MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 26 вересня 2018

2826 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 26 вересня

Портников: Росія та Луб'янка – це синоніми

Путін починав свою кар'єру чекіста в НДР і збудував політичну систему Росії за зразком і подобою східної Німеччини. У НДР також було кілька політичних партій. Більш того, в "парламенті" НДР, Народній палаті, "партія влади" СЄПН навіть не мала більшості голосів. Що не заважало СЄПН керувати країною протягом декількох десятиліть. У Росії та ж сама політична система. "Єдина Росія", "Справедлива Росія", КПРФ, ЛДПР – це одна й та ж партія, про всяк випадок розділена на кілька груп. Головне, що об'єднує ці групи – їх зв'язок із російською мафією та спецслужбами.

Простий рецепт фейку від телеканалу Медведчука

Приблизно так працюють фейки. 1. Я в студії говорю, що діяльність української влади за кілька минулих десятиліть сприяла ситуації, що склалася на Закарпатті. 2. Канал титрує, ніби я кажу, що в усьому винна влада, а це читається так, наче я звинувачую нинішню владу. 3. Залишається зробити третій крок: запустити в мережі фейк, що Бригинець звинуватив Банкову в ситуації на Закарпатті.

Музей пам’яті: як єврейська дівчинка Анна Франк стала символом Голокосту

Одна особливість докорінно відрізняє музей від решти подібних місць як у Нідерландах, так і поза їхніми межами. Він абсолютно порожній. Голі стіни, підлоги, стелі. Жодних меблів чи предметів побуту. Все, чим користувалися Франки та їхні друзі по нещастю, вивезли нацисти після арешту. Уявити обстановку можна по кольорових фотореконструкціях і по коментарях аудіогідів. Дехто з відвідувачів іде розчарований. Мовляв, не побачив на власні очі нічого з того, про що Анна так яскраво пише.

Коротка історія українського націоналізму – яка з його версій буде найдієвішою нині

Трансформація підпільної організації ОУН у масовий визвольний рух у роки Другої світової війни спричинила подальшу еволюцію її ідеології. У політичній програмі з‘являються елементи ліберальної ідеології, розробляється бачення побудови демократичної держави. У підходах до економічних питань відчутий виразний вплив соціал-демократії. Збройний підпільний рух ОУН було жорстоко придушено силою тоталітарного режиму. Але ідея поєднання націоналізму та демократії не лише вижила, але й урешті перемогла комуністичний режим.

Світовий режим санкцій: ми шукаємо підтримки ззовні, коли потенціал нашої сили в нас самих

Світовий режим санкцій посилюється новими "краплями води" і продовжує точити "російський камінь". На жаль, багато бажаючих "прикрити кран". На сьогодні існує декілька різних майданчиків-битв за посилення чи послаблення санкційного тиску проти РФ. По-перше, односторонні санкції Західних держав чи організацій. Це обмеження як через російську агресію проти України, так і такі злочини як отруєння Скрипалів. Найпослідовнішими санкційниками залишаються США.

ВМС України оприлюднили докази провокацій РФ в Азовському морі. ВІДЕО

Російський прикордонний катер типу "Мангуст" на великій швидкості намагався зблизитися з українськими кораблями в Азовському морі. Відео провокацій опублікувала прес-служба Військово-морських сил України. "Прикордонний катер РФ на великій швидкості намагався зблизитись з нашими кораблями, але рішучими активними діями екіпажів малих броньованих артилерійських катерів "Лубни" та "Кременчук" був відведений та недопущений до місця стоянки пошуково-рятувального судна "Донбас" та морського буксиру "Корець", – зазначили у ВМС..

Захистити інформаційний простір: європейські методи замість російських

Автори законопроекту, а саме народні депутати Іван Вінник, Дмитро Тимчук і Тетяна Чорновіл, на засідання комітету не прийшли. До речі, представників СБУ, в інтересах яких наголошувалося, що прописана левова частка положень законопроекту, також не було. Взагалі склалося враження, що автори законопроекту забули про існування іншого законодавства в цій сфері. Річ у тому, що в державі цього року ухвалено й розпочато імплементацію Закону України "Про національну безпеку України".

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини