MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 31 серпня 2018

1120 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 31 серпня

Emerging Europe: Кожен п'ятий українець, який працює в Польщі, хоче там залишитися

Нова доповідь, опублікована EastWestLink (EWL), найбільшим в Польщі агентством з працевлаштування, що наймає іноземних працівників, показала, що безліч українців, які тимчасово працюють в країні, хотіли б залишитися в ній назавжди. Висновки доповіді під назвою "Українці на польському ринку праці – досвід, виклики та перспективи", засновані на опитуванні, проведеному серед 900 українців, які працюють в Польщі, більшість з яких – молоді люди у віці 26-35 років, які приїхали із Західної України.

Захарченка вбили у ресторані "Сєпар", СБУ підтверджує факт загибелі

Ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка вбили у центрі Донецька у ресторані "Сєпар". Про це повідомляє "ТАСС" з посиланням на джерела в силових відомствах так званої "республіки".

Томос – це більше ніж ідея, це відродження власної духовності – блогер

Праворуч від Вселенського Патріарха Варфоломія – сербський патріарх Іреней. Він просить Варфоломія не надавати Україні Томос про Автокефалію лякаючи "страшними наслідками", як то "єресь етнофілетизму" та "згубної діяльності в православ'ї". Теж саме він говорить стосовно Томосу Македонській, а також Чорногорській Православним церквам. Залишимо за дужками те, що я римо-католик. Перш за все – я українець і розумію споконвічну необхідність надання Томосу не так задля підтвердження нашої церковної самостійності, а як акт відновлення історичної справедливості!

Восени Росія буде тиснути на Україну саме на дипломатичному фронті – Снєгирьов

Передчасні коментарі про "гарячу осінь" на сході країни, активізацію бойових дій та  контрнаступ бойовиків не відповідають дійсності. Про це в ексклюзивному коментарі для UAINFO розповів співголова громадянської ініціативи "Права справа" Дмитро Снєгирьов. За його словами, наразі вже зменшилась кількість обстрілів з боку незаконних збройних формувань по позиціях і збройних силах України.

Політолог: Душити Росію світові все ж вигідно в довгостроковій перспективі

Екс-президент Франції Олланд випустив мемуари, зокрема, з деталями переговорів у Мінську у лютому 2015 року, наприкінці першого року війни: "Порошенко з Путіним постійно підвищували голос один на одного. Російський президент був так рознервувався, що став погрожувати остаточно розчавити військо свого візаві. Це виказало, що російські війська на Сході України є. Путін спохопився та взяв себе в руки. ...Порошенко невідступно боронив суверенітет своєї країни, тоді як Путін домагався автономії для повсталих провінцій і хотів відтягти припинення вогню ще на три тижні. ...Путін виходить подзвонити. Через кілька хвилин він повертається та повідомляє, що сепаратисти – ті самі, про яких він казав уранці, мовляв, їх не знає, – згідні".

Виведення громад за межі влади і позбавлення республіки влади є процесом набуття громадянами всіх функцій правлячого класу, – Дацюк

Не існує в соціальній філософії більше таких ідеологізованих і засадничо брехливих понять, як народ та влада. Ідеологізація та засаднича брехливість цих понять зберігається в енциклопедіях і в повсякденному дискурсі настільки всеохопно, що це за своїм рівнем перекриває ідеологізацію та брехливість всіх інших понять. Позитивне використання понять "народ" та "влада" в більшості випадків свідчить про маніпуляцію. Спробуємо критично поставитися до цих понять.

Платні автобани в Україні: скільки буде коштувати проїзд новими дорогами

Вартість проїзду по платних дорогах в Китаї становить приблизно 20 євроцентів, а в Європі – 50-70 євроцентів. "Цього року ми анонсуємо будівництво відтинку між Львовом і Краківцем. Це має бути платна дорога. І я сподіваюся на те, що якщо тендер пройде успішно, ми будемо мати початок будівництва уже в 2019 році", – розповів у ефірі "Прямого" міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Зірці фільму "Тіні забутих предків" – 81. Історія Лариси Кадочникової

Cьогодні виповнється 81 рік відомій українській акторці, зірці фільму "Тіні забутих предків", Народній артистці України Ларисі Кадочниковій. З 1964 року Кадочникова була примою Київського театру російської драми імені Лесі Українки. Там вона зіграла безліч чудових ролей. Коли після 18 років шлюбу стосунки із Юрієм Іллєнком вкрай зіпсувалися і вони розлучилися, саме у театрі Кадочникова знайшла своє нове кохання. Вона полюбила директора театру Михайла Саранчука, а він – її. Саранчук був змушений залишити посаду через своє кохання. А Лариса завжди розуміла та цінувала це...

Річниця смерті Леді Ді: цитати та світлини

Двадцять один рік тому, 31 серпня 1997 року, світ вразила новина про загибель принцеси Діани в ДТП, яке сталося в підземному тунелі під площею Альма в Парижі. До річниці смерті Леді Ді UAINFO зібрало найяскравіші фото та цитати "королеви сердець".

Чи можна їсти "здорові" частини запліснявілих продуктів

Трохи плісняви на хлібі, помідорі чи лимоні – знайомо усім. Її зазвичай, обрізають, а решту неушкодженого продукту споживають. Та чи можна це робити?

Підписуйся насторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини