MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 червня 2016

1939 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 6 червня

Поразка Путіна в Німеччині

Наслідки зміни доктрини німців будуть тривалими і довготривалими, і вони дуже вигідні для України. А відповідальність за це цілком і повністю лежить на Путіні й російських спецслужбах. Росія не на це очікувала. Можна сказати, що це поразка Путіна. Він завжди пишався вільним знанням німецької мови й особливими відносинами з Німеччиною, встановленими ще за Герхарда Шредера. Поразка на німецькому напрямку, на відміну від американського чи французького, набагато чутливіша для нього. Він уражений.

78% швейцарців відмовилися від безумовного доходу в 2500 швейцарських франків щомісяця

А тепер уявіть подібний референдум в Україні. Ну чи в будь-якій іншій постасовковій країні. Уявили? Результат сумніви викликає? Мисленнєвий процес виборця у скільки ходів пройшов би? Отож. Ось тому наш шлях у цивілізацію буде ой яким довгим. Безумовний дохід – це коли держава платить кожному громадянинові певну суму, незалежно від того, працює він чи ні. Проте більше жодних соціальних виплат держава не здійснює.

Про що йшлося на зустрічі із блоґерами в Мінагрополітики

Про ринок землі. Повноцінного ринку не буде доти, доки суспільство це не прийме. Тому мораторій на продаж землі буде продовжено. Але це не означає, що нема інструментів. На першому етапі роль ринку землі гратиме ринок прав на довгострокову оренду. Продаж і застава таких прав забезпечать доступ тих, хто хоче працювати, і до землі, і до грошей. (Тим, хто хоче розібратися, рекомендую книгу Е. де Сото "Загадка капіталу".)

Твоя нова поліція. Армен Нікогосян. ФОТО

Згідно із лише офіційними документами через Арменові руки на фронті в районі Слов'янська – Краматорська – Миколаївки – Семенівки – Лимана – пройшло понад 850 людей. За виявлені хоробрість і героїзм Армена нагородили орденом "За заслуги III ступеня". І там, на фронті, й тут, у поліції, мало хто знає його прізвище. Молодь кличе його "дядьком Арменом". Він совіститься носити бойового орднена – хіба за накказом на свята. Й помагає розбудовувати Нову поліцію.

Чому нам потрібні мовні квоти – дев'ять тез

Якщо ми не хочемо Україну бачити культурним придатком російської чи глобальної культури, а експортувати свій продукт – потрібно вводити ряд протекціоністських норм для стимулювання розвитку україномовної культури. В тому числі податкові пільги для виробників україномовного контенту тощо. Квоти це лише вершина айсбергу. Від квот постраждає цілий пласт української поп-культури. Мати спільний мовно-культурний прострір було вигідно лабухам, найбільше досягнення котрих – співати на корпоративі "Ґазпрому" "пєсні пра любофф". Більшість української поп-індустрії заробляла саме на цьому, здійснюючи експансію на російський ринок.

57 храмів-привидів: поляк фотографує залишені українцями церкви

Добірка має на меті фотографічне документування покинутих і зруйнованих греко-католицьких церков. Наразі ми зібрали 57 церков, яких, імовірно, вже ніхто не пам'ятає. Після подій 1947 року під назвою "Вісла" українські храми ставали все непридатнішими. Деяким поталанило бути перелаштованими під римо-католицькі й прослужили ще якийсь час, поки їм на зміну було збудовано костел. Інші стоять так, як їх залишили кількадесят років тому. Деякі роками слугували складами, народними домами, курниками, сараями або ж... громадськими туалетами.

День журналіста і совок: ні свята, ні привітань

Усі ці державні дні журналістів, чекістів та меліораторів – така ж "відрижка" совку, як і Комсомольськ чи Дніпродзержинськ. І така ж, як дивовижні звання "народних артистів" і "заслужених журналістів" та інша лабуда. Немає жодної цивилізованої країни, де б у календарі офіційних свят був би день журналіста, ми маємо Міжнародний день солідарності журналістів – і це дійсно важливо. Немає жодної цивілізованої країни, де б місце в культурі визначалося б президентським указом. І сталінського звання "Герой Радянського Союзу", перейменованого в "Героя України", Росії чи Казахстану, в цивілізованому світі теж немає, воно є тільки там, де був – і залишився – Радянський Союз.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини