MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 8 серпня 2018

1490 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 8 серпня

Крик душі: Медведєв порівняв російські агресії проти Грузії та України

По-перше, від цього одкровення трохи має підгорати в тих на Заході, хто 2008-го допомагав Росії своєю "кооперабельностью" і "сбалансированностью". Хоча, якщо чесно, нічого там не підгорає. Вершки зняті. Історія забута. По-друге, очевидно, 2014-го в Росії був розрахунок, що, як і 2008-го, Захід буде безпорадний і швидко все пробачить. Й Україна не втримає удару. Але не так сталося, як гадалося (чому – це інша історія). І за цей прорахунок вони розплачуються. "Багатоходівка" не склалася. Кому цікаві історичні паралелі, подивіться інтерв’ю Кондолізи Райз "Громадському".

Росія готова піти на смерть Сенцова для науки іншим ув’язненим – Дінзе

Росія не збирається відпускати українського режисера Олега Сенцова, який голодує вже майже два місяці. Про це розповів адвокат політв’язня Дмитро Дінзе, посилаючись на дипломатів, які контактують з Росією щодо вирішення питання із Сенцовим. "Я, звичайно, не любитель чуток, мені більше цікаві факти, а краще оформлені, але тут інша ситуація. За інформацією дипломатів, які контактують ыз Росією щодо вирішення питання з Олегом Сенцовим, вказується, що Сенцова не збираються відпускати, на кшталт, нехай помирає в науку іншим в’язням", – зазначив Дінзе.

Війна в новому форматі: проміжні підсумки ООС

Характеру бойових дій Операція об’єдна­них сил не змінила. Українське військо тримає рубежі й за сприятливих умов діє в межах стратегії "повзучого наступу": звільняє населені пункти, які за мінськими угодами мають перебувати під контролем Києва. Жодних просувань ворога вперед натомість не спостерігається. Отже, в чинній політико-дипломатичній матриці ми маємо успіх, хоча й не такий масштабний, як хотілося б. Із політичного погляду оголошення ООС є абсолютно виправданим кроком. Президентові без кінця дорікали тим, що під час передвиборчої кампанії він виголосив: "Антитерористична операція триватиме години".

Українка допомогла фінішувати суперниці, яка впала на чемпіонаті Європи з бігу. ВІДЕО

Чинна чемпіонка Європи в бігу на 800 метрів Наталія Прищепа продемонструвала справжню спортивну шляхетність під час свого забігу в кваліфікації континентальної першості-2018 в Берліні. Українка виходила на старт у статусі одноосібної лідерки забігу, єдиною вибігши із 2 хвилин у поточному сезоні. У результаті Прищепа без проблем фінішувала першою – 2:04.07 хв і відібралася до півфіналу. Під час забігу в боротьбі із француженкою Клаудією Саундерс чемпіонка Європи U-20 2015 року й чемпіонка Європи U-23 2017-го 22-річна бельгійка Рене Ейкенс впала на бігову доріжку. На той час вона бігла на четвертій позиції й намагалася прорватися до трійки лідерок, які кваліфікуються в півфінал.

Не шукайте сенсації там, де її немає

Під час виборів навколо виборчих штабів крутяться десятки, якщо не сотні великих і малих таких собі манафортів, як закордонних заробітчан, так і вітчизняних. Вони достатньо нав’язливі, пропонують свої послуги, зустрічаються із керівниками штабів, керівниками відділів, пролазять через різноманітних лобістів. При чому ходять по всіх штабах, всіх кандидатів, завалюють їх власними проектами. І так, із 10 зустрічей одна в них може бути успішною. Таким чином в якусь кампанію вони таки влазять. Користі від них, як правило, ніякої немає, але й шкоди особливої не роблять.

Нова епоха: замість одного – кілька Великих братів

На екрані класичний Великий брат святкував перемогу єдиної централізованої правди й обіцяв, що "наші вороги заговорять себе до смерті, й ми поховаємо їх у їхній власній плутанині". Заплутатися вороги мали в маніпульованому плюралізмі або, як казав Великий брат, у "правдах, що суперечать одна одній". Нова ера починалася 1984 року з обіцянки, що персональні комп’ютери, насамперед, звісно, макінтоші, не допустять тріумфу Великого брата, якого віщував Орвел у своєму культовому романі "1984". 34 роки потому Великого брата дійсно немає. У цьому сенсі реклама не збрехала.

Російська атака на Грузію й московський тріумф львівських "Карпат" – 8 серпня в історії

1965 – у селі Шешори Львівської області відбувся несанкціонований мітинг із нагоди відкриття пам'ятника Тарасові Шевченку (скульптор Іван Гончар). У ньому взяли участь: син Івана Франка Тарас Франко, журналіст В'ячеслав Чорновіл, артистка "Укрконцерту" Тетяна Цимбал і хор "Гомін". 1969 – уперше (й востаннє) Кубок СРСР із футболу виграли львівські "Карпати" (капітан Ігор Кульчицький). Вони перемогли у фіналі ростовський СКА – 2:1. Успіх "Карпат" на трибунах "Лужників" вітали майже 30 тисяч галичан, які дісталися до Москви спеціальним потягом і автобусами. "Черемшина" лунала над стадіоном і під час гри. Після матчу вони пройшли Красною площею з українськими піснями. 

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини