MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 січня 2018

2151 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 22 січня

Незалежність: 100 років, 26 чи лише 4?

Дивно, що традиція зневажати цю подію, паплюжити і плюндрувати пам’ять про неї – традиція, започаткована російсько-комуністичними окупантами України, – не вмерла за часів відродження незалежності. Не вмерла в Москві – й так само не вмерла в Києві. Здається часом, що українські політологи – і вороги, і "друзі" своєї батьківщини – знайшли нарешті спільний пункт: зневага "неповноцінної" незалежності 1918 року. Чого тільки не закидають її творцям: і нездарність, і егоїзм, і слабкість, і… і… і… Начебто волю мали виборювати (мали право виборювати) лише геніальні політики, військові, економісти, менеджери…

Як святкували День соборності в різних містах України. ФОТО

У цей день 1919 року проголосили Акт злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.  Сьогодні в усіх регіонах України з нагоди відзначення Дня соборності заплановано проведення 282 масових заходів. "За попередньою інформацією, участь в урочистостях візьмуть понад 62 тисячі осіб", – йдеться в повідомленні Нацполіції. Публічну безпеку й  порядок під час проведення масових заходів забезпечуватимуть понад 3,2 тис. правоохоронців, серед них – 560 військовослужбовців Національної гвардії України.

100 років модерній незалежності: час виправляти власні помилки

Ясна річ, ми можемо й маємо закинути владам на всіх рівнях, що вони провалили ювілеї– так 100 років не відзначають. Наваяти постанову КМУ із купою пунктиків "втілити, реалізувати, запропонувати, відзначити, провести..." – це пісня ні про що. Будувати плани щодо дат рік у рік – взагалі інфантильність. Але це невміння стосується не лише чиновників, і, закидаючи щось їм, варто спершу спитати себе – а ти що зробив? Так, звісно, щось робиться, але від кількості втрачених шансів волосся дибки стає – ми топчемося по загублених можливостях. Тоді як трохи зусиль, вливань і... Повірте, це нескладно, думати наперед.

93 ОМБр ЗСУ стане Холодноярською. ФОТО

Це допис про нагородження 93 окремої механізованої бригади почесним ім'ям "Холодний Яр". Орієнтовно 29 січня цього року 93 ОМБр стане Холодноярською. Всі документи узгоджені й уже перебувають в Адміністрації президента. Із чуток, на 29 планують захід. Зараз я можу спустити завісу й говорити про це вже як про подію. Кажуть, у новорічні свята збуваються бажання. Напевно, так воно і є. Саме напередодні Нового року зійшлися всі зірки, аж до того, що наші голоси почули скрізь. Скільки часу, праці, нервів і життя забрала підготовка, скільки прочитано й вивчено історичних фактів – це сюжет для написання окремої книги. Мотиваційний прапор бригади, символіка, патчі.

Які наукові й науково-популярні заходи можна відвідати цього тижня

Фрукти й овочі. Навряд чи у Всесвіті існують заплутаніші речі. Тисячі років ми класифікуємо їх як заманеться, вчимо своїх дітей, що огірок – це овоч, кавун – найбільша в світі ягода, а мигдаль – це горіх. Стверджуємо, що все це неправда та запрошуємо Вас інтерактивно дослідити проблему. Ми дізнаємось, чому помідор – це фрукт, але чого його не кидають до фруктового салату. Розкриємо таємницю про те, який плід найбільший на нашій планеті, чому груша – це теж яблуко та чому полуниця не ягода (й малина теж). Навчимося правильно класифікувати фрукти й овочі та ефективно переманювати тих, хто довкола, на свій бік ботанічної сили. 

Медведчук активізувався: до чого тут телеканал ZIK

Думаю, що ці маніпуляції можуть свідчити про активізацію піар-служб Медведчука, які, несподівано, почали турбуватися щодо його іміджу. І як тут не згадати слова кума Медведчука – президента РФ Путіна. Який раніше назвав його... українським націоналістом. Ніби познущався зі справжніх українських націоналістів й подав сигнал своїм прибічникам в Україні – мовляв, маємо достойну кандидатуру. Готуйтеся до виборів. І це зовсім не означає, що Медведчука можуть готувати як альтернативу Порошенкові. (Хоча й цього виключати не можна. Мовляв, вам не подобається чинний президент? Так у нас є ще "кращий").

У центрі Києва розгорнули найдовший прапор України – понад кілометр. ФОТО

"Прапор завдовжки 1 км 69 м 95 см символізує згуртованість, патріотизм, віру в те, що територіальна цілісність нашої держави найближчим часом стане реальністю для України. А ті вороги, які напали на нашу державу, повинні знати і запам’ятати, що територіальна цілісність України, яка скраплена кров’ю наших героїв, незламна і нероздільна", – наголосила Слюз. "На прапорі представлені всі території: і Автономна Республіка Крим, і Донецька, і Луганська області, тому що це Україна. Я вірю, що найближчим часом ця мрія стане реальністю", – додала голова Державної казначейської служби.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини