MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 31 січня 2017

1422 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 31 січня

Чому Авдіївка – найвразливіше місце російських окупантів і колаборантів

Вихід українських вояків на територію промзони Авдіївки дав нашим військам взяти під контроль стратегічну транспортну артерію – основну трасу, яка з'єднує Горлівку й Донецьк. Її значення годі переоцінити. Найбільші угруповання російських окупантів і колаборантів зосереджені саме в цих двох містах... Збройні сили України теж будь-якої миті можуть перейти до звільнення територій і звільнити Горлівку або Донецьк. Поки наша сторона шукає можливості мирного дипломатичного врегулювання, але якоїсь миті терпець може й урватися.

Гай: В Авдіївці – гуманітарна катастрофа

Сьогодні проти українських військових із донецького напрямку використовували важку артилерію, зокрема реактивні системи залпового вогню "Град". Більше того, в інтернеті вже з'явилося відео, яке засвідчує той факт, що терористи стріляють із житлових кварталів Донецька. Своєю чергою, 72-га окрема механізована бригада повідомила мене про те, що українським бійцям вдалося знищити дев'ятеро російських найманців, серед яких помічник відомого терориста "Гіві", бойовик із позивним "Консул".

Репресії в окупованому Криму: що далі

Окупаційна "влади" й силовики за сприяння Кремля методично зачищали політичне поле Криму від будь-яких форм протесту. Вони відмовляються дотримуватися "власних" російських законів. Навіть коли справа стосується інтересів кримчан, які підтримали "референдум". На півострові немає свободи слова і зібрань, інформаційний простір жорстко контролюється, захист демократичних цінностей розцінюється як "екстремізм". З огляду на все зазначене, російські силовики найближчим часом можуть діяти за таким сценарієм.

Перемовини щодо Донбасу: чому участь Меркель – дуже важлива

Як ніколи важливо зберегти Меркель у переговорному форматі щодо Донбасу, оскільки можемо  дискутувати про те, чи є нашим союзником Німеччина, але те, що її канцлерка є такою союзницею – це вже, мабуть, очевидно навіть для тих, хто ще влітку 2014 року не боявся публічно називати її не інакше, як "Фрау Ріббентроп". Меркель настільки багато інвестувала свого часу, енергії та репутації в Україну, що українське досьє свідомо чи несвідомо, бажано чи небажано для неї стає частиною її зовнішньополітичної спадщини як канцлерки Німеччини. Тепер Меркель треба продемонструвати і навіть довести німецькій аудиторії, що її політична інвестиція в Україну була виправданою.

Як досягти економічного зростання в Україні

Ми повинні найуважнішим чином відстоювати свої інтереси перед нашими зовнішніми кредиторами, які змушують нас займатися надмірним таргетуванням інфляції, тобто, по суті, внаслідок цього, разом зі стримуванням зростання цін, ми вбиваємо також і паростки нашого економічного пожвавлення. У всьому світі розуміють, що грошово-кредитна політика – це тільки засіб, а не мета економічного розвитку. Економічне зростання – ось що є метою. В Україні ж багато хто думає навпаки. Не може бути визнано задовільним стан, коли немає інфляції, але й немає економічного зростання.

Три законопроекти про мову. Вибір кращого

Тобто цей закон у сфері обслуговування вирішує конфлікт ще в зародку і не порушує прав російськомовних. Чому ж тоді вони кричать? Чому цей закон так ганять? Причина тільки одна – російськомовні не уявляють, як це продавець зі своїм "вєлікім і могучім язиком" опуститься до рівня українця. Статус "державна" для них – порожній звук. Російськомовні не визнають, що в Україні саме українська мова – мова міжнаціонального спілкування. Те, що цей продавець може вдома, в парку, на вулиці і в кафе розмовляти своєю мовою – їх не цікавить.

Іслам тут ні до чого. Загроза – не в релігіях

Голокост, Голодомор, концтабори, ГУЛАГ і багато іншого терору за формальною логікою можна назвати продуктами християнських цивілізацій, якщо мислити просто і примітивно. Але ж ви не погодитеся з визначенням християнства як агресивної релігії? Я – точно не погоджусь. Зараз проти України воює православна Росія, яка зовсім не є носієм православного світогляду. Просто на рабські цінності наклалася релігія, яка там отримала, відповідно, "раболєпний" вигляд. В Україні православні християни – зовсім не такі.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини