MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 8 лютого 2019

5357 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 8 лютого

Євросоюз загальмує "Північний потік-2": кому маємо дякувати

Ми не знаємо, наскільки проект у такому вигляді взагалі може бути цікавим Кремлю. Адже з нього вилучать найголовніше – відсутність конкуренції та закритість. Зникне головна зброя Кремля – ​​відкат, за допомогою якого так комфортно працювати із "тямущим" західним бізнесом. А вповільнення проекту збереже за Україною монопольне положення в питаннях транзиту російського газу й змусить Москву домовлятися з ненависним Києвом. Ні, такий "Північний потік-2" кремлівським шахраям не потрібен!

Уся суть "радикальної" боротьби із Супрун – в інтересах помічниці загарбників ОРДО. ФОТО, ВІДЕО

Немає жодного факту, який би свідчив про допомогу Бахтєєвої медикаментами українським правим. Зате є її власне зізнання в допомозі "Першому добровольчому медичному загонові" Євича, зроблене на барикадах російських окупантів і колаборантів ОРДО. Від часу цього зізнання минуло майже п'ять років. Й ось нині людина, що постачала медикаментами вбивць українських вояків, за допомогою своїх ручних мавпочок домагається відсторонення української міністерки, яка зламала її старі схеми.

ЦВК завершила реєстрацію: за пост президента України змагатимуться 44 особи

Центральна виборча комісія завершила процедуру реєстрації кандидатів в президенти України. Під час сьогоднішнього засідання члени ЦВК ухвалили рішення про реєстрацію двох останніх кандидатів. Центрвиборчком встановив відповідність поданих документів вимогам законодавства України і зареєстрував кандидатами у президенти Дмитра Гнапа від партії "Сила людей" (одностайно) й Олександра Соловйова від проросійської "Розумної сили" (10 із 16 присутніх членів комісії), який раніше отримав відмову, але 3 лютого повторно подав до ЦВК документи вже зі змінами.

Чому не слід лишати дітей на продльонці

На жаль, у дитячих установах, навіть у теоретично українських, вихователі не завжди користуються українською мовою, тому й чуємо від них суржикові слова на кшталт продленкапродльонка. А за вихователями це повторюють діти та їхні батьки. Тут, як і скрізь, мусимо навести лад і користуватися українським висловом група продовженого дня. Інколи в живій мові кажуть також група, наприклад – залишили дітей на групі. Але так можна сказати не в будь-якій ситуації. Неологізм наввисячки в мене не викликає заперечень, бо вписується в ряд наввимашкинаввипередки тощо.

В "Асканії-Новій" на Херсонщині розквітли тисячі пролісків. ФОТО

Масове цвітіння пролісків почалося посеред зими на території біосферного заповідника "Асканія-Нова" імені Фрідріха Фальц-Фейна, що в Херсонській області. "У старій частині дендропарку, на площі в 29 гектарів, вже чимдуж цвітуть проліски. Та не окремими квітками, а цілими куртинами – тисячі рослин! На деревах жваво співають синички, а в цілинному степу жайворонки вже розбилися на пари і теж щосили співають, радуючи слух любителів природи".

Макарони постраждали від залізної завіси не менше, ніж ми

Сьогодні спаґеті й фетучіні, фарфале й тельятеле, помножені на лазанью, запропонують вам на кожному кроці в навіть малесеньких містечках. Мами варять болоньєзе, тати просять карбонару (можна й навпаки), й навіть якщо ви не любите пасти, головне – маєте вибір. І в їдальні університету вони вже не сірі, сама перевіряла. Просто пил від падіння залізної завіси осів, і краще видно світ, а в ньому – сотні рецетів пасти.

Наші козаки на сербських берегах: Михайло Рамач і його Дунай

Михайло Рамач – один із найвідоміших русинів у Сербії, авторитетний журналіст, який був головним редактором трьох великих сербських газет. Крім того, вже десятиліттями він дописує до багатьох українських ЗМІ, а в Белґраді друкує статті про Україну. У часи Мілошевича пан Михайло був одним із найопозиційніших журналістів країни, ситуація була настільки напруженою, що виявилося безпечнішим відправити доньку Ану-Марію на навчання на історичну батьківщину – в Україну. Вона теж пішла слідами батька, стала журналісткою та співпрацює з "Радіо Свобода".

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини