MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 8 червня 2017

1351 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 8 червня

Інцидент, а не теракт: у посольстві США прокоментували нічний вибух

В американському посольстві підтвердили, що вибух дійсно мав місце. Проте наголошують на тому, що ніхто із персоналу не постраждав, жодних пошкоджень власності не було спричинено. Наразі посольство США в Україні має вибух за інцидент, а не за терористичний акт. Нагадаємо, що Національна поліція відкрила кримінальна провадження за ст. 258 ("Терористичний акт") Кримінального кодексу України. Нині робота американської дипломатичної установи триває у звичайному режимі. "Посольство тісно співпрацює з нашими партнерами з місцевих правоохоронних органів у розслідуванні цього інциденту", – йдеться у повідомленні.

Парламент проголосив вступ до НАТО пріоритетом зовнішньої політики України

276 – за НАТО! Майже конституційна більшість. Це дуже важливе рішення. По-перше, воно демонструє єдність політичних еліт щодо курсу на євроатлантичну інтеграцію. По-друге, це примушує владу не лише говорити про НАТО, а й змінювати стандарти в оборонному, безпековому, екологічному секторі. А суспільство – контролювати і жорстко питати за імплементацію стандартів. Особлива відповідальність на уряді, де є віце-прем'єр з євроатлантичної інтеграції, чий офіс насамперед має зосередитися на координації зусиль усіх міністерств і відомств для впровадження стандарті НАТО.

"Підштовхує тільки Україна". Геращенко розкритикувала інших учасників мінського процесу

Мінськ. Рухаємося зі швидкістю равлика і черепахи. Враження – що поспішає і підштовхує тільки Україна, всі інші зацікавлені в процесі заради процесу, їм подобається рух поні по колу. Комусь нікого поки що не хочеться звільняти, не надійшли команди з Москви, то треба вигадувати завади й ходити колом, для декого це просто хороша робота – попереливати з пустого в порожнє двічі на місяць і поїхати собі в європейське додому – й серце не болить... І це найбільше пригнічує. Разом шукаємо механізми пришвидшення звільнення. Сподіваюся на те, що нам вдасться.

Перші три роки на чолі України: досягнення й невдачі Порошенка

Справді можна говорити про наявність певних досягнень протягом перших трьох років роботи Петра Порошенка. Однак ціла низка супутніх проблем часто перекреслюють ці досягнення в очах мільйонів простих українців. Не слід забувати, що влада демонструє зовнішні та внутрішні досягнення на тлі разючого підняття тарифів, падіння курсу національної валюти і, як наслідок, реальних доходів українців. Усе це сприяє заважає об'єктивно оцінювати досягнення президента та його соратників, адже негатив є більш виразним і більше кидається у вічі.

Український журналіст увійшов у ТОП-5 провідних розслідувачів світу

Премію Democracy Award-2017 вручають щороку за особливий внесок у розвиток демократії та захист людських прав і свобод у різних країнах світу. Національний фонд підтримки демократії (National Endowment for Democracy, NED) – некомерційна організація США, заснована в 1983 році з метою зростання і зміцнення демократичних інститутів у всьому світі. Щороку, за фінансової підтримки Конгресу США, фонд грантами підтримує понад 1000 проектів неурядових організацій за кордоном, які утверджують демократичні принципи більш ніж у 90 країнах.

Коли українська територія інформаційно від'єднана від України

Інформаційна політика України – вздовж Дунаю не ловить жодна українська радіостанція. Все, що ми зловили дорогою з Болграду через Рені та Кілію до Вилково – самі румунські радіостанції. При тому, що з румунської сторони Дунаю величезний національний парк і ліси, а з нашої – населені пункти, але румунське радіо "Культура" працює по всій лінії кордону ідеально. Телебачення по супутниках і здебільшого російські канали. Наша територія інформаційно від'єднана від України.

Бібліотека більша за вокзал: який він – Кропивницький?

Виявляється, з цього начебто скромного міста походять або навчалися там не лише корифеї українського театру – власне Марко Кропивницький та брати Тобілевичі, відомі нам зі школи як Микола Садовський, Панас Саксаганський та Іван Карпенко-Карий. Але й Володимир Винниченко, Юрій Яновський, Євген Маланюк, Арсеній Тарковський (на тітці якого був одружений Карпенко-Карий), Дон Амінадо (от же ж драматично-літературоцентричне місто), фізик Ігор Тамм, політик Євген Марчук... Також у Кропивницькому таки є симпатичної архітектури другої половини ХІХ століття і симпатичних сучасних дівчат. За перше, як виявилося, відповідальний тодішній головний архітектор міста, брат такого собі Федора Достоєвського; хто відповідальний за друге, встановити не вдалося.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини