MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 грудня 2016

1808 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 21 грудня

Бюджетна ніч темна й сповнена жахів, та все ж ближча до позитиву – Фурса

Українська влада – наче наркоман, який тримався-тримався, але зірвавсь у самісінькому кінці – пройшла всі етапи бюджетного процесу майже ідеально й учасно, а в кінці знову скотилися в нічні голосування, не зрозуміло з чийого голосу. Що дуже погано. І дуже неправильно. Але при цьому потрібно зазначити, що суть проголосованого не така й страшна. Картина видається позитивною. Хоча ніч темна й сповнена жахів.

Голосування за держбюджет-2017. Реакція соцмереж

Вже за сталою доброю традицією Україна практично під ялинку отримала бюджет на наступний рік. Під час бюджетної ночі на 21 грудня народні обранці їли цукерки, пили водичку, дивилися Путіна, читали пресу й трохи дрімали. Та все ж 274 голосами ухвалили в другому читанні й у цілому головний фінансовий документ країни. Що про це говорять у соцмережах?

Е-декларування відповідає найпрогресивнішим європейським стандартам – висновок Ради Європи

У європейських експертів немає жодних застережень про порушення приватності даних або прав людини у зв'язку із необхідністю публікації всієї інформації, що нині вимагає е-декларація. Це відповідь, зокрема, голові фракції БПП Ігореві Гриніву, який раніше пропонував закрити від громадян інформацію про цінне рухоме майно, готівку, фінансові зобов'язання. Це також відповідь 48 нардепам, які попросили Конституційний суд скасувати ці положення закону. Фактично колишні соратники колишнього президента-втікача просять КСУ скасувати саме ті положення, які європейські експерти вважають прогресивними.

Незручний Сахаров: лакмусовий папірець, перевірка на демократію

Новий генсек дозволив академіку і його дружині Олені Боннер повернутися в Москву. Проте Сахарову цього було мало, і він висунув Горбачову свої вимоги: якщо він може повернутися до нормального життя і наукової діяльності, то слід звільнити й інших політв'язнів. Академік склав список із двох десятків людей. У першій п'ятірці був Мустафа Джемілєв, один із співзасновників Ініціативної групи з захисту прав людини в СРСР, який уже 17 років жив якщо не у в'язниці, то на засланні, то під адміністративним наглядом. У квітні 1976-го Омський обласний суд виніс черговий вирок – 2,5 роки позбавлення волі.

Бій за суспільне мовлення ми програли – Сюмар

Вимогу комітету про необхідність повного фінансування Суспільного мовника відповідно до закону у розмірі 1,2 млрд грн і окремого фінансування Євробачення – ні уряд, ні бюджетний комітет вночі так і не почули. 250 мільйонів не вистачило. Зате мільярдів повистачало для задоволення інтересів окремих олігархів та політсил, яких щедро винагородили і податковими преференціями у вигляді зменшення ренти на нафту і створення офшорних зон всередині країни, та навіть окремими статтями в бюджеті.

Місцевий протест: у супермаркеті Тернополя обвалилися стелажі з алкоголем. ФОТО

Про інцидент, який стався 20 грудня, повідомили очевидці у соцмережах. На фото видно, що впали стелажі з вином та горілкою. Частина пляшок розбилися. Ця новина викликала справжній фуро – дописувачі в соцмережах жартують, що це є антиалкогольною акцією супермаркету.

Повернення Бойчука: столичну вулицю перейменовано на честь українського митця

У Києві вулицю Кіквідзе перейменували на вулицю Михайла Бойчука. Я вивчала справу "бойчукістів". Бойчук був неймовірно талановитим. Учні молилися на нього, бо він творив нові форми так вільно, як дихав. Його розстріляли 13 липня 1937 року разом із чотирма учнями – Іваном Падалкою, Василем Седлярем, Іваном Липківським та Іваном Орлом-Орленком. Розстрілявши Бойчука та його талановитих учнів, система ліквідувала осередок мистецької свободи. Адже там, де є свобода думки, – живе творчість. Там, де є творчість, не може бути диктатури. Тому диктатори перш за все й беруть "під приціл" освіту, свободу слова й мистецтво.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини