MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 2 квітня 2018

2866 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 2 квітня

Марні східні сподівання Росії

Ось, здається, успіх, для повороту Москви на Схід створюються сприятливі умови, й нарешті знайдено гідну "відповідь Керзонові". Блакитна мрія російських шовіністів – це відродження союзу Китаю та Росії за зразком і подобою 1950 рр. Якщо не піддаватися a prima facie – першому враженню, то всі дійсні або позірні захоплення московської пропаганди дещо надумані та перебільшені. По-перше. Гучні слова й сильні вирази в китайській офіціозній пресі зазвичай не відповідають реальному станові справ. Найчастіше це інформаційний або пропагандистський туман, покликаний прикрити справжні дії пекінської політики.

Про скандальне завершення історії з Громадською радою доброчесності

Прочитав нещодавно інтерв’ю судді Конституційного суду В. Городовенка, у якому той обурюється позицією Громадської ради доброчесності (ГРД), яка, мовляв, припинила свою участь у перевірці служителів закону Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККСУ). Проте шановний суддя забуває про один факт. ГРД ж здійснила свій демарш не просто так, а через системне ігнорування її позиції під час перевірок суддів. Власне, Громадська рада доброчесності (ГРД) утворена (теоретично) аби допомагати Вищій кваліфікаційні комісії суддів України (ВККСУ) у встановленні відповідності кандидатів на посаду судді критеріям професійної етики та доброчесності.

Рівень мовної культури на Українському радіо впав до ганебного рівня – журналіст

Ми вас терпіли, шановні колеги, коли ви випхнули професіоналів з Українського радіо – буде, сказали, менше політики, менше культурології, пообіцявши, що буде зате цікавіше, сучасніше, мобільніше. Ми вас терпіли, коли рівень мовної культури на Українському радіо впав до ганебного рівня – щодня попереджають не людей, а хвороби, щоранку, коли сім’я снідає з дітьми на кухні, по радіо звучить пояснення, чому трапляються негаразди між татом і мамою – "втрата чоловічої сили". Та, шановні колеги, у пристойних сім’ях слухати таке непристойно! Люди масово подають заяви на відключення дротового радіо.

Традиційні медіа – позаду соцмереж

Всі вже давно змирилися, що газети й телебачення – то вчорашні новини у Фейсбуку та Твіттері. Можете порівняти хоча б на цьогорічній "хвилі" з лелеками, які повернулися з вирію у сніги та кригу. Телевізійники заходилися робити сюжети, коли блогери вже день як устигли обговорити, що лелеки їдять, а що ні – й годували страждальців рибою. Були періоди, коли на телебаченні визнали капітуляцію й окремим блоком у випуски новин вставляли "як повідомляють у Фейсбуці". Пік цих експериментів прийшовся на Революцію гідності. Добре, що вчасно схаменулися. Бо блогери й ЛСД (лідери суспільної думки) – то не про новини. То про емоції. Найкраще вони монетизують ненависть.

Кличко: Загроза сміттєвого колапсу не відступила

Проблему сміття необхідно вирішувати глобально, на рівні країни, адже не тільки Київ чи Львів мають проблему безпечної утилізації сміття. Це стосується усіх міст і містечок України. Сьогодні передусім необхідні умови для створення ефективної системи сортування та переробки відходів. Але складність у тому, що законодавчих механізмів і фінансових передумов для впровадження переробки в державі досі не створено. За останні роки столична влада вивчила досвід багатьох країн, я особисто провів десятки зустрічей із потенційними іноземними інвесторами. Ми спілкуємося з великими міжнародними компаніями, які готові будувати в Україні сміттєпереробні заводи.

"Честь – єдина дорогоцінність дівчини": "освітнє" пекло в Луцьку

Секс – важлива частина життя майже кожної людини. Але про секс у рамках навчання не говорять ані в школі, ані в університеті. Здебільшого соромляться таких розмов і в родині. Втім, природа не любить порожнечу – скільки не заплющуй очі на важливу тему, від того вона не зникне. І тоді замість просвітництва, що спирається на науку, розуміння правил безпечного сексу й позитивного ставлення до сексуальності, молодь отримує от такі мракобісні "лекції", як у Луцьку. А ще комплекси та психологічні проблеми, які буде потрібно лікувати за допомогою психотерапії протягом багатьох років. І це ще в кращому разі.

Як Гендальф став лідером турецької опозиції та Ердогана критикував. ВІДЕО

Депутат турецького парламенту від Республіканської народної партії Тaджетин Байир вирішив транслювати засідання фракції через фейсбук. І не помітив, як увімкнув у фейсбуці емоджі. У результаті лідер партії (опозиції) Кемаль Киличдароглу під час емоційного виступу про авторитаризм і корупцію (ну нормальний порядок денний для будь-якої опозиційної сили) мав вигляд чарівника Гендальфа з "Володаря кілець". Депутат чи то вирішив, що читати онлайн-коментарі нехаляльно, чи то захопився промовою свого лідера, тому Гендальф обурювався політикою Ердогана в прямому ефірі протягом 18 хвилин, поки в турецькому сегменті твіттера не утворилося цунамі реготу.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини