MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 25 лютого 2019

344 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 25 лютого

Додонове місце для переможця виборів: чому кандидатам у президенти слід придивитися до Молдови

Тим, хто налаштований на перемогу на виборах, важко змиритися з розумінням простої істини: українська влада – це більше не самовладдя, а шахівниця. Ще важче з цим змиритися виборцям, які вірять, за радянською традицією, що майбутнє країни та їхній власний добробут залежать від якоїсь конкретної особистості. Але Україна – не Росія, та й ву Росії все не так просто. Наше майбутнє залежить від серії правильних шахових ходів і від того, чи зможемо ми виграти партію. Нам усім просто потрібно навчитися добре грати – кожному на своїй дошці.

Стрес-тест для України: виклики президентської кампанії

Президентська кампанія намагається вирвати нас із реальної системи координат, вибити ґрунт із-під ніг і змусити поринути в ілюзорний світ солодких обіцянок, жартів, тролінґу та нещадної критики опонентів. Власне, в цьому немає чогось унікального: демократія передбачає регулярне проходження стрес-тестів усім суспільством. Головне не сплутати удавані координати зі справжніми. Ми не виберемо президентом чарівника чи персонажа з популярного фільму. Ба більше, прізвище його жодним чином не скасовує персональної відповідальності кожного з нас за країну. 

Розсмішити Зеленського: в Україні такі інтермедії закінчуються Ростовом

Комік Володимир Зеленський, що вирішив балотуватися у президенти України, пропонує численним прихильникам разом із ним вирішити, хто буде прем`єр-міністром України, головою СБУ, генеральним прокурором України, міністрами оборони й закордонних справ. Я хочу розсмішити коміка. Українська Конституція передбачає, що голову уряду пропонує парламентська більшість. Його призначення залежить не від бажань прихильників Зеленського, а від того, які партії створять між собою парламентську коаліцію.

"Тогочасна колонізована Україна не була готова до появи великої письменниці". Сьогодні день народження Лесі Українки

ї книги читало небагато українців, а ще менше розуміли висоти її таланту. Леся гаряче сперечалася із багатьма письменниками того часу, зокрема з Іваном Франком. ЇЇ безкомпромісні вислови про тогочасну українську літературу нищили муругий національний провінціалізм. Здається, що нерозуміння, недооцінка, невіра у талант завжди оточували її. Тогочасна колонізована Україна було зовсім не готова до появи великої письменниці. Сором за цю невідповідність, нерозуміння доводиться списувати на колонізацію…

Чому Штати проігнорували Путінові погрози ракетами

Що ж таке сталося, щоб на відміну від колишніх часів ні американська преса, ні генерали Пентагону, ні дипломати Держдепартаменту абсолютно не подбали, щоб поінформувати населення США про те, що може прилетіти до них із Росії? Відповідь слід шукати в тій трагічній історії, яку розповів на збройовій виставці в Абу-Дабі генеральний директор корпорації "Ростех" Сергій Чемезов. Зазначимо, що ця корпорація переважно й відповідає за випуск високотехнологічної російської зброї. Зокрема протиракетних комплексів С-300 і С-400.

Серіал "Слуга народу" – агітація чи ні? Оцінка юриста

Не завжди закони дають однозначну відповідь. Так і зі "Слугою народу" можна знайти аргументи як за те, що серіал є агітацією, так і за те, що він таким не є. Я бачу більше аргументів за те, що серіал має на меті спонукати виборців голосувати за Зеленського, отже, є передвиборчою агітацією. Хто може ухвалити фінальне рішення? Центральна виборча комісія або суд за зверненням одного з кандидатів. Коли може бути подана скарга або позов? Або після показу першої серії, або щонайменше після появи серіалу в телепрограмі.

Київська кухня часів Богдана Хмельницького: шляхетські прянощі та київський аперитив

Вишні, а саме з них робили пряне київське варення, у тогочасних лікарських порадниках визначені як продукт, що сприяє покращенню апетиту ("апεтитъ зопсований направуютъ вишнѣ чорниε свѣжиε и сухіε, варεніε або сириε"). Згідно лікарських порадників саме проблеми зі шлунком входили до кола недуг, які вирішували за допомогою водок. Вони та пряні солодощі, вочевидь, мали сприяти покращенню апетиту й травлення та зміцнювати стан здоров’я загалом. Після традиційного аперитиву були подані основні страви...

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини