MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 25 січня 2019

1691 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 25 січня

Венесуельський урок для наших популістів

Рекомендую згадувати венесуельский приклад щоразу, коли чуєте про цілющу силу дефолту, непотрібність співпраці з МВФ, чудовість ідеї знову підпорядкувати політикам Нацбанк, необхідність знизити тарифи та змінити менеджмент "Нафтогазу" тощо. Одна латиноамериканська країна це пройшла, й тепер там голод, інфляція на шість мільярдів відсотків і мільйони біженців. Враховуючи загальну некомпетентність і безвідповідальність наших політиків – їм цілком до снаги повторити це й у нас, якщо результати подвійних виборів будуть суттєво на користь ліво-популістських сил.

Три показові розмови про Україну в ПАРЄ

І розказую, що в мене прямо перед ним (і це правда так було) була зустріч із молодою дружиною нашого танкіста, який із січня 2015 року в полоні. Вона з ним востаннє говорила телефоном улітку 2016-го. Після цього лише передачі туди без зворотного зв’язку та зірвані тією стороною спроби обміну. Але вона продовжує за нього битися й навіть до Ради Європи доїхала. І таких полонених і в’язнів у нас десятки. І треба говорити про те, як мотивувати Росію їх звільнити. Його історія вразила. Секунд на п`ять він випав із розмови. 

Імітація причетності до світової політики

Покидаючи це імените село, ви так і не отримаєте відповіді на найцікавіше. Попри весь шум, Давос лишається загадкою, яка підживлює маніпуляції та конспірологію: масони, багачі, світова змова… Бо хіба в іншому випадку потрібна була б така закритість у XXI столітті? Для таємних переговорів можна дібрати інші місця та формати: на віллі з вином і без зайвих камер і вух. Врешті, мова не лише про Всесвітній економічний форум. Міжнародні заходи на майданчиках ООН, ЄС, НАТО мало чим різняться. Іноді здається, що їх проводять лише для проформи.

Книжка не так про політику, як про звичайне щоденне життя

Сторінка за сторінкою змінюються часи й політичні тенденції, кануть у небуття реалії минулого часу, створюються нові держави, що повторюють помилки старих, а поза тим залишається сум маленького хлопчика, якого покинув батько. Не лише він, а й те, що з батьками пов’язане – батьківщина. Із цього суму, з намагання пробачити й навчитися любити попри все, й починає автор книжку того дня, коли йому приходить есемеска про смерть тата. Єрґович пише щиро, не криючись і не прикрашаючи дійсність.

91 недоброчесний претендент на 78 вакантних посад суддів Верховного Суду

Аби зручніше слідкувати за недоброчесними, ми склали інтерактивний список, у якому можна відстежити, скільки залишилося недоброчесних, а хто вже вибув. Аналітичні довідки про всіх кандидатів ми також передали Вищій кваліфікаційній комісії суддів, а також Громадській раді доброчесності, щоби спростити їм роботу. Ми вже маємо досвід аналізу кандидатів під час першого конкурсу у Верховний Суд, що тривав з осені 2016-го майже до кінця 2017 року. Зараз украй важливо пам'ятати про конкурс до Верховного Суду.

Український урбанізм неймовірної історичної глибини

В Україні є справді унікальна пам'ятка – Більське городище скіфських часів у Котелевському районі на Полтавщині. По суті це залишки велетенських земляних і дерев'яних фортечних мурів міста, периметром 26 км. Поряд розташовано менші, але по давніх часах також велетенські портові укріплення з виходом на Ворсклу. Цікаво, що про практично такі ж розміри міста Гелона у Скіфії у 5 ст. до Різдва Христового повідомляв "батько історії" Геродот, який вславився науковою педантичністю та критичним мисленням. 

Як поліпшити аудіо та сноуборд

З числівниками дватричотири іменники чоловічого роду мають форму множини, тобто закінчуються на  або дватричотири студентиясенипримірникидватричотири місяцісолов'ї, отже, й два Львови. У Вашому блозі 2 вересня 2018 року Ви сказали, що слово self-сoaching ліпше писати як самоковчинг. А чи можна поширити передавання иншомовних слів, які мають звуки ow та aw, і писати сновборднокдавнавдіо тощо? Я вважаю, пише читач, що авов було б логічніше та ближче до початкової вимови. Думаю, що Ви маєте рацію.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини