MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 березня 2019

5477 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 20 березня

Династія Назарбаєва: Казахстан на порозі середньовічного маразму

Відставка Назарбаєва поки що продемонструвала схильність створеної ним системи управління розвиватися винятково в напрямку середньовічного маразму. І навряд чи це велика новина. У сусідньому Узбекистані за часів вічного друга-конкурента Назарбаєва Іслама Карімова відбувалося майже те ж саме: дочка, яка претендувала на владу (програла еліті), конкуренція соратників, пам'ятники й почесті. Різниця хіба що в тому, що в Узбекистані основні події розвивалися після смерті Карімова. А Назарбаєв вирішив ще й особисто подивитися виставу з дочкою, почестями й пам'ятниками.

"Референдум" у Сімферополі: так сподіялася російська окупація Криму

Пізній ранок, самий пік явки на дільницю, а щоб усі встигли пройти через кабінку для голосування, повинні йти потоком, близько двохсот чоловік на годину, тобто на хвилину в урну повинні падати мінімум три "бюлетені". І це якщо йтимуть рівномірно протягом дня. Ось минуло вже 10 хвилин, у дверях тільки одна пара пенсіонерів – і все? І знову божевільна надія – а раптом явка буде недостатньою? Адже нема людей! Як мені наступного дня пояснили росЗМІ, я за годину на одній із ключових виборчих дільниць не помітив майже двохсот захоплених громадян, спраглих "возз'єднатися" з Росією.

В'язниця для президента: горе ідейного сепаратиста в "російському" Криму

Він справді переміг на виборах президента АРК, справді призначив головою своєї адміністрації росіянина, справді сформував у Криму уряд із москвичів, справді запровадив у Криму московський час. Мєшков дійсно готував відокремлення Криму від України, він був справжнім сепаратистом. От лише за спиною в нього не було "ввічливих зелених чоловічків". Тепер колишній кримський президент дивується, як це особистості з неоднозначним минулим стали улюбленцями Кремля.

Кандидат від телебачення: французький досвід

Попри спільність професії та намір стати президентом, між Мішелем Колюччі, Колюш – сценічний псевдонім, та одним із кандидатів українських виборів немає інших схожостей. Наскільки Колюш був прямою, сильною, незручною, політизованою особистістю, настільки ж компромісно-безособистісним і неприродним здається Зеленський. Наскільки виступи Колюша були гострими, влучними та провокативними, настільки ж пласким й недалеким є гумор "слуги народу". Французький кіношний кандидат був бунтівним і некерованим, український – зовсім не схожий на самостійного політика.

Мазепа – герой чи зрадник: образ гетьмана в Байрона й Пушкіна

Про нього писали Вольтер і Байрон, Гюго і Словацький, його образ відтворювали Жеріко й Делакруа. Могутній володар спромігся відродити й розбудувати розтерзану війнами країну, мечем і мудрістю завоювати славу в широкому світі й повагу своїх підданців. Наприкінці життя він зазнав трагічної поразки і закономірно став культовим героєм романтичної епохи. Попри те, що в житті гетьмана й так не бракувало неймовірних, карколомних зиґзаґів, злетів і падінь, його біографію ще й прикрасили барвистими вигадками.

Донбас у шрамах: в мережі показали, який вигляд з космосу мають наслідки боїв. ВІДЕО

Журналіст Ельдар Сарахман опублікував цікаву добірку супутникових знімків районів Донбасу, які постраждали внаслідок війни. "Пошрамований війною Донбас. Зібрав десятки снапшотів із оновлених ґуґл-мап 2019 року. ВОПи, бліндажі, опорні пункти на лінії розмежування. У місцях найсерйозніших бойових зіткнень у 2014-му – вирви від артилерії заросли бур'янами. Але їх і досі видно. Вже не кажучи про найгарячіші місця нинішніх боїв", – написав журналіст.

Суперечлива пожива: чому важливі ритуали для їжі

Байдуже, надмір чи, навпаки, брак їжі – обидві ці крайнощі рівною мірою ладні заподіяти нам лиха. Насолода смаковитими стравами й дискомфорт голоднечі взаємопов’язані. Людина як створіння природне керується законом виживання у своєму харчуванні. Проте як істоті культурній їй не раз випадає перетворювати наїдок на модус сприйняття світу та його освоєння. У німецькій мові фонеми буття та їдження звучать подібно. "Людина суть те, що вона їсть" ("Der Mensch ist, was er iβt"), – зауважив Людвіґ Фоєрбах. Але завжди важливо що, як і скільки їсти.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини