MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 грудня 2016

1985 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 19 грудня

Резолюція ООН нагадує Росії, що й на третій рік окупації ніхто і ніщо не забуто – Кулеба

Пізно ввечері з Нью-Йорка прийшла добра новина – ми перемогли. Встояли під підкилимними ударами росіян, які до останнього намагалися вибити з-під резолюції підтримку держав-членів ООН. Пережили перенесення голосування з п'ятниці на понеділок, яке несло ризик того, що делегати низки малих країн просто поїдуть із Нью-Йорка, й ми втратимо голоси "за". Генеральна Асамблея ООН підтримала попереднє рішення свого Третього комітету й остаточно ухвалила резолюцію "Стан зі правами людини у Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна) ".

Чому не можна виправдовувати теракти. Навіть проти Росії

Мені не приносить ніякого задоволення підступне вбивство мого опонента. Тим більше, що озброєному вбивці нічого не варто вбити беззбройну людину, включно зі мною. Справжні емоції – це перемога у відкритому чесному бою, а тим паче – над рівним чи сильнішим супротивником. Спроби пояснити вбивство без суду і слідства озброєним охоронцем беззбройної людини або спроби виправдати тероризм (включно з терактами проти Росії і росіян) применшують нашу гідність і нашу майбутню перемогу.

Чому турецький та український терористи вбили дипломатів із Москви

Так, тероризм – це погано. Це завжди треба засуджувати. Але перш за все потрібно дати оцінку тим терористам, які вбивають тисячі людей наказами зі свого кабінету, які змушують нормальних звичайних людей взятися за зброю і відбирати чужі життя – тому що душі їхні випалив біль за свій народ і залишила там тільки спрагу помсти. Президент Росії Володимир Путін засудив вбивство посла Карлова і заявив: "Ми повинні дізнатися, хто спрямував руки вбивці". Щоб дізнатися відповідь, Путінові достатньо подивитися в дзеркало. Кров і терор планують у Кремлі.

Валіза із 40 рушниками: що можна врятувати з Донецька. ФОТО

Людмила Огнєва

"Дім – це не тільки хата. В Донецьку в мене залишився безцінний архів, незакінчені книги, дослідницькі роботи. Там залишилась й ціла колекція, що ми з майстринями з різних міст Донбасу, робили на річницю Чорнобильської трагедії. Вона була створена за матеріалами із сіл, що спалили та зрівняли з землею після трагедії. Колекція об'їздила півконтинету, а тепер вона – теж заручник. Це великий жаль і туга. Але мене питають: тобі що, не все одно, хто випустить той снаряд, від якого зруйнується твій дім? А я кажу – ні. Якщо це будуть українські військові, які звільнять моє місто, то нехай!"

Маєток за 11 мільйонів і "недобудована" дача: як живуть судді Верховного Суду. ВІДЕО

Днями котедж виставили на продаж. Планують отримати $400 тис. (майже 11 млн грн.). Згідно з оголошенням, будинок має чотири спальні, три санвузли, кабінет, вітальню зі дров'яним каміном, мансардний поверх із кухнею, фінську сауну та тренажерний зал. На додачу – критий басейн та два гаражі у дворі. "Я працюю суддею майже 27 років. Одержав житло в першій інстанції, в апеляції й у Верховному Суді, – пояснює походження майна Анатолій Ємець. – У Запоріжжі в мене був будинок, який я продав. На ці кошти я отримав квартиру, а через рік обміняв її на будинок, доплативши".

100 років найпопулярнішій у світі українській мелодії. ВІДЕО

В 1916 році хор Київського університету вперше виконав "Щедрика", мелодію до якого написав Микола Леонтович. Згодом, 1921 року, "Щедрик" уперше прозвучав на концерті в Карнеґі-холі в Нью-Йорку. А в 1936 році американець українського походження Петро Вільговський, який працював для радіо NBC, створив англійську версію слів до "Щедрика", яку назвав "Carol of the Bells". Відео англійською мовою – для іноземної аудиторії, адже за межами України мало хто знає, що це українська мелодія, і що корінням вона сягає дохристиянського періоду.

Найкращі фото дикої природи 2016 року від National Geographic

Фото рідкісного зеленого метеору над гірським ланцюгом Західні Гати на Півдні Індії отримала спеціальну нагороду від жюрі. Автор – Презеньєт Ядав. Переможцем премії "Найкращий фотограф дикої природи 2016 року" став Грег Льокер, який зняв рух сардин поблизу узбережжя ПАР. Знімок гірського масиву Доломітові Альпи в Італії посіло друге місце в номінації "Пейзаж". Друге місце в номінації "Портрети тварин" виборола світлинв плямистого окуня в оточенні мальків в озері штату Флорида. Автор Майкл О'Ніл.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини