MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 2 жовтня 2018

6338 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 2 жовтня

Головний виклик для України й українців

Ми в процесі формування здорової державності. Я б не сказав, що ми зараз є повноцінною державою: ми працюємо над цим, ми формуємо. Коли станемо повноцінною державою – питання, адже це тривалий процес, який може тривати не одне десятиліття. Але я можу назвати один показник: коли в нас сформується державницька бюрократія. У нас її ніколи не було: всі держслужбовці були слугами Москви. Сформується державницька бюрократія – найважливіший шар для повноцінної держави. Це коли держава в тебе в серці, а не ти просто служиш на якомусь зручному й вигідному місці. 

Тінь крові, розрухи й ганьби над Європою

Український парламент попередив, що перегляне свою співпрацю з ПАРЄ, якщо в організації відмовляться від обмежувальних заходів щодо російської делегації. Цю позицію Верховної Ради можна тільки вітати. Не можна робити вигляд, що не помічаєш очевидного колабораціонізму й неповаги до власних рішень. Росія не виправила нічого з того, за що проти її делегації були запроваджені обмеження. Однак із першого дня запровадження санкцій нахабно шантажувала ПАРЄ, не гребувала відвертими провокаціями й утягувала керівників асамблеї в огидні пропагандистські вистави.

Налагоджена корупційна схема на п’ятому році війни

На кону не тільки мільйони гривень, а й імідж країни в очах міжнародної спільноти: своє бачення проблеми неодноразово демонстрували місцеві та міжнародні правозахисники. А за кількістю різноманітних варіантів удосконалення процесу ідентифікації, призначення, припинення та перенесення можна вже фіксувати рекорд світового масштабу. Із кожною новою постановою, яка обов’язково тягне за собою купу підзаконних актів і внутрішніх інструкцій, розуміти алгоритм проходження цього державного лабіринту стає все складніше.

Як відповісти на неадекватну позиції Угорщини

Ми повинні дуже серйозно підключати сюди керівництво НАТО й таких його окремих членів як США, Німеччину, Велику Британію та Францію. У своєму внутрішньому колі вони можуть пояснити Угорщині, що насправді вона діяла не в інтересах українських громадян угорського походження, а в інтересах Москви. Чим швидше в Угорщині настане цей процес усвідомлення, тим легше буде нашим громадянам на Закарпатті. Чим швидше Україна стане членом ЄС і НАТО, тим швидше будуть вирішені всі надумані проблеми, які висовує зокрема Сіярто.

"Чому я?" Скарги на брак української мови й несправжні націоналісти

У моїй стрічці багато скарг на те, що замало української мови у книжках, журналах, на інтернет-ресурсах. Багато хто з цих людей називає себе українським націоналістом. На це я маю відповісти: "Справжній український націоналіст не скаржиться, що мало української мови. Справжній український націоналіст робить щось конкретне для того, щоб було більше української мови. Скаржиться несправжній". Адже скаржитися легко, а щось конкретне зробити важко. Для цього треба чимось жертвувати – власним часом, грошима, іншими інтересами, – а несправжній жертвувати не готовий.

Сім основних викликів для світової економіки

Міграція – українці як ніхто добре розуміють цю проблему. Економічна нерівність країн, глобальні конфлікти та війни, а тепер іще додайте глобальне потепління – от і маєте глобальну світову міграцію. Економічні наслідки міграції дуже складні, адже, крім того, що кардинально змінюється демографічний склад населення, виникають питання щодо пенсій, зайнятості, соціальних виплат тощо. Соціальні мережі та пропаганда – більше половини людей використовують соціальні мережі для новин.

Студент-медик зачаровує своїми мандрами. ФОТО

Знайомтесь, Ганнес Стіер  – 22-річний німецький фотограф-самоук, який навчається на медика й обожнює пригоди. Зараз він мешкає у місті Ерлангені. Саме воно вважається одним з провідних у Європі та світі у сфері розробки та створення сучасної медичної техніки. Однак інтереси хлопця доволі широкі, тому не дивно, що любов до медицини й мандрів спокійно вживаються в одній людині. До того ж, свої подорожі Ханнес публікує на власному профілі в соцмережі Instagram, де за ним стежать понад 75 тис. осіб.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини