MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 лютого 2017

1261 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 7 лютого

Жодних виборів за присутності окупаційних військ бути не може – Геращенко

Чекаємо тепер посла в Авдіївці, Красногорівці, Широкині, Мар'інці – на власні очі " промоніторити" готовність Донбасу до виборів під обстрілами з російських "Градів". Бо поки що далі тилового й безпечного Слов'янська він не бував. Обурена. На цьому контрасті з послом дякую тим представникам Німеччини, які усвідомлюють ризики заплющувати очі на агресію – й пані Ребеці Гармс, і пані Марілуізі Бек. І тим великим німецьким політикам, що, підтримуючи мінські угоди й вимагаючи від РФ припинити агресію, захищають і безпеку Європи. Дякуємо за це пані канцлерці Ангелі Меркель, майбутньому президентові ФРН Франкові-Вальтеру Штайнмайєрові та колишньому президентові Європарламенту Мартінові Шульцу.

Аваков назвав свого кандидата на посаду голови Національної поліції

Враховуючи думку членів комісії, запропонував Кабмінові призначити керівником Нацполіці Сергія Князєва. До сьогодні цей генерал поліції очолював Департамент карного розшуку НПУ. З 1995-го системно працював у карному розшуку – від оперуповноваженого в Білій Церкві до начальника управління в Київській області. Протягом останніх трьох років – роки війни, випробувань і перелому правоохоронної системи та складного періоду запуску реформи – Князєв ефективно працював у найскладніших областях: очолював обласні управління поліції в Закарпатській, Рівненській, працював у Київській та Донецькій областях.

Гібридна війна в Україні: Горбулін озвучив три сценарії Кремля

"У результаті всіх подій, які відбуваються протягом двох із половиною років, Україна стала ключовою державою протистояння Заходу й Росії. Крім того, що ми втягнуті в гібридну війну з Росією в усьому спектрі її проявів, ми ще й виявилися в центрі гібридного світу, в якому порушені практично всі підвалини цивілізованого порядку ", – сказав Горбулін. За його словами, складність гібридної війни полягає в тому, що вона не має чітких часових рамок, не має строго позначених територіальних кордонів, які всі звикли захищати в умовах нормальної війни в її традиційному розумінні.

Росіяни мали його за націоналіста: 213 років тому народився перший український енциклопедист

Микола Маркевич хотів, аби кожен українець міг дізнатися будь-які дані про Україну, вивчити біографії видатних осіб. Цілих 10 років він писав статті для свого словника, підготував 11 томів, кожен із яких складався із 600 сторінок. Але припинив друк, бо його книжки, видані в Москві, називали "Большой исторический, мифологический, статистический и литературный словарь Российского государства". Свою проукраїнську позицію Маркевич продемонстрував видавши "Історію Малоросії" у п'ятьох томах. Там він підготував усю добірку подій на українській землі від найдавніших часів до кінця 18 століття і подав її як цілісну картину життя народу.

Боротьба з корупцією: румунські уроки для України

Протягом останніх 15 років Румунія є прикладом того, як можна після тоталітарного режиму вибудувати демократичну державу, а також вступити до Європейського Союзу й НАТО. Адже в 1990-ті роки корупція в Румунії була ані трохи не меншою, ніж в Україні: корумпованим був увесь уряд, корумпованим був і президент Еміль Константінеску, який згодом був змушений відмовитися від спроб обратися на другий термін президентства, одним словом – корупція в Румунії була тотальна. Але демократичні процеси взяли гору й перемогли корупцію. У підсумку топ-керівники румунської держави за корупційні дії опинилися у в'язниці.

Кентавр бізнесу та влади – в чому його небезпека

Стаття Пінчука в американській газеті – це зойк тих ділків, які навіть ціною втрат цілої України не хочуть зазнавати особистих бізнесових збитків через збройний опір України агресорові. Однак чимало підприємців у нас глибоко вмонтовані в політичну систему держави, яку постійно використовують з особистою метою. Саме через їхні інтереси та оборудки можна впливати на державний апарат, на вищу владу та найважливіші, національного рівня рішення. Без руйнації кентавра нормальний розвиток економіки, політики, соціальної сфери України неможливий. Політика більше не може виступати найприбутковішим бізнесом у нашій державі.

Український "Руслан" доставив найбільший у світі двигун у Канаду. ФОТО, ВІДЕО

Для того, щоб доставити цей вантаж, літак, керований екіпажем під командуванням Якова Сировенка, перелетів із Стенстеда (Велика Британія) до Цюріха (Швейцарія), де відбулося завантаження двигуна вагою більше 8 т. Через великі габарити двигуна операція з його завантаження вимагала високої точності, але технічний екіпаж під головуванням Валентина Доброгорського професійно виконав поставлене завдання. Подолавши 4000 км, "Руслан" вдало приземлився в Ікалуті. Рейс відбувся за несприятливих погодних умов із низькими температурами повітря довкола. Під час посадки літака температура сягала -29 градусів за Цельсієм.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини