MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 березня 2019

1930 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 14 березня

Сьогодні в Україні відзначають День добровольця

Вшануймо сьогодні прізвища Героїв ы згадаймо їх поіменно. Всіх тих, хто віддав своє життя за мирне сьогодення та за нашу можливість жити в Україні, яку не контролює Кремль. Визнаймо велику й неоціненну допомогу українських волонтерів, які з перших днів війни повсюдно допомагали амуніцією, одягом, ліками, продуктами харчування й усім іншим. Дякую всім вам за все, що ви зробили для захисту України! Ви справжні нові Герої України. Щира подяка! Слава Героям України!

Так у Донецьк прийшли війна й смерть

13 березня 2014 року на центральній площі Донецька за присутності понад 600 співробітників української міліції проросійські терористи, які напали на мирний мітинг, убили Дмитра Чернявського. Діма стане першою жертвою російсько-української війни в Донецьку. Мине, можливо, ще п'ять років, і я так само виразно пам'ятатиму події тих днів. Для того, щоб свого часу вул. Постишева змінила назву на вул. Дмитра Чернявського. А над центральною площею Донецька висів український прапор.

Кремль досі живе в СРСР: російська претензія на монополію в історичній пам'яті

Може здатися дивним, що в Москві таким чином ставляться до іншої країни, до її інституцій, до її громадян. Але в тому-то й річ, що для Кремля, для Слідчого комітету Україна – не інша країна, а тимчасово окупована американцями і їхніми помагачами територія. Тобто приблизно те ж, що для самої України – Крим і Донбас. І кримінальні справи порушуються просто на майбутнє, на час, коли російські війська будуть в Києві, а Слідчий комітет почне працювати в будівлі МВС України. Розумію, комусь ці плани можуть здатися безглуздими фантазіями. Але Путін і його оточення живуть ними.

Зневажена небезпека: чим Україні загрожує "Турецький потік". ІНФОГРАФІКА

Будівництво "Турецького потоку" варто розглядати як останню ланку реалізації плану РФ обійти використання послуг ГТС України, що відкриває для Кремля ймовірну можливість повноцінного збройного вторгнення. І вже буде неважливо, скільки втрачає український бюджет, який точить корупція. Натомість стратегічно важливим є просте запитання: чи підуть нові танки РФ глибше на нашу територію? Тоді відразу і Європі "підгорить", адже її кордони посунуться на 1 000 км ближче. Лише нам прийдеться, як завжди, шукати вихід останньої миті.

Перший збройний конфлікт між комуністичними державами: хто переміг у битві за Даманський

Стрельников висловив протест щодо порушення кордону й зажадав від китайських військовиків покинути територію СРСР. Ті у відповідь відкрили вогонь. Стрельников і ще семеро радянських прикордонників були вбиті. Також загинуло дев'ятеро радянських прикордонників із відділення сержанта Володимира Рабовича. Вцілів лише рядовий Геннадій Серебров. А єфрейтора Павла Акулова в непритомному стані захопили в полон, де він помер. Його тіло повернули радянській стороні лише 24 квітня.

Випробування прихильником Росії для "Атлантичного мосту" німецько-американської дружби

Хоча Atlantik-Brücke не офіційна державна інституція і не політичне угруповання, до товариства, крім політиків усіх демократичних партій, входять відомі бізнесмени, науковці та медійники. Але обрання голови цього традиційного товариства, яке відіграло видатну роль у розвитку німецько-американської дружби, має велике символічне значення. Тож якщо тепер така організація вважає політика на кшталт Ґабріеля зразковим трансатлантистом, то в Німеччині критерії того, що під цим слід розуміти, тривожно змінилися.

Американський приклад зразкового українця

Він нікому не сказав, що в Америці закінчив найкращий військовий виш у світі, але на фронті просто допомагав порадами. Він не признався, що звільнився з американської армії у званні майора елітних військ, але пішов на війну рядовим. Він був мільйонером за статусом, але не любив статусного одягу і статусних ресторанів. Він був принциповим і безкомпромісним, але добрим інтелектуалом. Він пішов на війну за покликом своїх переконань... Його зараз дуже бракує нашому бізнесові, культурі, економіці, але він залишиться прикладом зразкового українця.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини