MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 вересня 2018

1459 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 вересня

Чого й у який спосіб домагаються проросійські реваншисти

Найважливіше питання – навіщо вони це роблять? Чи справді Медведчук за допомогою своїх інтерв'ю хоче прийти до влади? Чи справді Портнов збирається за допомогою гучних декларацій про своє розпорядження одним із пропагандистських телерупорів реваншу повернутися до України? Чи справді Балицький розраховує, що його електорат після таких заяв збільшиться? Не майте їх за дурнів. Ми маємо справу з людьми, які знають, що роблять. Завдання Медведчука, Портнова, Балицького – створити тло, на якому колаборація матиме вигляд "патріотизму".

Петиція до Білого дому на підтримку Сенцова зібрала необхідну кількість голосів

Петиція за звільнення Олега Сенцова на сайті Білого дому набрала необхідну кількість голосів. Ця петиція має спонукати Вашингтон дужче тиснути на Москву для звільнення 64 українських політв’язнів у Росії. Нагадаємо, ФСБ РФ затримала Сенцова в окупованому Криму навесні 2014 року, згодом його доправили до Росії. У серпні 2015-го Сенцова засудили до 20 років ув'язнення за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів і підпалі партійних офісів. Він відбуває покарання в колонії "Білий ведмідь" у Лабитнангі на Ямалі.

Головна стратегія російської гібридної агресії

Протидіяти складно. Якщо заборонити прихильникам теорій змови поширювати їхні ідеї, вони претендуватимуть на роль мучеників. Якщо оскаржувати ці теорії, спираючись на факти, це зазвичай не дає результатів, бо у відповідь лунають тенденційні запитання. Ліпше діяти на перспективу й удосконалювати наше суспільство, ставлячись до прозорості, звітності, довіри й злагоди як до пріоритетів національної безпеки. Найголовніше – це бути завжди напоготові. Щойно завважили, що назрівають суперечки (нехай ніби й далекі від політики чи зовнішніх справ), не сподівайтеся, що йдеться про внутрішню проблему вашої країни.

Кожне покоління українців народжує свого національного мученика – Волошина

Стус загинув у радянському таборі. У нього не було держави та величезного прошарку однодумців, які б могли скласти впливову групу. Але Сенцов усе це має. Тоді чому ж питання про державну політику щодо Криму й Донбасу не висувається як вимога до кандидатів на владні посади? Чому політики досі заграють із бабусями та жонглюють пенсіями й тарифами? Може, тому, що це ми з вами не створили для них список вимог? Замкнене коло більшовизму має бути розірвано. Якщо творичй клас не зможе виробити ідей, які би стали суспільним запитом на майбутнє, через десяток років ми знову спостерігатимемо за згасанням чергового видатного одинака.

Як в Україні одночасно може виявитися 28 членів ЦВК

Намагатися пояснити моменти елементарної логіки, тим паче політикам, справа невдячна. Проте наважуся на порівняння: достроково припинити повноваження члена ЦВК, у якого вичерпався семирічний строк із часу набуття повноважень, це майже все одно, що повернути в лоно матері народжену дитину. Цілком очевидно, що 2018 року людство ще не вигадало машину часу. І навряд чи вигадає. Проте частина українських політиків, мабуть, у дитинстві занадто захоплювалася фантастикою. Дитинство давно минуло, а фантастика залишилася. 

Саботаж: як нарешті дати раду нардепам-прогульникам?

Спитаюся: ми з ким воюємо? Із росіянами? А чого? Бо вони на нас напали. Так. А ще чого? Бо моторошно нам робиться від того, що ота маленька різниця, що між нами ще лишається, може взагалі зникнути. Ми ж бо різні… Та невже! Справді різні? Не схожі? Не верзіть дурниць! Покручено і майже викорінено не саму лише мову. Втрата сорому, відповідальності, хазяйновитості (отого "куркульства") – це і є ознаки того, що ми в переважній більшості геть зросійщені. То чого ми тоді взагалі борсаємося? Як можна дивитися на цих суддів, цих проросійських депутатів? Не розумію.

Ідеальне поєднання: 10 пісень на вірші українських письменників. ВІДЕО

Література поєднується з усім, зокрема й із музикою. Разом пропонуємо згадати, як музиканти створювали свої хіти на вірші українських письменників. Іван Франко за усе своє життя написав 6 000 творів, серед них 10 поетичних збірок (до речі, дуже різноманітних і цікавих). Беззаперечно, музикантам є з чим працювати. Ось і "Один в каное" написали музику, яка гранично доповнює текст вірша.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини