MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 1 листопада 2017

1170 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 1 листопада

Каськіва заарештували на два місяці і відпустили із зали суду

Сарган додала, що захист Каськіва надав суду довідку про повне відшкодування завданих державі збитків. Враховуючи це, а також наявність у нього п'ятьох неповнолітніх дітей, суд постановив взяти його під варту терміном на два місяці з альтернативою внесення застави. Сума застави – 160 тисяч гривень. "Суд також зобов'язав Каськіва здати всі наявні закордонні паспорти, а також з'являтися за першою вимогою до слідчого й повідомляти про своє місцезнаходження. Досудове слідство триває", – додала прес-секретар Луценка. Раніше сьогодні стало відомо про екстрадицію Каськіва з Панами в Україну.

Переломовий момент Української революції: 99 річниця Листопадового чину

"День першого листопада 1918 року був тим переломовим моментом, коли всі українські землі й цілий народ станули на шлях своєї Національної Революції, на шлях своєї самостійної, від нікого незалежної державности. Чином Першого Листопада доказав український народ, що він є справжнім господарем цих земель і володарем своєї долі, – та заявив, що він, на рівні з другими вільними народами світу, хоче жити у своїй державі. Бо своя незалежна держава – це єдина запорука життя й свободи кожнього народу! Без своєї держави жоден народ не може свобідно жити й розвиватися".

Які наслідки матиме справа Манафорта

Український епізод, який найбільше цікавить нас, є тільки частиною великого розслідування.  Його загальний контекст cтосується саме підозри у втручанні російської сторони у вибори в США через таких людей як Манафорт. У цьому сенсі український епізод є лише одним із багатьох у цій справі. Звичайно, є загроза того, що в контексті справи Манафорта можуть бути оприлюднені прізвища тих суб’єктів, які з ним співпрацювали в Україні. І вони, очевидно, працювали з ним не на засадах контрактів і прозорих доходів, а на основі чорної готівки. І це може серйозно вплинути на сприйняття цих людей у США.

Покликані максимально полегшити важку працю піхотинця. ФОТО

Статистика виконаної роботи лише однією групою інженерного забезпечення бригади справді вражає. Кількість знешкоджених вибухонебезпечних предметів вимірюється тисячами, а протяжність траншей – десятками кілометрів. В умовах сьогодення робота саперів виходить на передній план, адже ворог щедро засіяв нашу землю інженерними боєприпасами, сподіваючись на рясний урожай смертей українців. Найчастіше доводиться працювати зі протипіхотними мінами. Та немало знешкодили й нерозірваних боєприпасів, протитанкових мін і мінних пасток. Підлеглі майора Натяжука щодня виїжджають на розмінування. Спочатку рахували кожну знешкоджену міну. Із початку війни загальна кількість знешкоджених небезпечних предметів групою давно перевалила за десять тисяч.

Парадокс життя та смерті Аміни Окуєвої

Потім ми з Аміною кілька разів зустрічались у різних дрібних справах, а іноді – просто на вулиці – випадково. Двічі вона була сама: йшла по вулиці, вдягнута у свою форму, з кокардою збройних сил Республіки Ічкерія на береті та шевроном із зображенням генерала Дудаєва на рукаві (але, звісно, у більшості випадків Аміна була в супроводі Адама). Прямо запитати, чи не боїться вона ходити без супроводу чи охорони, – якось язик не повернувся. Але на мій здивований погляд вона відповіла, що їй нема чого боятися, вона сама себе зможе захистити, і на все воля Аллаха. І це було сказано з такою інтонацією, якою вона дала зрозуміти, що наявність охоронців чи якогось супроводу – просто нижче її гідності.

Триває "чикаґізація" Івано-Франківська. ФОТО

Не встиг ще зашкіритися, тобто вкритися шкірою кістяк першого мультиповерхового монстра на Шевченка, 65, як навпроти росте йому побратим, взятий ніби з його ще несокритого ребра. Отже, ми далекі від підозр, що оголошений владою міста мораторій на забудову центру є для неї просто засобом заохочення, підняття ціни будинку, готового прийняти ще зо 200 машин. У вулиці ходять вилиці, її кинули, як лохиню: з такою пішохідністю найкращі пішоходи – пасажири, тобто пішожири. А решта людей порипить і на сороковий день охолоне. Колись усі помруть, а висотки зостануться, справжній забудоівник працює з вічністю. Може йдеться про моро-торій?

"Замість однієї – тисячі": в Одесі з'явилася новонароджена Аміна. ФОТО

"Замість однієї Аміни Україна народить тисячі нових Героїв! Сьогодні бійці 8-го окремого батальйона Української добровольчої армії разом із Радою громадської безпеки, Олегом Хвощевским, патріотичною громадськістю привітали пані Ірину Бубнову- Лавренюк з народженням доньки, яку назвали на честь Аміни Окуєвої!" – написав Юрій Козаріз.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини