MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 26 березня 2018

2479 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 26 березня

Україна висилає 13 російських дипломатів

"У відповідь на цинічну хімічну атаку в Солсбері (Велика Британія) Україна в дусі солідарності з нашими британськими партнерами й трансатлантичними союзниками, а також у координації зі країнами ЄС ухвалила рішення про видворення з української території 13 російських дипломатів із тих небагатьох, що залишилися, – зазначив Порошенко. – Бо, як відомо, наші дипломатичні стосунки з РФ де-факто заморожені". Український президент наголосив на тому, що Росія вкотре підтвердила своє зневажливе ставлення не лише до суверенітету незалежних держав, а й до цінності людського життя.

Трагедія в Кемерово: жахливі фото зсередини вигорілого торгового центру

На фото видно, що будівля дуже сильно постраждала в результаті пожежі. Вигоріло практично все, що тільки було можливо. Стіни, стеля та підлога вкрилися великим шаром гару. За останніми даними, в результаті пожежі в "Зимовій вишні" загинуло 64 людини, також багато людей вважаються зниклими без вести. О 09:30 за київським часом стало відомо, що поліція знайшла живими п'ятьох осіб, яких вважали зниклими безвісти. Вони не перебували в ТЦ.

Як Росія використовує кемеровську трагедію в інформаційній війні проти України

Із ночі відслідковуємо відображення ситуації в Кемерово в інформаційному просторі. Російські ботоферми запустили вже декілька разів раніше відпрацьовану технологію (те ж саме було після катастроф літаків над Синаєм та Чорним морем)... Головний наратив – "українці радіють смертям російських дітей". Поширення цього наративу спрямоване на відволікання уваги від самої трагедії, від встановлення реальної кількості жертв і пошуку реальних винуватців. Емоційний складник жаху від поширення таких нелюдських фактів і підбурювання нової хвилі ненависті до українців має затьмарити собою слабкі вимоги притомних людей щодо оперативного розслідування.

Шість факторів, що характеризують світогляд Савченко та більшості нардепів

Я спілкувався з Надією Савченко, здається, двічі. По декілька годин. Невдовзі після її повернення з Росії. Це були закриті зустрічі. Мене попросили навчити її економіки. Ось яке в мене склалося враження. 1. Надія бачила чорно-білий світ. Вся влада була ворогами. Порошенко й Путін були поставлені на один рівень. Із ворогами було потрібно боротися будь-якими засобами. 2. Самовпевненість. Надія вважала, що вона майже все розуміє і знає, що економіку та політику вивчати не потрібно, і що в усьому винні корупція та влада. І якщо їх тільки поміняти (і, як я розумію, на неї) – все стане добре. 3. Повна недовіра. Надія не вірила нікому, крім себе, своєї сестри й, можливо, ще декількох близьких людей.

Перший Президент України звернувся до українського народу – Сила права

Уже п’ятий рік триває збройна агресія Російської Федерації проти України. Нехтуючи міжнародними нормами, Кремль привласнив собі право карати український народ за бажання жити цивілізовано, незалежно, самому господарювати на своїй землі. Україна ніколи не стане на коліна і буде захищати свій суверенітет, своє сьогоднішнє і майбутнє, буде сама визначати свою політику, йти вперед і будувати нове життя. А для цього ми маємо зробити все необхідне, щоб стати сильними і виступати проти ворога єдиним фронтом, боротися за єдність та згуртованість народу, ефективно вирішувати питання, які створюють умови для достойного життя людей.

Харків – місто контрастів: кого та що підтримують харків'яни. ІНФОГРАФІКА

Днями оприлюднили результати чергового муніципального опитування, який в кінці січня – на початку лютого проводила група "Рейтинг" на замовлення Міжнародного республіканського інституту (США). Опитування по 24 містаї (обласні центри + Маріуполь і Сіверськодонецьк). У ЗМІ та соцмережах з усього масиву даних в основному розійшлася інформація щодо протиприродного рівня підтримки Геннадія Кернеса. Тим часом є й інші цифри, про які непогано би знати.

Красиві краєвиди Болівії та Перу у світлинах мандрівниці Соні Шостак

Фотограф Соня Шостак поділилася в мережі своїм візуальним щоденником: добіркою приголомшливо гарних фотографій природних ландшафтів, зроблених під час подорожі по Болівії і Перу в товаристві друзів.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини