MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 серпня 2018

2014 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 10 серпня

Суд закрив справу проти Кернеса: хто винен?

Кернеса та двох його охоронців звинувачували у викраденні й побитті харківських активістів Євромайдану. Нічогенька "зрада" вигулькунула, еге ж? Тут би дуже вдало було традиційно звинуватити суддів у продажності або сепаратизмі. Ось так вони захищають тих, хто намагався задушити процес, аби банда Януковича залишилася при владі. І додати причепом ще кілька жорстких слів на адресу Порошенка особисто. Домовився з учорашніми регіоналами, всіх прикрив від кримінального переслідування, а у в'язниці садять тільки патріотів. Після двох цих тез мільйон уподобань мої і хоч завтра можна вимагати місце в прохідній частині списку опозиційної партії. Та кілька нюансів псують усю цю гарну картинку.

Втрата чуття реальності: приватний ліфт пана Фулда у прірву

Колись Джордж Буш-старший на ярмарку устаткування для супермаркетів був у захваті від касового сканера, добре відомого кожному, хто купує у крамницях. Репортер газети The New York Times так описав ту сцену: "Він узяв пляшку молока, пакетик цукерок і підніс до електронного сканера. Подив промайнув на його обличчі, коли побачив на екрані касового апарата назву товару й ціну. "Це для підрахунку вартості?" – запитав містер Буш. І додав: "Дивовижна технологія". Медіа багато разів показували й коментували цю сцену, мовляв, який відірваний від дійсності президент США. Як з’ясувалося невдовзі, то був іще один аргумент проти нього, що зрештою призвів до поразки на виборах.

НБУ повертається з інфляційної битви зі щитом

У липні в Україні спостерігалася дефляція, гаразд що погода ну дуже добра цього року до овочів і фруктів (ще трохи й ,судячи з усього, оливкова олія стане експортним українським товаром), на відміну від тих же зернових, що дозволило вийти за підсумками місяця на річні показники 8,9%. Що значно нижче консенсус-прогнозу. Тож НБУ, що наполегливо підвищував ставку тоді, коли Ердоган кричав своєму Центробанкові "стоп", разом із шаманами-мольфарами, які керують погодою, зробили прекрасну роботу й повертаються з цієї інфляційної битви зі щитом. І тепер, якщо транш МВФ все-таки прийде, в Центробанку вже восени з'являться всі підстави для плавного зниження ставки.

Якби не ідеалісти, України зараз узагалі не було б – ніякої. ФОТО

Цей фотоальбом американського фотографа Міши Фрідмана називається "Ідеалісти". Він – про українських поліціянтів, зокрема й дівчат, котрі служать у поліції. Мені його подарувала одна з героїнь альбому. І на моє ж прохання підписала своє фото.  "Від однієї з ідеалісток", – написала ця мила, зворушлива дівчина, яка, втім, уже навчилася бездоганно влучати в ціль. І домалювала смайлик. Я зараз нічого не писатиму про нашу поліцію. І не хочу бачити тут коменти на кшталт "та вони всі пі*араси". Я просто хочу сказати, що якби не ідеалісти, які в нашому суспільстві становлять мізерний відсоток від основної маси "правильних", – України зараз узагалі би не було. Ніякої. Навіть такої, яку маємо.

Гібридна протидія фейкам і маніпуляціям

Платформи намагаються пропетляти між тим, як вони розуміють себе і свободу слова. Із цього трапляються якісь напівреформи, а тому маніпуляція зрештою знаходить шпаринки і процвітає. Платформи намагаються координувати зусилля. Це і добре, і погано. Добре, бо шанс на успіх має лише системна зачистка. Погано, бо невідомо, що вони спільно зачистять наступного разу. Люди хочуть, щоб ними маніпулювали. Їм це подобається. І коли їх відрізають від маніпуляції, вони починають бачити в ній заборонений плід, що стає ще смачнішим.

Український вимір справи проти Манафорта

Про що говорить цей процес Україні? Знову ж таки про непрозорі виборчі фонди, "чорні" партійні бухгалтерії, десятки мільйонів доларів грошей невідомого походження. І все це називається – політична корупція. Її учасники не отримали покарання в Україні, деякі навіть знову стали депутатами Ради. Хоча матеріали "чорної бухгалтерії" "Партії регіонів" з’явилися в українських ЗМІ ще навесні 2016-го. Там неодноразово згадується прізвище Манафорта, а також українських чиновників, депутатів, суддів. Але про ці матеріали про підкуп, здається, вже забули. Про результати розслідування нічого не чути.

Кому й чому варто піти в кінотеатр на "Браму"

Сам по собі фільм, як на свій рівень, можна назвати типовим для нинішніх українських фільмів. Й із доброю картинкою. Але претензії є. Наприклад, маркетологам, якщо там такі були, треба без поспіху й із задоволенням повідкручувати їхні фаберже. Уявіть, що бачите вивіску в магазині "Копчені ковбаси", ви – голодні, аж під носом апетитно дмухнуло димом. Швидко забігаєте готові купити, а на полицях лише докторська й сардельки. Якого милого було робити трейлер мало не у вигляді жахливчика? Думали, що ніхто не дізнається? А тепер уявіть, якби повідомили, що з'явився авторський фільм "Брама", який сміливо наслідує найкращі традиції поетичного кіно.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини