MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 жовтня 2018

5119 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 11 жовтня

Вдала спецоперація: вибухами біля Ічні російська пропаганда підриває довіру українців

От і маємо в залишку вдалу спецоперацію, де тотально підірвана довіра суспільства до всіх: армії, держави, ЗМІ й експертів. Тож про що була ця спецоперація? Про те, що українська влада некомпетентна та продажна, армія розграбована, розтрощена, небоєздатна; що росіяни спритніші, організованіші та віддані військовому обов’язкові. Тому пора здаватися. Адже "війна вигідна тільки олігархам" і тим військовим, які наживаються на війні.

Росію можуть виключити із Ради Європи

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Яґланд вперше заговорив про можливість виключення Росії з Ради Європи Яґланд зробив цю заяву після того, як стало зрозуміло, що не вдасться "нахрапом" скасувати санкції проти Росії в ПАРЄ. Росія традиційно поводиться як шантажистка. Вона і грошей не платить, і з організації не виходить. І цій нахабній поведінці треба покласти край. Потрібно чітко показати, що країні, яка не поважає основоположних принципів цивілізованого світу, не місце серед країн – членів ПАРЄ. Геть звідси!

Польщі кортить нового українського президента: незадоволені "непоступливим" Порошенком

Якщо в цілому по ЄС переважає думка, що краще передбачуваний Порошенко, ніж непередбачувані популісти, то в деяких окремих країнах-членах, схоже, з'являється особлива думка. Польща неодноразово за останній рік продемонструвала, що вона – не Угорщина: від збереження українсько-польських історичних непорозумінь суир на двосторонньому рівні, не блокуючи європейський чи євроатлантичний трек, до конструктивної позиції в питанні освітнього закону. Однак у питанні наступних виборів польська позиція тяжіє радше до угорської.

У Києві річницю постання УПА відзначають виставкою. ФОТО

"Проти Голіафа" – тому що виступ невеликої Української повстанської армії проти двох найсильніших тоталітарних держав викликає аналогії з біблійним сюжетом", – пояснила назву виставки керівниця програм Центру досліджень визвольного руху Ярина Ясиневич. "Вибір підняти зброю водночас і проти нацистів, і проти більшовиків не був питанням воєнної стратегії. – зазначила Ясиневич. – Це був вибір між померти або померти в боротьбі. "Народжені вільними, люди приймали своє рішення. У серці кожного із них була віра за взірцем біблійного Давида".

Константинополь зняв анафему з патріарха Філарета

Вселенський патріархат зняв анафему з предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату патріарха Філарета та архієпископа, предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія. Речник УПЦ Київського патріархату архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря)розповів, що Синод Вселенського патріархату задовольнив апеляції патріарха Філарета і апеляції митрополита Макарія і відновив їх у канонічному сані.Окрім того, Синод визнав незаконною анексію Київської митрополії Російською Церквою в 1686 році.

Це, певно, найгарніша синагога Київщини. ФОТО

Щоб побачити цю, певно, найгарнішу синагогу Київщини треба повернути з Володимирської вулиці на тупікову Гельца у бік долини Стугни. Історія синагоги у Василькові сповита таємницею. Хто автор проекту, дата будівництва, замовники (окремий заможний меценат чи громада, об’єднана за професійною ознакою) невідомо. Спливає десь 1905 рік. Те, що початку 20 століття можно стверджувати безсумнівно. Зі слів місцевих мешканців, синагога діяла до 1940-го. Після війни у будівлі розмістили зал очікування залізничної станції "Васильків-2". 

Дворазова олімпійська чемпіонка: Це не лише моя медаль, це наша спільна перемога!

Новоспечена володарка двох золотих медалей ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських ігор з фехтування на шпагах Катерина Чорній зізналася, що напередодні старту навіть подумати не могла про дві олімпійські медалі. Про це на своїй офіційній сторінці дописує НОК України. "Правду кажучи, до старту думала лише про індивідуальні змагання, але зараз розумію, мати дві медалі – це дуже приємно! Я неймовірно рада за себе та за команду. Дуже прикольні емоції та відчуття", – сказала Катерина.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини