MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 12 березня 2019

4068 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 12 березня

Україні загрожує запит на прихований колабораціонізм

Можливо, когось такі цифри і здивують – але такою є реальність українського політичного мислення. Про війну велика частина наших співвітчизників вважає за краще не замислюватися, тим паче, що війна переходить у класичний заморожений конфлікт. І варто Путінові припинити стріляти на кордоні, як кількість друзів Росії та шанувальників його режиму в Україні зросте ще на 10-15%. Крім того, не варто скидати з рахунків і дестабілізаційну діяльність проросійських телеканалів, і президентську передвиборчу кампанію.

Дві справжні мети російських погроз гонкою озброєнь

Так само, як колись Леонід Брежнєв, Путін – затятий противник розташування нових американських ракет у Європі. Він кидає страшні погрози про схожі дії у відповідь, але не дурний: знає, що Росія не Радянський Союз і може дорівнятися до США хіба що за обсягом апокаліптичного арсеналу "стратегічних" ядерних озброєнь. Решта її військового арсеналу – дріб’язок. Резонансні нові гіперзвукові ракети та підводні дрони – радше фантастика, ніж військова справа. Справді потужною зброєю РФ є гучні новини. Погрожуючи гонкою озброєнь, росіяни реалізують дві мети.

Танці на граблях довкола інформаційної безпеки

Я тримаю перед собою порівняльну таблицю проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення інформаційної безпеки України". Передали його мені анонімні джерела, й це той законопроект, який, за чутками, хочуть винести одночасно із законопроектом про мову й "обміняти", умовно кажучи, голоси одного законопроекту на голоси для іншого. Законопроект іще немає номера, але подейкують, що він його дуже швидко отримає та швидко буде виставлений на голосування, якщо в Раді складеться "сприятлива атмосфера". 

Перший збройний опір гітлерівським планам із перекроювання кордонів у Європі. ІНФОГРАФІКА

Після Першої світової з падінням старих імперій територія Закарпаття увійшла до складу Чехословаччини. У жовтні 1938 року було проголошено автономію Карпатської України зі столицею в Ужгороді, де постав свій уряд. Для захисту краю в Хусті була створена Організація народної оборони "Карпатська Січ". У ніч на 14 березня 1939-го на Карпатську Україну напала Угорщина. У відповідь на напад 15 березня розпочалося перше засідання Сойму Карпатської України, на якому проголошено незалежність і прийнято Конституцію.

Як ви безкоштовно допомагаєте Зеленському й чому не слід цього робити

Володимира Зеленського в Україні знали практично всі, але ніхто донедавна не називав його "Зе". "Зе" ("Зе!") – це елемент його агітаційної кампанії. Не виключаю, що з метою вкотре обдурити систему, видаючи агітаційні плакати за "неполітичні", оскільки там написано не "Зеленський", а "Зе". Тому, коли ви самі починаєте називати Зеленського "Зе", це все одно, що ви називатимете Гриценка Чесним, Ляшка – Народним, або ж на догоду Порошенкові почнете називати всіх іншихкандидатів, окрім нього, "путінами".

ЄСПЛ визнав, що українське довічне покарання порушує права людини

А тепер почнеться процес, який покаже глибину дна української правової системи. Засуджені довічно почнуть масово звертатися до районних судів на підставі рішення Європейського суду. Відповідно до закону, рішення Європейського суду є джерелом національного права. Тобто на рішення Петухова можна посилатися як на норму права тв звільняти окремих засуджених довічно. Однак поки не буде змін до Кримінального кодексу, суди боятимуться це робити. Не в останню чергу через побоювання суспільного гніву, але й через рівень юридичної культури.

Чому Україні потрібна євроінтеграція

Потребуємо євроінтеграції потрібна як шансу створити інститути, що працюють, запозичити ефективні правила гри. У бідній державі ці правила не працюватимуть так, як повинні, але навіть за вкрай низької ефективності вони створять шанс на вихід із зачарованого кола. Політичній системі, що надійно вибудувана в Україні та відтворює саму себе після будь-яких потрясінь, навряд чи потрібні правове поле й інститути Європи. Вони потрібні громадянам України.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини