MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 червня 2017

1092 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 7 червня

Що відбувається з Катаром

Звинувачення в тероризмі – формальний привід. Суперечності накопичувалися тривалий час і пов'язані з тим, що Катар і Саудівська Аравія конкурували за вплив. І якщо Саудівська Аравія традиційно вважала себе країною, яка впливає на політичні й інші процеси, оскільки по суті є центром мусульманського світу, а на її території зосереджені ключові мусульманські святині, то Катар – країна, що заявила про свої лідерські амбіції років із 10 тому. Це була спроба перетворитися на світовий хаб, який значною мірою впливає на політичні процеси.

Робота над союзом: як Трамп шкодить НАТО

Загальна картина, на перший погляд, оптимістична. Однак суть НАТО вихолощується. Трансатлантичні відносини дедалі більше нагадують шлюб, у якому партнери розлюбили одне одного. Рахунки оплачуються (попри постійні суперечки про те, хто за що платить), будинок і машина в нормальному стані, діти вчаться, холодильник повний, не бракує регулярних подорожей за кордон. Але бодай одна зі сторін думає, що, якби не цей шлюб, вона все робила б інакше. У цьому здебільшого, хоч і не повністю, винен Трамп. Час стер пережите колись учасниками Альянсу, що живило його дух..

Україна й Німеччина обговорили порушення прав людини на окупованих територіях

Із головою комітету з прав людини Бундестагу ФРН Маттіасом Ціммером мали змістовну дискусію щодо прав людини, точніше, їх порушення і повної відсутності, на окупованих територіях. Говорили про всі проблеми: і незаконно утримуваних заручників, і залучення дітей до конфлікту, і сексуальні злочини, і порушення прав кримських татар та украінців у Криму. Ще і ще раз підняла питання важливості, принциповості, критичності допуску моніторингових гуманітарних місій і організацій, що опікуються правами людини, до окупованих Криму і Донбасу.

Авакова привітали з новим роком. Бездіяльності

Мамі Аксьоновї телефонують і просять забрати тіло доньки з Оранжерейної. Ну, Ви в курсі, там морг., А молодій мамі, активістці Аксьоновій, в якої син-дошколярик, кажуть прямим текстом, що наступною буде труна метр із хвостиком. Ну, прямий натяк на дитину, як Ви розумієте, у труні. У нас удень скоїли напад на селищну голову Ольгу Матюшину. Вона встигла відскочити, а от її подрузі, активістці Лесі Петрик-Єльниковій, не пощастило. Її били ногами невідомі чоловіки, які втекли на авто. Ви їх так налякали своєю результативною роботою, що навіть об прокурорів вони можуть собі дозволити обтерти ноги і полити зеленкою.

Проти чого Савченко й Опоблок разом голосують

Верховна Рада проголосувала за включення до порядку денного парламентської сесії законопроекту щодо пріоритетності вступу України до НАТО. Проект №6470. Знаю, що це винятково піар-крок і ніяких практичних наслідків до закінчення конфлікту в нас на території він не матиме. Цікаве інше. Надія Савченко голосувала ... "проти". Разом із Опоблоком. Там купа різних людей не голосували чи утрималися. Ігор Кононенко, група "Відродження" повним складом, наприклад. Але отак щоб "проти" – то тільки Опоблок і Савченко. Такі цікаві пертурбації.

"Градус напруги та обмін образами". Яким обіцяє бути пленарний тиждень у ВР. ВІДЕО

Наскільки я розумію, зараз питання полягає лише в тому, хто очолить міністерство, та які в нього будуть повноваження. Але, мабуть, саме ці "рифи" і не дають вийти у "велике бюрократичне море" відповідному відомству. Дехто, очевидно, лише ділить "повноваження нествореного міністерства". При тому, що ще сім місяців назад відбулись парламентські слухання щодо створення Міністерства у правах ветеранів. 

"Геть від Москви!" Як українців у цьому переконують... росіяни

Особлива родзинка в тексті - типова маніпулятивна позиція із серії "чума на обидві ваші хати". Це я про "нынешнего падения и позора" рівно на Україну й Росію. Якраз "позора" і "падения" України не відбулося. Віковічний агресор нарешті отримав по зубах. Мабуть, від того тепер туман і марево в голові навіть у записних лібералів. Які просто не розуміють, що такими текстами вони ще більше відвертають українців, підтверджуючи правильність тези Хвильового – "Геть від Москви!" І подалі, додам від себе.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини