MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 липня 2018

1354 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 23 липня

Повсякчас пам’ятати: ворог не тут

Коли війна триває надто довго, ворог втрачає обличчя. Воно розпадається на тисячі масок. Ти вже не знаєш, де чорне, а де біле. Світ став подібний на лабіринт, і ти в ньому загубився. Війна не могла би тривати, якби ворог був тільки "там", думаєш ти. Він – тут, усередині нас, поруч із тобою, в сусідньому під'їзді, сусідній квартирі, в сусідньому місті. Ось він, ворог, переходить дорогу. Ось він стоїть за тобою в черзі у супермаркеті. Ось він закурює сигарету на другому боці вулиці. Тобі здається, що всі вони вже тут. Окупували твій простір, заволоділи твоєю землею, закладають вибухівку під те, в що ти вірив. Тобі здається, що це змовники, мають з усього свій зиск, заробляють на твоїй крові. Навіть якщо ти її не проливав.

Чому для мови важливо продукувати сенси. ІНФОГРАФІКА

Достатньо продукувати сенси в одній сфері, щоб слова твоєї мови створили професійний словник цієї сфери в усіх мовах світу. Музичні терміни прийшли з італійської, морські – з голландської, а кавалерійські – з угорської. Навіть невеличкі країни можуть зробити свій внесок: тату й табу прийшли з Полінезії. Що дала світові Японія? Суші, самурай, ікебана, кайдзен, караоке, камікадзе. Що дала Франція? Ресторан, бульвар, сюжет, рояль, парфуми, букет. Що дали араби? Кава, цифра, алгебра, сафарі, адмірал, алкоголь (хоча самі не вживають). Що дала Росія? Ця трійка добре відома лінгвістам: vodka, pogrom, sputnik.

У світі без ЄС Україна знову стане околицею Росії – журналіст

Вони розраховують, що після загибелі Європейського Союзу і перетворення Європи на конгломерат держав, що ворогуюють між собою, Білий дім і Кремль зможуть розділити континент на сфери впливу й усунути сильного конкурента з міжнародної арени. Плюс буде покінчено зі світовою торгівлею та іншими "недоліками" глобалізації. Все буде Ле Пен. Трамп у цій конфігурації видається навіть не прихильником Беннона, а ракетою, яка запущена на орбіту під оплески із Кремля. Людина, яка живе в минулому, не може не викликати захоплення в людей, які готують Європі трагічне майбутнє заради задоволення своїх божевільних амбіцій.

Критична фаза реформи державного управління

Продовжується набір нових людей у нові структури. Вже 350 переможців відкритих конкурсів працюють у 60 директоратах, а всього відбулося 824 конкурси (решта чекає призначення). Конкурсна процедура постійно вдосконалюється ("робота над помилками" набагато важливіша, ніж уміння не робити помилок). Висока конкуренція в поєднанні з гідною зарплатою та обіцянкою цікавої роботи приваблює достойних людей. Фактично ці люди є "агентами змін" у державі – а цінність агентів змін зрозуміла кожному, хто коли-небудь вирішував проблеми трансформації організацій.

Хронічний комплекс жертви й невиліковний комплекс меншовартості

Український боксер поїхав до столиці держави-агресорки, провів там бій, переміг і здобув звання абсолютного чемпіона світу. Російська пропаганда використала це для просування своїх гасел. Це перемога Росії та поразка України. Український боксер відмовився поїхати до столиці держави-агресорки, й російський боксер без бою отримав звання абсолютного чемпіона світу. Російська пропаганда використала це для просування своїх гасел. Це перемога Росії та поразка України. Питання: а є якийсь варіант, коли перемога України й поразка Росії? Відповідь: нема.

Якщо Україна поверне Крим, для Росії це буде поразкою, після якої імперія вже не відродиться – Волошина

Багато міжнародних організацій і правозахисників говорять, що країна-окупант має забезпечувати порядок та судоустрій на окупованій території. Апелюючи до цієї норми, активісти пропонують вважати всіх, хто перебуває на окупованих територіях, включно з комбатантами, силовиками "жертвами війни", поки вони не вчинили військові злочини. Але при цьому активісти не кажуть, що таке підтримання правопорядку та судоустрою має відбуватись за українським законодавством. Тобто саме зараз, відправляючи судоустрій за російськими нормами, Росія вчиняє військовий злочин. Фактично всі ті, хто був ув'язнений в Криму за роки окупації, є незаконно ув'язненими. Це десятки тисяч людей.

Фотограф показує відпочинок мрії: яскраві кадри

Знайомтеся, Род Руалес – молодий фотограф та авантюрист із Філіппін. Хлопець обожнює робити казкові фото за допомогою дрона, щоб показати пейзажі сповна. До того ж, любов до мандрів зробила його доволі популярним в соцмережі Instagram, де він ділиться своїми роботами. За сонячними подорожами стежать понад 374 осіб! Руалес ділиться казковими кадрами з Таїланду та Балі, Дубая та інших куточків світу, які викликають шалене бажання відправитись у мандри світом.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини