MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 лютого 2017

973 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 23 лютого

Поховання податкової міліції – тільки перший етап. Що має бути далі?

Не так важливо, що остаточно поховали Податкову міліцію, як те, що її похорон прискорить прийняття закону про Службу фінансових розслідувань. Тому сьогодні був тільки перший етап. Складніше буде потім. Коли треба буде міністрові Данилюку (ось хто молодець, так молодець, у цій ситуації) пропхати закон про фінансові розслідування і не робити винятків, за які всі будуть боротися, щоб залишити повноваження саме для своєї структури. Й отут МВФ нам у поміч. І так, податки добровільно платити ніхто не хоче. Якщо не змушувати, то ніхто й не буде. Тому потрібен батіг. І потрібна заміна податкової міліції. Але цей батіг має бути цивілізованим.

Спеціальний реєстр стане в пригоді виявленню та покаранню корупціонерів

Для кожного посадовця в реєстрі формується профіль, який містить інформацію про орган влади, посаду (на момент внесення до реєстру), посилання на декларацію, стислий виклад запитань до декларації, які стали підставою для внесення, а також додаткові матеріали. Щодо кожного посадовця, який потрапляє до цього реєстру, ми надсилаємо заяви про правопорушення або звернення зі проханням провести перевірку до НАБУ/ НАЗК, а самому декларантові надсилаємо листа зі проханням пояснити походження майна або статків. Їхні відповіді, як і реакція відповідних органів, буде так само оприлюднена в реєстрі.

Таємниче "викрадення" народного депутата Гончаренка. Реакція соцмереж

Депутата Верховної Ради України, заступника голови парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Олексія Гончаренка викрали невідомі. Інформацію підтвердили кілька силових відомств. У соцмережі активно обговорювали викрадення нардепа, зокрема, деякі дописувачі припускали, що насправді маємо справу зі "постановковим шоу", яке вигідне "марсіанам", інші хвилювалися за зниклого й чекали на його повернення, щоб з'ясувати, що ж справді сталося. Утім іще не встигли всі охочі висловитися з приводу зникнення нардепа, як у мережі з'явилася інформація про те, що Гончаренко знайшовся і невдовзі дасть свідчення щодо свого викрадення.

Історія совкового свята: що насправді святкували 23 лютого

Ймовірно, саме цей факт зумовив обрання цього дня в ролі свята. Щоб забути ганьбу, її треба було перетворити на торжество. Якщо хтось програє, то хтось має й виграти. Цей наступ – безумовний успіх німецької армії, яка продемонструвала, що навіть після виснажливої трирічної війни на два фронти зберегла організованість і здатність діяти малими групами у ворожому оточенні. За два тижні німецька армія захопила вп'ятеро більшу територію, ніж їй вдалося відвоювати за попередні три з половиною роки Першої світової війни.

Три роки після Революції гідності: досягнення та помилки

Головним досягненням Революції гідності насправді є незалежність України від Росії. Уявімо, що було б у нашій державі, якби Янукович залишався би досі президентом. По-перше, про інтеграцію у європейські структури не було б і мови взагалі, Україна вже перебувала би на завершальних етапах інтеграції до Митного союзу, де була б разом з Росією та Білоруссю, і вибратися звідси було б неймовірно важко. Україна бт майже повністю втратила свою незалежність і нею керував би особисто Володимир Путін через своїх маріонеток. Президентські вибори, які мали б відбутися 2015 року були би сфальсифіковані на користь Януковича.

Позбавити права безкарно плювати на Україну й українську мову

Ігор Петренко – відомий на Херсонщині капелан та волонтер

Херсонський конфлікт учергове демонструє відсутність в Україні дієвих механізмів захисту державної мови. Фактично навіть державний чиновник, що сидить у кабінеті під тризубом і синьо-жовтим прапором може принципово розмовляти в робочій час лише російською і навіть принижувати українську мову та її носіїв. Покарання не буде. А раз не буде покарання – можна "плювати на їхню Україну з високої підмосковської дзвіниці". Змінити ситуацію в український бік може законопроект "Про державну мову" № 5670, у тому разі, якщо його ухвалить Верховна Рада.

Український режисер поділився враженнями від "голлівудського" фільму про Голодомор

Після перегляду подякував режисерові. Юрій Менделюк зробив стрічку, про яку обов'язково хтось скаже, що це голлівудська казка, що в фільмі занадто ковбойські українці... Мені це не заважало. Звичайно, нас давно привчили, що українці мають бути другого сорту – кривобокі невдахи, хіба що трошки смішні, та ще у фіналі мають заспівати сумних пісень про свою нещасливу долю. Це в них добре виходить. У фільмі, який за стандартами української депресухи повинен був проспівати ще одну фатальну пісню, я побачив історію любові, боротьби і народження героя. Фільм дуже актуальний і потрібний сьогодні.

Михайло Іллєнко, Юрій Менделюк і Пилип Іллєнко на прем'єрі стрічки "Гіркі жнива"

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини