MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 9 серпня 2018

1082 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 9 серпня

Безпека сусідніх країн стає "загрозою" для Росії

Насправді питання не в тому, що міністру оборони Росії потрібен фахівець із перевірки фактів, а в тому, що РФ скаржиться на проблему, яку сама ж створила. Кремль успадкував геополітичний "мирний дивіденд" у Північній Європі. Швеція та Фінляндія різко зменшили бюджети на оборону після 1991 року. У НАТО взагалі, здавалося б, відпала необхідність. Підтримка ідеї про вступ до Альянсу була мінімальною. Згодом усе змінилося. Фінляндія та Швеція збільшують бюджети на оборону. Цього року остання відновила військовий призов (а перша ніколи й не скасовувала). В обох країн сформувалися безпрецедентно близькі відносини з НАТО, а також двосторонні зі США.

Як в Україні підтримували Грузію в серпні 2008-го

Обдзвонив я тоді більше півтори сотні осіб, політиків, діячів культури, мистецтв, академіків тощо. Більшість послалася на зайнятість, багато хто прямо сказав, що має інтереси в Росії та не хоче ставити під загрозу свій заробіток, деякі просто злякалися, й тільки кілька людей погодилося. Менше п'яти. І найцікавіше, що більшість українських ЗМІ тоді не зацікавилися цією темою. Тільки декілька каналів висвітлювало ті події. Саме так було в серпні 2008. Всі "вболівали", "переживали", але публічно мало хто сказав про це вголос. Більшість навіть сміялися із президента Ющенка, який єдиний із топ-політиків на той час беззастережно підтримав Грузію.

Колектив ТСН проти танців із кумою Путіна на "1+1". Заява

Ми, журналісти "Телевізійної служби новин", дізналися про те, що в найближчому сезоні шоу "Танці з зірками" на "1+1" може взяти участь Оксана Марченко. Ми не поділяємо це рішення керівництва каналу й засуджуємо появу в телевізійному ефірі особи, яку пов’язують близькі стосунки із президентом Російської Федерації Путіним. Чоловік Марченко, Віктор Медведчук, неодноразово робив проросійські заяви, зокрема, нібито про те, що в Україні триває не зовнішня агресія, а "громадянська війна". Подружжя жодного разу за роки війни не засудило російської агресії на Донбасі та анексії Криму. Навіть той факт, що шоу є розважальним, не виправдовує появи дружини Медведчука в ефірі.

Американська відповідь на російську імітацію переговорів щодо війни на Донбасі

Курт Волкер протягом року послідовно відстоює цей американський підхід. Однак поки що результат його діяльності полягає в тому, що він змушений спілкуватися з Москвою винятково у формі публічних заяв. Після того, як у Кремлі зрозуміли, що американського представника не можна використовувати, його стали бойкотувати. У цій ситуації найкраще – це говорити правду. Курт Волкер обрав для себе саме таку позицію. Якщо не допомагає дипломатія, тоді має працювати публічне засудження дій агресора й допомога країні, проти якої здійснено агресія. Цивілізований світ теж може очікувати часу, поки не визріють умови для ліквідації наслідків агресії.

УІНП просить скасувати обмеження на копіювання інформації в архівах

Обмеження в копіюванні позбавляють громадян можливості детально досліджувати історію власної родини чи населеного пункту, стоять на заваді пізнання українцями свого минулого. А саме відсутність знань про минуле використовує нині російська пропаганда для поширення нових чи утримання старих радянських міфів, які розколюють українське суспільство. Ми переконані, що в умовах інформаційної війни українська держава має докладати серйозних зусиль для популяризації нашої історії, долучати до ознайомлення з нею своїх громадян. На жаль, ухвалені нещодавно зміни можуть завадити в реалізації цих вкрай важливих завдань, тому вони мають бути скасовані.

Портников: Ситуація навколо Алексієвич – не дрібниця, а діагноз хвороби, яку необхідно лікувати

Можна, звичайно, сказати самому собі, що це все чергова російська провокація – і заспокоїтися. Але це ж буде не вся правда. А вся – вона в тому, що провокаторів серед нас дійсно чимало. Але добромисних ідіотів іще більше. У минулому всі спроби створити повноцінну українську державність зазнавали фіаско не тому, що не вистачало сміливості, а тому, що не вистачало розуму. Тому що провокатори й ідіоти брали гору над розумними та професійними людьми й отримували широку підтримку. Не можна допустити, щоб Україну знову перетворили на країну дурнів і знищили. Годі вже.

Батьки – радше сантехніки, ніж боги для своїх дітей

Робота батьків – це як робота сантехніка. Ти потрібен, коли тече кран чи прорвало трубу. Ти маєш робити maintenance. Звісно, кран тече завжди, просто в різних місцях (та й цих кранів тисячі), а трубу прориває щодня. І ти робиш, що можеш, і що в межах твоєї компетенції. Але ти не відповідальний за роботу водоканалу. За існування сили тяжіння чи такої субстанції як вода. Це все відбувається саме собою. І діти ростуть самі собою. Без твого прямого втручання. Те, ким будуть твої діти, і як саме вони будуть щасливими чи нещасними, лише відсотків на 10 залежить від тебе. Помилка батьків інколи полягає в тому, що вони думають, що для своїх дітей вони боги. А вони для них тільки сантехніки.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини