MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 25 липня 2016

2719 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 25 липня

ДПСУ: РФ встановила бурові вишки на українських родовищах. ВІДЕО

"Як результат, під час здійснення повітряного моніторингу надводної обстановки прикордонним літаком зафіксовано та підтверджено місцезнаходження в Одеському та Голіцинському газових родовищах самопідйомних бурових платформ, стаціонарних платформ та суден забезпечення під прапором РФ", – йдеться в повідомленні прикордонників. "Присутність суден забезпечення під прапором РФ у межах родовищ може свідчити про продовження незаконної розвідки та розробки природних ресурсів, а також експлуатацію установок і споруд в промислових цілях, без дозволу компетентних органів України", – додали у відомстві.

Оптимістичний аналіз ухвали польського Сейму щодо Волині

Здивувало, що в документі немає жодного слова про геноцид відносно поляків. Скрізь використовується термін "громадян Другої Речі Посполитої". Це дивно, адже й українські націоналісти (яких звинувачують у погромі) були її громадянами. Отже, формально в ухвалі йдеться про конфлікт між громадянами однієї держави – носіями однакового громадянства, тож мова про громадянську війну. Чи можна вживати термін "геноцид" в стосунку саме до громадянської війни, якщо жертви не якийсь конкретний етнос, а всі "громадян Другої Речі Посполитої"? Парадокс. Тут поляки явно перемудрили.

Війна, брехня і божевілля

Притлумлена свідомість звільниться, туман розвіється і ми побачимо тепер не кольоровий, гібридний образ цієї війни, а образ чорно-білий: українсько-російська війна, де фронтом є вся країна, а не Донбас і Крим. І онуки тих, хто зараз сидить в окопах, не маючи права стріляти у відповідь, і онуки тих, хто розважається після трудового тижня в нічних клубах, переживатимуть цю війну значно глибше. Вона зробить їх іншими. Вони бачитимуть те, чого не бачать зараз: у 2014 році Росія підло напала на Україну, і країни, які мали гарантувати безпеку нашої держави,проігнорували свої зобов'язання, натомість змушували українську владу до компромісів з ворогом.

Незручна історія: історична пам'ять є не стільки пригадування, скільки забування

Компанія за ексгумацію у Єдвабному ведеться в той час, коли Сейм приймає законопроект про визнання Волинської різні українським геноцидом проти поляків. Подвійність стандартів очевидна. Коли поляки вбивали євреїв, то це було інспірацією німців, а тому поляки не несуть відповідальност – вони невинні, як ягнятка. Натомість коли українці вбивали поляків, то це була винятково акція українських різунів, спраглих крові безневинних жертв. І всякі розмови про складність ситуації, про радянський чи німецький чинник тощо є вигадкою українських націоналістів. Із цього нагромадження лицемірства є лише один вихід. Він простий: замість показувати один на одного пальцями, треба ставати на сторону жертв. Не тих, хто вбиває, – а тих, кого вбивають. Байдуже – євреїв, поляків чи українців.

Кремль працює всередині бельгійського парламенту

Кремлівський агент у бельгійському парламенті зареєстрував проект резолюції щодо скасування санкцій проти Росії. Варто звернути увагу, що цей Алдо є опозиціонером. Окрім цього він є єдиним представником своєї "Народної партії" в парламенті, а її підтримка сягає 1,5%. Отже, говорити про широку підтримку бельгійців ідеї скасування санкцій не варто. Але поява документу є сигналом для українських дипломатів: Кремль працює всередині бельгійського парламенту. Вітчизняним дипломатам потрібно вже зараз думати над тим, як переграти росіян у Брюсселі.

Злизали нашу ходу і нашу літургію на нашій Гірці – Ніцой про хресну ходу УПЦ МП

Для естетів, дійство, яке відбувається там, – незабутнє: єднання синього Дніпра і такого ж неба, білих хмаринок, золотого сонця, золотих куполів, біло-золотого облачення тисяч українських священників та їхнього тисячоголосого співу. Для вірян – незабутнє враження піднесення і натхнення єднання з Богом тисяч людей. Минулого року московські попи намагалися теж провести щось подібне. Цього року за справу вже взялися проХВесійніше – з допомогою, відомої всім служби.

Як подорожувати залізницею навіть якщо квитків на потяг немає

Особливістю "Укрзалізниці" є те, що у випадку відсутності прямого потягу або ж квитків на прямий потяг вам ніколи не запропонують проїзд із пересадкою, але, звісно ж, така опція можлива. То що ж робити, якщо в касі нам кажуть, що квитків на сьогодні немає? Безуспішно чекати на вокзалі чи відмовитися від мандрівки? Зазвичай люди, коли поспішають, готові заплатити будь-які гроші і, відповідно, підуть на автобус, скористаються BlaBlaCar чи літаком. Але не варто так поспішати тратити гроші. Ми все одно можемо поїхати залізницею навіть за відсутності квитків.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини