MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 серпня 2018

3376 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 16 серпня

Волкер пояснив, що чекає на РФ у разі невиконання Мінська

"Ми бачимо, що той тиск, який створюється, посилює нашу переговорну позицію і що ми зараз розглядаємо стосовно Росії. Якщо вони будуть згодні на імплементацію пунктів Мінських домовленостей, лише тоді можна говорити про їх (санкцій - ред.) скасування. В іншому випадку ці санкції будуть лише посилюватися", – наголосив спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Волкер. Крім того, він заявив, що запровадження проти РФ санкцій – доволі ефективний інструмент.

Частина міста залита мулом зі сміттям, повалені дерева: результат нічної зливи в Києві. ФОТО, ВІДЕО

Після нічної грози затопило Хрещатик і деякі інші вулиці столиці. О 5.20 ранку на Хрещатику було по коліна води. Затопило "Метроград". На місці працювали комунальники, поліція перекрила цю ділянку дороги. Вода йшла стрімким потоком від бульвару Шевченка до ЦУМу. Внаслідок поривів вітру зірвало банер зі старого гастронома (який горів торік), і багно потягнуло за собою частину фасаду. До гастронома приїхали рятувальники. Також під час негоди вітром повалило дерева.

Волонтерство за інструкцією: чому допомагати українській армії може стати складніше

Мені дуже прикро, що публічно виникає враження, що є конфлікт між Генеральним штабом, ЦВС і волонтерами. Це прикро й неконструктивно, і свідчить про неналежну комунікацію між усіма учасниками суперечки. Інструкція, що регулює приїзд цивільних на "нуль" потрібна, але ця інструкція має стосуватися лише ЗСУ та контррозвідки. І ця інструкція має бути відповідною до реалій життя, а для цього необхідно залучити до роботи над інструкцією і волонтерів зокрема. І ще, важливо, щоб інструкція не створювала зайвої бюрократії та перепон.

Ми не самотні у своїм нещасті: нічого унікального в наших бідах немає

Євромайдан зіграв з українцями злий жарт. На якусь мить здалося, що можна одномоментно скинути із себе стару шкіру, омолодитися, залишити в минулому лихі помисли та звички й прокинутися в Європі, причому навіть не Східній. Коли цього з невідомої причини не сталося, в нас почали щосили клясти президента, олігархів, депутатів, правоохоронні органи, громадські організації, журналістів – часами зі значно більшим запалом, ніж за Януковича. Українців охопила своєрідна апатія. Згадки про хоч якісь покращення викликають агресію. Перший-ліпший натяк на "зраду", навпаки, сприймається з ентузіазмом, без найменшої критики, не кажучи про перевірку фактів.

У справі Гандзюк поліція тисне на свідків – юрист

Двоє свідків зі Львова раніше заявляли, що перебували із 25 липня по 1 серпня із підозрюваним Миколою Новіковим на відпочинку на морі в Херсонській області. Іх допитали вже двічі: без адвоката протягом шести годин; з адвокатом – упродовж трьох годин. Тепер слідчі хочуть допитати їх на поліграфі в Херсоні. Взагалі сама поїздка в Херсон цих свідків – вже є тиском на них. Нагадаю, що в Катерини в Херсоні конфлікт інтересів із поліцією. Не тільки з Антощуком, який уже там не працює.

ВККС дає зелене світло суддям Майдану

Лише восьмеро із 92 суддів Майдану, які проходили оцінювання станом на минулий тиждень, рішенням комісії – підлягають звільненню. 38 суддів Майдану успішно підтвердили свою доброчесність та право й надалі виносити рішення іменем України; щодо 46 суддів – наразі немає жодного рішення. Отже, 38 суддів, які забороняли акції протесту, притягували активістів до адміністративної чи кримінальної відповідальності, кидали за ґрати побитих "Беркутом" людей – отримали зелене світло від ВККС судити далі. Але розберімося на конкретних прикладах, що саме це за судді.

Ґедзі, єгипетські кари ні за що й дивовижний зв'язок між усім, що є і чого немає

…До чого я це все? Не знаю. До чогось. Мо’, до того, що старію от зараз на самоті, і шкодую за ними всіма, кого знав добре, не дуже добре й майже зовсім не знав. За всіма тими, котрі "ні за що" отримали свої "єгипетські кари". А було їх чимало навіть у моєму оточенні (чи то радше – я був у їхньому оточенні: десь близько, десь неподалік, десь на обрії або й за обрієм) – тих, хто пройшов ГУЛАГ. Оскільки я живцем бачив Ларису Богораз, яка була падчеркою Ольги Богораз, яка була сестрою Миколи Олсуф’єва, який вивчав і збирав колекції ґедзів, які, ймовірно, були нащадками тих біблійних ґедзів, що покусали геть усіх єгиптян, які розплачувалися за свого фараона, який раз за разом обманював Мойсея, – то, може, є якийсь зв’язок між нами усіма?

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини