MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 12 липня 2018

1650 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 12 липня

Хто стане наступним президентом України

Очевидно, що суспільство явно втомилося від цієї генерації політиків та очікує на іншу. З огляду на це, певно, будуть спроби підсунути "молодих, інших", але вони так само будуть маніпульованими. Головне завдання, яке має вирішити майбутній і президент, і парламент, – це деолігархізація політичного й економічного життя країни. Чи є такий кандидат зараз на обрії? Ні, такого кандидата зараз немає. Тим паче за частиною кандидатів досі стоять олігархічні угрупування. Тому радше всього ці вибори будуть проміжними. Певно, втома нашого народу ще не дійшла до кінця, він має ще багато терпіння, аби терпіти нову "генерацію кандидатів".

У політиці цивілізованого світу працює бюрократія, а не пустопорожня балаканина – журналіст

Важливо не те, що говорить Трамп, а те, що відбувається на рівні документів і домовленостей. Документи готує оточення президента, він навряд чи їх читає. Але саме в цих документах йдеться про прихильність принципу спільної оборони, розширенні інфраструктури НАТО, підвищенні боєздатності військ альянсу, засудженні Росії тощо. Важливо, що учасники зустрічі у Брюсселі підтвердили євроатлантичні перспективи Грузії та України – хоча час, коли вони зможуть приєднатися до альянсу, поки що важко собі уявити. І все ж таки в політиці цивілізованого світу працює саме бюрократія, а не пустопорожня балаканина, навіть якщо вона генерується на найвищому рівні.

Письменник: Добре, що в нас є Винник

У цьому контексті перше, що спадає на думку, коли чую новий жарт про Винника – добре, що він у нас є! Що ми не мусимо обмусолювати якогось Лепса чи Кіркорова, що в нас є власна зірка, плакати якої "вовчиці" вішають собі вдома. Так, хай це попсова зірка, хай "продвинутим" це неможливо слухати, але саме з масової культури й починається існування спільноти. Для того, щоб бути великою культурою, українська культура має мати Сильвестрова, але й Винника, "Дах Дотерз", але й "Дзідзьо". Музикантів і артистів, письменників і акторів, зірок різного штибу на всі смаки. Тільки тоді культура буде повнокровною, а народ перестане озиратися на московських гастролерів.

Урядова атака на інформаційний простір

Проблема полягає в тому, що запропоновані з боку ДССЗЗІ механізми вирішення наведених завдань виявляються дуже суперечливими й навіть корупційно небезпечними. У разі прийняття постанов Кабміну в запропонованій редакції, держава та суспільство отримає ще одну структуру контролю з такими повноваженнями та механізмами їх реалізації, які більше підходять тоталітарним режимам. Cуспільство, бізнес-структури можуть отримати ще одного монополіста-контролера. І водночас уряд продовжує декларувати недопустимість тиску на бізнес і зменшення кількості органів контролю?

Найбільша небезпека реінтеграції окупованих територій Добасу

Реакція української аудиторії на такі "креативи" завжди однакова: в потоці гнівних та іронічних коментарів чується "плач Ярославни": як ми житимемо в одній країні, коли навіть діти там отакі!? А я, чуючи ті плачі, щоразу волаю до неба: допоки ми, такі розумні, свідомі та фейсбуково активні, вестимемося на цей примітивний прийомчик? Найбільші небезпеки пов’язані не з тим, що окупанти так сильно промили Донбасові мізки, а з тим, що остаточно його розграбували. Власне, вже сьогодні більшість місцевих ідуть до російсько-окупаційного війська не з ідейних міркувань, а як на роботу, одну з небагатьох, куди ще можна влаштуватися на розорених окупованих територіях.

"Інтер" отримав 4 млн. грн штрафу за "імена фашистських злочинців" від 9 травня

Національна рада одностайно ухвалила рішення про призначення штрафу телеканалові "Інтеру" в розмірі 4 млн 46 тис. грн. "За результатами перевірки регулятор дійшов висновку, що вислови ведучих телеканалу "Інтер" Андрія Доманського і Анастасії Даугулє, які пролунали в ефірі Інтера під час концерту "Перемога. Одна на всіх", розпалюють національну ворожнечу та ненависть", – повідомив член Нацради Сергій Костинський. Костинський зазначив, що представник "Інтера" пообіцяв оскаржити рішення Національної ради в суді. "Наразі це найбільший штраф, який поточний склад Національної ради призначав телеканалам", – зауважив Костинський.

Квітковий світ в об'єктиві японського фотографа: яскраві кадри

Тацуя Курісу – японський фотограф і мандрівник, який мешкає у японському місті Вакаямі поблизу узбережжя Тихого океану. Хлопець обожнює не лише досліджувати нові місця, а й фіксувати їх на камеру. Щоправда, на знімках Курісу не часто зустрінеш вражаючу архітектуру чи особливості менталітету, адже він робить найбільший наголос саме на пейзажах і рослинах. За його квітковими мандрами в Instagram стежать понад 20 тисяч осіб!

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини