MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 13 вересня 2016

1640 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 13 вересня

Невизнання виборів у Держдуму РФ як адекватне стратегічне завдання

Україна може використати цю дискусію на світовій арені для актуалізації питання Криму та навіть збільшення санкційного пакету за результатами анексії. Втім, заяви про вихід з ПАРЄ української делегації в разі визнання європейцями виборів є не досить збалансованими. Варто використовувати всі світові майданчики для відмтоювання власних інтересів. Той, хто винен, повинен бути засудженим і йти геть, а не той, чия правда! Не варто ворогам дарувати комфортні умови для здійснення дипломатичної та політичної експансії. У той же час відмова від проведення виборів на чотирьох дільницях к межах України є логічною, хоч і ризиковою з позицій ефекту.

Чи готовий Київ до Євробачення-2017? ВІДЕО

Чотири місяці знадобилося Україні, аби обрати місце проведення головної музичної події наступної весни – Євробачення. Минулої п'ятниці оргкомітет таки визначився з господарем – конкурс буде приймати Київ, а саме – Міжнародний виставковий центр, що біля ст. м. "Лівобережна". Столична влада зазначає, що на підготовку Євробачення-2017 потрібно 15 мільйонів євро, а от прибуток від туристів може складати біля 28 мільонів євро. Кореспондентка UAINFO Дар'я Ревенко запитала у киян, чи готові вони зустрічати гостей.

Буфер між Центральною Європою та Росією: альянси не на користь Україні

Для нас ці процеси означають, що популярні в нас ідеї регіонального альянсу в форматі колишнього Великого князівства литовського можна вважати абсолютно фантастичним дуже надовго. Фактично обидва центральноєвропейські альянси спрямовані на фіксацію за Україною ролі сірого буферу між ними та Росією. Стратегічною метою цих держав є сприяння тому, щоб Росія надовго застрягла в конфлікті в Україні й дала спокій іншим слабким ланкам в регіоні (та ж Словаччина та країни Балтії). Пересічний громадянин Євросоюзу буде, звісно, вдячний за бар'єр від Росії. Але вдячний своєму уряду, а не українському солдату. Це слід чітко усвідомити.

Під Києвом місцеві мешканці розібрали самобуд УПЦ МП. ВІДЕО

У кінці серпня цього року мешканці Боровоъ, що на Київщині, дізнались про раптову новину: якісь громадяни, що теж начебто мешкають в їхньому селищі, хутенько будують щось поруч залізниці. На місце, де раніше був старий базар біля переїзду, приїхав представник адміністрації селища та гурт депутатів, щоб розібратись у ситуації. Перемовини між сторонами було зафіксовано на відео та викладено на загал.

Кропивницькі податківці "погоріли" на хабарі в 100 тисяч гривень – СБУ

Посадовці вимагали з підприємця сто тисяч гривень за зменшення суми штрафу за результатами податкової перевірки. Щоб одержати неправомірну вигоду, податківці вдалися до хитрощів – гроші мали передаватися не з рук в руки, а через посередника в приміщенні одного з торговельно-розважальних закладів обласного центру. Правоохоронці затримали здирників та посередника, колишнього співробітника фіскальних органів, під час одержання частини хабара у розмірі 80 тисяч гривень. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

На фестиваль у Польщі разом із українськими письменницями запросили одіозного Прилєпіна

Усі притомні люди погоджуються (або мали би погодитись) з думкою, що в цій конкретній ситуації місця для компромісу нема: або він, або вони. Тому фестиваль мусить сам зробити свій вибір. Прилєпіни мусять розуміти, що людожерів не пускають у порядне товариство. Якщо ж порядне товариство настільки скурвлене або нерозбірливе, що його прийме, то ця історія стане ще одною чорною сторінкою польсько-української культурної співпраці. Останнього дуже не хотілося б. Непристойною є засаднича нерозбірливість організаторів заходу.

Український інститут книги очолив Ростислав Семків

Виконувачем обов'язків директора Українського інституту книги став Ростислав Семків – український літературознавець, літературний критик, перекладач, видавець, доцент Національного університету "Києво-Могилянська Академія". Керівника установи, що має на меті координувати і здійснювати державну політику у сфері книговидавництва, книгорозповсюдження і читання, представив очільник Міністерства культури України. Юлія Даценко наголосила на тому, Український інститут книги репрезентуватиме новий підхід до літератури і читання в Україні.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини