MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 листопада 2018

4153 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 14 листопада

Будь-який наступний президент опиниться в ситуації цейтноту – Казарін

Будь-який наступний президент буде гіршим за нинішнього. Навіть якщо новим буде чинним. По-перше, чекати економічних див від наступного президента не варто. З однієї простої причини. Україна не є сувереном у своїй економічній політиці. Нинішня відносна стабільність стала підсумком західної фінансової підтримки. Більш-менш стабільний курс гривні й обережне економічне зростання – лише наслідок того, що офіційний Київ виконує своє домашнє завдання. Яке йому задають міжнародні донори.

УПЦ МП наплювала на Україну з високої кремлівської дзвіниці

Коли мова йде про чужі землі, Путін і Кирило діють у "симфонії". Однак замість симфонії вийшла какофонія. Якби запланована зустріч відбулася, вона навряд чи вплинула б на актуальну позицію єпископату УПЦ МП щодо надання автокефалії для української церкви. Цей обман – як і сам зрив зустрічі із президентом – продемонстрував те, що ми знали й без демаршу московських церковників. УПЦ МП – російська церква. І її єпископатові наплювати не на президента України, не на Константинопольський патріархат, не на автокефалію. Її єпископатові наплювати на Україну.

Російська агресія в Україні крізь призму соціології

Закономірно та правильно, що на сході країни, де протистояння зброї поєднується із протистоянням пропаганди, нині реалізується дуже багато соціологічних проектів. Для розуміння процесів, які відбуваються, потрібно вивчати зміни настрою, вплив інформаційного поля, міграцію населення та багато важливих речей. Це корисно не тільки для реагування на сучасні виклики, формування потрібної відповіді на рівні держави, а й для довготривалого прогнозування.

Неабияка сміливість проросійських політиків

Друзі Росії вирізняються незвичайною сміливістю. Колишній президент України Віктор Янукович не боявся бити беззбройних студентів за допомогою спецпризначенців і розстрілювати мирний протест. Але щойно виявилося, що за свої дії доведеться відповідати, він утік до Ростова й тепер спілкується з українським правосуддям за допомогою відеозв'язку. Сміливець! Думаю, що й Путін із Медведєвим, щойно запахне смаженим, першим же бортом вилетять до Каракаса або ж Хараре.

Мовна тема перед виборами – це дуже важливий ідентифікаційний маркер

В Україні така основоположна річ, як національна самоідентичність завдяки вмілим маніпуляторам так званої еліти була зведена до абсурду. В результаті і вийшов театр абсурду, у якому ми живемо. Що є (чи має бути) найбільшою цінністю для громадянина будь-якої держави? Найперше, те, що він має свою державу, яка вирізняється з-поміж інших держав, тобто володіє самобутністю, яка складається з мови і культури. Але для «еліти», яка правила бал в Україні, ці речі ніколи не мали важливого значення.

В'ятрович: Путін знову хоче не просто перемоги зручних йому сил в Україні

Для Путіна президентські вибори в Україні – спосіб відновити свій вплив в нашій державі. Але, не лише – це ще й можливість принизити українців. Тому в 2009–2010 роках він ставив не просто на найнадійнішого проросійського кандидата (вибір на той час у нього був доволі великий), але й на найогиднішого. Президентом став не просто політик далекий до українського світу, але примітивний в інтелектуальному плані кримінальник. Той, підтримка якого вже зганьбила його в 2004-му.

Енергоефективність державних установ в опалювальний сезон просто вражає. ФОТОФАКТ

Неділя 21:30 – там нікого нема. Світлі плями – це 21 відкрите вікно, залишене навстіж працівниками на ніч, бо кабінети перегріті, й нема ні регуляторів на батареях, ні нема кому налагодити ІТП, щоб якось керувати цим процесом. Які енергоаудити, які енергосертифікати... Директива ЄС 27/2012 говорить про енергоменеджмент і зразкову роль громадських будівель в енергоефективності. Передайте керівникам, що так не можна, я вже це не буду коментувати взагалі, це вже голос волаючого в пустелі.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини