MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 грудня 2017

699 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 20 грудня

У Мінську домовилися про перемир'я на Донбасі та звільнення заручників до свят

Українська сторона висловила обурення одностороннім рішенням РФ щодо виведення своїх представників зі складу СЦКК. Вважаємо цей крок порушенням зобов'язань РФ, які та взяла на себе в рамках Нормандського формату та Мінського процесу. Це рішення значно збільшує ризики ескалації конфлікту й становить загрозу безпеці СММ ОБСЄ на території ОРДЛО. Як сторона конфлікту РФ несе повну відповідальність за подальший розвиток ситуації та гарантування безпеки спостерігачів СММ ОБСЄ на непідконтрольній Україні частині Донбасу. Наслідком таких дій РФ стало загострення безпекової ситуації. Режим сталої тиші відсутній, з боку незаконних збройних формуань ОРДЛО є тривожна тенденція до відновлення обстрілів населених пунктів. 

ООН раніше від України офіційно визнала, що триває російсько-українська війна – Голобуцький

Третю з початку окупації резолюцію ООН щодо Криму підтримали 70 країн, з Європи проголосувала "проти" тільки кремлівська подружка Сербія. 19 грудня в Нью-Йорку Генасамблея ООН проголосувала за новий проект резолюції про ситуацію зы правами людини в Криму. Це третя резолюція ООН щодо Криму. Перша ще в березні 2014-го визнавала "референдум" таким, що не має законної сили. Друга в грудні 2016-го визнала катастрофічний стан із правами людини на окупованій території Криму (так само 70 голосами). А сьогоднішня третя стала революційною. Вона застосовує до ситуації в окупованому Криму норми Женевської конвенції – базового документу, що визначає правові основи дій супротивних країн (зокрема, окупанта й окупованої держави). 

На українському телеканалі ведуть мову про ймовірність "тимчасової відмови" від української території

Як ставитися до того, що російський журналіст і громадянин РФ Євгеній Кисельов вкладає в голови українців питання про те, "чи варто Україні тимчасово відмовитись від окупованої частини Донбасу?" Ну, як варіант. Навіть не визнати цю частину окупованою, а відмовитися. Звісно, тимчасово. Розуміючи, що немає нічого більш постійного, аніж тимчасове. Відмова від частини своєї території – небезпечна штука. Дехто вважав, що після окупації Криму зараза не пошириться на решту території країни. Помилилися. Захоплення земель продовжилося. Від чого ще Кисельов запропонує нам "тимчасово" відмовитися?

Вага нової резолюції ООН щодо окупованого Криму

Проти резолюції щодо Криму проголосували 26 країн-членів Генасамблеї ООН. Серед них і Білорусь. І вкотре ми спостерігаємо якусь спробу України вдавати, що вона "ображена" й чогось не розуміє в поведінці Білорусі, що ми чимось здивовані. Нагадаю, що 2014 року на Раді Європи Білорусь теж голосувала проти України. Тому безглуздо зображати, що це якась велика політична гра, й Білорусь нібито не розділяє підходів Росії щодо війни й окупації українських територій. Білорусь є формальною, офіційною союзницею Росії. У них є договори, які зобов'язують проводити скоординовану зовнішню оборонну політику. Тому позиція Мінська абсолютно чітка, він не лавірує між Заходом і Сходом.

Єврокомісія обговорить санкції проти Польщі

Ліберальні депутати Європарламенту напередодні розгляду закликали розпочати процедуру санкцій проти Польщі після того, як країна "продовжує відступати від норм верховенство права та незалежності суду". Голова групи лібералів у Європарламенту Ґі Вергофстадт заявив, що "ЄС має виступити проти відсторонення верховенства права, яке впроваджує уряд "ПіС". У листопаді під час дебатів у Європарламенті щодо польського питання, Вергофстадт заявляв, що ситуація в Польщі вже два роки вимагає застосування статті 7 договору про ЄС, в якій ідеться про серйозні загрози верховенству права.

Подвійне життя Достоєвського

Особисте життя Достоєвського не менш, аніж його твори, сповнене гіркого підпілля та роздвоєності. Позаяк його дитинство проходило в батьковій тіні, то літературні заняття звільна ставали способом утечі від реальності. Коли ж батька забили розлючені селяни, з якими той поводився так само кепсько, як і зі своїми дітьми, в майбутнього письменника спочатку виникло враження якогось полегшення, а затим збудилося відчуття причетності до трагічної події. А ще згодом проступили ознаки душевної неврівноваженості: замолоду він – сором’язливий і затаєний, а потім безмірно зверхній і пихатий.

Журналіст: Українці досі живуть на вулиці Московській

Неповага до ближнього урівнює всіх, це те, в чому українці дійсно єдині й непереможні. Впевнений, що в цих машинах – і завзяті критики влади, і її представники. Логіка виживання: помри ти сьогодні, а я завтра. І цю тактику можна було б зрозуміти як перспективну, якщо б не повна відсутність передбачення розвитку подій. Адже тролейбус все одно з`являється, й порушникам все одно доводиться шукати місце в загальній черзі, прохаючи про нього тих, кого вони хотіли обійти… Неповага й нездатність подумати про наслідки своїх дій. Справжній портрет цивілізації. Українці досі живуть на вулиці Московській.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини