MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 26 лютого 2019

4258 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 26 лютого

Порошенко відреагував на корупційний скандал в оборонній сфері

"Порошенко вимагає у правоохоронних органів проведення термінової перевірки інформації, викладеної в журналістській програмі "Наші гроші" для спростування або підтвердження оприлюдненого", – зазначив Цеголко. Сам Гладковський звернувся до правоохоронних органів із проханням перевірити оприлюднені у журналістському розслідуванні проекту Bihus.Info дані про незаконні оборудки при закупівлях в армії за участю його сина Ігоря. На час перевірки Гладковський попросив призупинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО.

Вирва в живому тілі культури: наша література втратила одного з її найкращих знавців

Помер Леонід Ушкалов, втрата – як вирва в живому тілі культури. Людина-університет, людина-енциклопедія – ніхто краще за нього не знав української літератури за всю минулу тисячу років, і ніхто краще не вмів про неї розповідати "на рівні світових стандартів". Я саме збиралася йому дзвонити та просити, аби він написав передмову до "шевченкознавчого" листування Юрія Шевельова з Леонідом Плющем (уявляю, як би він зрадів цій знахідці!..) Ще років із 20 активної праці йому мало би бути вділено, щоби сповна реалізувати свій інтелектуальний багаж.

Ознаки безпорадності: не надто обнадійливий образ Заходу

У час великих внутрішньоєвропейських і глобальних викликів низький рівень зовнішньополітичного дискурсу в Німеччині викликає занепокоєння. Безпеково-політичні та геостратегічні питання в німецьких публічних дискусіях далі відіграють лише другорядну роль. Найсильніша та найважливіша країна ЄС дозволяє собі зовнішню політику, позначену маневрівним, винятково реактивним очікуванням і звуженою, орієнтованою на короткотермінові економічні вигоди національною перспективою за одночасного абстрактного визнання панацеї "багатосторонності".

Кандидати у президенти роблять усе, аби ми голосували серцем, а не розумом

Для переважної більшості кандидатів шлях до перемоги лежить через розбурхання емоцій – страху, жадібності, ксенофобії, бажання ухилитися від відповідальності за своє життя. Нас знову закликають голосувати серцем (при цьому мільйони людей проголосують шлунком – за гречку). Окремі кандидати загалом у цій кампанії ухиляються від будь-якої позиції стосовно будь-якого питання, навіть не до емоцій наших звертаючись, а роблячи ставку на публічний імідж. Доки ми не навчимося ставити запитання й отримувати відповіді, у нас ніколи не буде достойних людей на виборних посадах.

Тест на дорослість держави та громадянського суспільства

На розслідування Bihus.Info про корупцію в армії має бути чітка реакція від президента, прем’єра та правоохоронних органів. Це певний тест на дорослість держави та громадянського суспільства. Незабаром вибори – й суспільство має право знати, чи факти наведені в розслідуванні є правдивими і якщо так, чи будуть покарані винні. Правила мають бути, і правила мають бути одні для всіх. Цікаво, як зреагувало суспільство на проблему з Євробаченням. З одного боку, багато людей незадоволені гастролями MARUV у Росії.

"ВКонтакте" продовжує впливати на думки виборців – дослідження НАТО

Частина учасників цієї мережі може навіть не замислюватися, що вона не просто забавляється в щирій критиці сьогоднішньої України (що є нормальним для демократії), а несвідомо просуває російські наративи, які Україну руйнують. Ми цього не бачимо, бо у Facebook патріотичний рай і легше, звісно, боротися з якоюсь співачкою і задоволено перемагати, ніж працювати з цією мережею. Але ця капсула-мережа є. І вона продовжує впливати на переконання, емоції людей і вибір, який вони роблять. Зокрема на найближчих і наступних виборах.

Чому треба ходити пішки і як зробити прогулянки максимально корисними для здоров'я

Щоб отримувати користь для здоров’я – достатньо 10-хвилинної прогулянки в активному темпі щодня. Активний темп означає, що рухатися треба зі швидкістю близько п'яти кілометрів на годину.  Науковці підкреслюють, що варто збільшувати інтенсивність ходьби, а не лише зосереджуватися на відстані або кількості кроків. 10 тисяч кроків – це добрий орієнтир, але важливий також темп ходьби. Це не означає, що ви повинні займатися лише 10 хвилин на день. Що більше ми активні, то більше переваг для здоров‘я ми отримуємо!

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини