MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 12 червня 2018

1832 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 12 червня

Турецький приклад: Україні потрібен національний економічний егоїзм

Це великий ризик для України, економічна турбулентність може просто обнулити наше дуже скромне економічне зростання. Щоб уникнути такого сценарію, Україні необхідно нарешті навчитися захищати свої національні економічні інтереси, впровадити політику національного економічного егоїзму. Чи є якась цільова модель, яка би стала для нас певним прикладом? Хочу навести приклад Туреччини. Країна є "асоційованим членом" ЄС із 1964 року. За цей час зробила величезний стрибок вперед. За рахунок чого? Якраз за рахунок національного економічного егоїзму, при чому в умовах зони вільної торгівлі з ЄС. 

Російська пастка: наживка – Лавров

Проблема в тому, що Москва та її партнери із консультацій абсолютно по-різному сприймають сам сенс переговорів. Для України, Німеччини та Франції переговори – це пошук шляхів вирішення конфлікту, узгодження компромісів, дискусія зі складних питань. А для Росії переговори – це капкан, в який повинен потрапити ворог. Тож демонструється не просто готовність російської сторони розмовляти – а саме готовність розмовляти з європейцями. Щоб занепокоїлися американці й самі почали шукати інструменти для відновлення процесу консультацій із росіянами. І Лавров на зустрічі міністрів – не учасник консультацій, а просто наживка в пастці для своїх колег.

Реінтеграцію Донбасу треба починати з підконтрольних територій, а не з окупованих

Є кілька базових речей, які піднімаються в розмовах про реінтеграцію Донбасу: інформаційна робота, колаборація, відновлення інфраструктури і економіки регіону. Інформаційна робота на підконтрольній території – провалена. Не важливо, куди добиває сигнал на окуповану територію, важливо, що вже на підконтрольній території за чотири роки не створено інформаційного простору. Докази? Будь-ласка, згідно із дослідженням Zois (німецький аналітичний центр), – 30% вважає конфлікт результатом втручання Заходу, 23% що це місцева реакція проти київської влади, а 10% що винна Україна. Цікаве і ставлення до інших українських пріоритетів – вступ в ЄС – 72% проти, НАТО – 82% проти.

Український паспорт різко "підскочив" у рейтингу престижності

Станом на червень 2018 року, громадяни України понад 20,3 млн разів з’їздили до країн Євросоюзу. Це на 15 відсотків більше, аніж за попередні 12 місяців. Українці з новими біометричними паспортами і без віз з’їздили до країн ЄС близько 555 тисяч разів. Міжнародними залізничними маршрутами з України в ЄС скористалися більш 200 тисяч пасажирів. Це в 5, 5 разів більше, аніж за минулий рік. Зараз ми маємо 38 маршрутів лоукост-авіакомпаній до ЄС, і це вдвічі більше, аніж їх було в 2015 році. Одними з перших відкритим кордоном скористалися двоє студентів – Антон Левчук і Євген Очеповський.

Новий тренд: замість помпезних гулянь випускники їдуть за кордон

Недавно трохи досліджувала тему випускних. Це вражає! Люди готуються як до весілля. У Львові є салони, де випускні сукні коштують 600 доларів. І навіть до 900₴ доходить. Найдешевша – то 100₴. Ну, але є ще витрати на зачіску, макіяж, живу музику, столи, фотографа тощо. Така мішура, марнота марнот. Дивно, що в 21 столітті такі пафосні бенкети влаштовують. Іноді з гаманця вимиває до 20 тисяч грн. Ми з колегами спілкувалися з випускниками Львівської гімназії Шептицьких. Так у цій школі вже 4 роки замість тих балів їздять в Італію. Обирають собі якісь пару міст і вирушають в незабутню подорож. Рим, Флоренція, Венеція...Вартість така ж!

"Ментальний холодець", – журналіст про Добкіна. ВІДЕО

Зацікавив лише один момент, коли Допа скаржиться на "чертей махровых", які потрапили до Ради у цьому скликанні, і серед яких його аристократичній натурі дуже некомфортно. Я не ідеалізую кадровий склад нинішнього парламенту, боже збав. Скажу більше: він мені не подобається. Але коли бачиш, як брезкла, недорікувата, обросла кумедною свинячою щетиною істота з впевненим другим розміром цицьок, слюнявлячи огризок сигари, статечно розмірковує про недосконалість світу, наочним свідченням якої вона є, ти починаєш співчувати людям, які вимушені бачити її щоденно. 

Фундаментальні зміни на швидкості покоління Y

Минуло якихось 15–20 років – й Африка, Азія та Америки, леви, вовки і буйволи вже на відстані одного кліку. Сьогодні я можу спостерігати в реальному часі за пумами, яким американські біологи чіпляють нашийники з GPS: виявляється, тварини вже реагують на людину та її голос у дикій природі як на небезпечного для себе хижака. Можу бачити життя в недоступних людині місцях. Можу споживати інформацію з ефектом повного занурення: шолом віртуальної реальності та зйомка у відповідному форматі – і, не виходячи з офісу, я опиняюся в розбомбленому Алеппо, а повз проїжджає джип із автоматниками.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини