MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 листопада 2017

1223 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 14 листопада

Просто немає чим відповісти на українські дії – Росія сама загнала себе в кут

Росія поводиться так, буцімто стала жертвою української агресії. Ніби це Київ влаштовує дисбаланс у двосторонніх відносинах. Насправді перекіс у відносинах існував дуже давно й не на користь України. І тепер Київ лише вирівнює ситуацію. І тепер, коли Кремль загрожує "заходами у відповідь", це має смішний вигляд. Тому що всі "заходи" вже дуже давно ввів. Не було ніякого двостороннього балансу, який Київ тепер "порушує". Навпаки – всі останні роки існував дисбаланс, який Україна тепер всього лише віддзеркалює. Київ не переходить ніяких "червоних ліній", він тільки завдає удар у відповідь.

Медреформа: українська медицина потребує революції відповідальності

Пригадуючи, який шалений опір чинили їй певні сили, неважко уявити й масштаби майбутнього саботажу і нагорі, і на місцях. Але найбільше я боюся недольоту, того, що медреформа, перефразовуючи відому приказку, обмежиться перестановкою ліжок у стаціонарі. Автономізація медзакладів, уведення страхової медицини, перехід на міжнародні протоколи лікування – все це чудово та правильно. Однак українській медицині потрібна не лише управлінська оптимізація та науково-технічна модернізація, а й революція відповідальності. Мене тішить, що МОЗ нарешті оголосило війну гомеопатам, але псевдолікарів не бракує і в офіційній медицині.

Політичні розправи чи конструктивна робота – що обере Верховна Рада цього тижня?

Тож що оберуть парламентарі та перш за все більшість – роботу чи міжсобойчики з політичним підтекстом – побачимо вже сьогодні, 14 листопада, та завтра. Закликаємо журналістів і міжнародних партнерів відвідати два ключові комітети, а саме антикорупційний, де будуть спроби зняти Єгора Соболєва, а також із верховенства права, де Руслана Князевича мотивуватимуть створити робочу групу для затягування підготовки закону про антикорупційний суд . Від того, що оберуть ці два комітети та весь парламент загалом, буде залежати їхня подальша перспектива. Бо вибори все ближче і ближче. Ті, чергові, на яких народ даватиме оцінку роботі парламенту загалом і кожної партії зокрема.

Що буде зі гривнею до кінця цього року

НБУ й Мінфін розуміють, що в останні два роки стрибки й обвали гривні були пов'язані саме з такою нашою традицією витрачати бюджетні гроші в останні дні року. Вони щось намагаються зробити, але, правду кажучи, немає чіткого розуміння того, як не допустити обвалу гривні цього разу. Не завжди Мінфін має вплив на розпорядників бюджетних коштів, він не має змоги якось змусити їх притримати кошти або навпаки, рівномірно витратити їх протягом року. Але повного обвалу гривні не буде, вона може послабити свої позиції десь у межах 5%. Не думаю, що це призведе до великого ажіотажу. Це тимчасовий фактор, абсолютно очікуваний і навіть звичний для України.

Лісник Рахівського держлісгоспу разом із сином відстрілюють "червонокнижних" рисей і тетеруків, – активіст Подобовець. ФОТО

Лісничий Рахівського держлісгоспу Кабаль разом із сином викриті у браконьєрстві. Про це на власній сторінці в Фейсбуці повідомив активіст Олександр Подобовець. "Лісник Державного підприємства "Рахівського лісове дослідне господарство" В. Ю. Кабаль зі своїм сином М. В. Кабалем відстрілюють рисей і тетеруків, які занесені до Червоної книги України... Кабаль – власник готелю "У Кабаля" (або "Снігові вершини") на Драгобраті. Там увесь готель заставлений опудалами убитих на полюванні тварин. Там і доказів не потрібно ніяких, просто зайти", – написав він і опублікував відповідні фото лісника та його сина з убитою риссю.

Загарбники обстріляли житлові квартали Зайцевого. ФОТО

12 листопада, близько 03:15 під час обстрілу позицій підрозділів ЗСУ в районі Зайцевого під вогонь крупнокаліберних кулеметів незаконних збройних формувань ОРДО також потрапили будинки мирних мешканців селища. Внаслідок влучання запалювальних боєприпасів виникла пожежа на подвір’ї приватного житлового будинку по вулиці Арсеньєва, 37. Господарські приміщення та майно згоріли вщент. Крім того, на городі позаду подвір’я було знайдено кулі калібру 12,7 та 14,5 мм. На щастя, ніхто з місцевих мешканців не постраждав.

Одна з найкрасивіших книжкових крамниць світу. ФОТО

Перша лондонська книгарня, яку я давно хотів відвідати, але не вистачало часу, називається Daunt. Незалежний книжковий магазинчик за 15 хвилин від центру Лондона. Входить у список найгарніших книжкових крамниць світу. Прекрасні продавці-консультанти. Завжди усміхнуті й люблять поговорити, але (!) тільки після того, як ти щось запитаєш. Тобто ти можеш ходити книгарнею годинами, й ніхто не буде тобі нічого пропонувати і питати, але щойно ти щось запитаєш – відповідь буде найпрофесійніша серед усіх консультантів у книжкових крамницях, із якими довелося спілкуватися в Лондоні.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини