MENU

Янукович офіційно визнав, що від Росії лише проблеми. Багато проблем

541 1

Ще з Послання Януковича, вже без жартів. З преамбули до зовнішньополітичного розділу: цифри й цитати. Попереджаю: це цікаво, але не всім.

Отже. На першому місці - стосунки з Євросоюзом. За обсягом тексту ЄС віддано понад 2600 знаків. Жодної критики на адресу ЄС як такого. Єдиний "частково критичний" нюанс цитую:

- ...немає сумнівів щодо того, що європейські країни знайдуть внутрішні ресурси та мотивацію для закладення нових, більш потужних підвалин для об’єднання Європи. Світова економічна криза вразила також і Україну. Саме тому і наша держава, і ЄС мають використати існуючі можливості двостороннього співробітництва для послаблення її наслідків.

На другому місці - США. Але їм приділено порядку 700 знаків. Конкретика - лише в тому, що Україна, бач, готова сприяти продовольчій безпеці планети.

На третьому - Китай. Але... трішки більше 300 знаків. Майже повна цитата: 

- В Україні вітають прихід до влади п’ятого покоління китайського керівництва і сподіваються на збереження й подальший розвиток високого рівня двосторонніх відносин". 

Високого рівня, ну да.

І, нарешті, стосункам із Росією віддано майже 3500 знаків. Але сама вона - на четвертому місці після ЄС, США й Китаю. А головне, майже 2/3 тексту (понад 2100 знаків) присвячено винятково проблемам у цих відносинах. 

В кінці переліку проблем вжито навіть словосполучення "політичний тиск". І ви будете сміятись, у якому контексті. Цитую: 

- ...актуальним є зняття політизації окремих гуманітарних питань та унеможливлення використання наявних розбіжностей у цій сфері для політичного тиску.

Політичний тиск Росії в гуманітарних питаннях! Табачника на них нема. Чи, можде, це ми на Росію гуманітарно тиснемо?! :-)

Про що все це говорить? Правильно. Що, з точки зору Януковича і Ко, масштабні відносини у нас є лише з Росією. Але, водночас, лише з нею у нас є й масштабні проблеми.

"Маніякам" на кшталт шанованих Ми - європейці / Ми - Європейці це мікродослідження може бути цікавим, я так сподіваюся :-)))

Olexander MYKHELSON

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини