MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 квітня 2019

2423 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 16 квітня

Трагедія Собору Паризької Богоматері приховує в собі щось більше, ніж здається спочатку

Нотр-Дам – один із найяскравіших символів Західної цивілізації. Від турецької навали до Другої світової і радянської загрози – Заходу знов в знов оголошували, що настав його кінець. І кожного разу Західна цивілізація перемагала своїх ворогів. Але сьогодні, коли ми знов знаходимося в кризі, падіння одного з культурних стовпів нашої цивілізації видається аж занадто символічним. Звичайно, Нотр-Дам відбудують – як вже робили це раніше. Але чи буде це той самий собор? Це класичний парадокс Тесея.

Данія зупинила "Північний потік-2". Україна може виграти газову партію

"Газпромові" доведеться домовлятися з "Нафтогазом" – тим паче, що в Москві є підозри щодо того, що данці завершать розглядати заявку будівельників "Північного потоку-2" тільки після того, як будуть досягнуті російсько-українські домовленості щодо транзиту. Так що зараз маємо всі можливості виграти газову партію – хоча б на якийсь час. Якщо, звісно, українці – як це вже не раз бувало в історії – не капітулюють перед Москвою саме тоді, коли мають змогу перемогти.

Головний внутрішній виклик для України

Наразі головний внутрішній виклик для України – як перейти від спільноти людей із короткостроковими грошовими потоками до суспільства людей із власністю, які спираються фінансово на свої статки та майно, а не на короткі гроші від різноманітних бізнес-схем різного ступеню законності. Видається, що без побудови нормальних ринків капіталу цього неможливо зробити. Цікаво, що значна частина нинішніх українських реформаторів раніше працювала на фінансових ринках чи була до них дотична – із тих же промисловців реформаторів здебільшого не вийшло ні зараз, ні в минулі періоди.

Пожежа в Нотр-Дам-де-Парі. Це потрясіння епохальне і доленосне – єпископ УГКЦ

Те, що відбулося цього тижня, жахливе, але в глибині душі я переконаний, що це потрясіння епохальне і доленосне. Воно промовить до душ, посіє в серцях запитання: Чому те що сталося так бентежить і болить? Що ми втрачаємо в попелі цієї пожежі? Що ми хочемо віднайти, відновити, оживити? Нотр-дам востане і відновиться віра. Бо Він востав. Бо без Нього, без Неї, без віри немає краси, ні глибини, ні правдивого життя... Наш сьогоднішний жах і переживання – це парадоксальний коментар, відповідь на культуру одноразовості і споживацтва. Ми вражені, що пропадає щось вічне.

Блатний барак: ментальний ГУЛАГ довкола нас

Усі ці бійки з тітушками – які дуже часто і є носіями блатної культури, і є тим продовженням таборових гулагівських бійок "бандерівців". Але ці бійки відбуваються вже на наших вулицях, а в культурній та інформаційній сфері. Всі ці роки сусіднього життя з принесеною "рускім міром" блатною романтикою, звісно, наклало свій відбиток на словниковий запас людей. У країні, де нав’язувався бандитський культ, і не могло бути інакше, у країні, де при владі був двічі судимий президент, який публічно використовував блатні слова, де міністр грав на роялі "Мурку", і не могло бути, на жаль, інакше.

Журналіст: Українці хочуть, аби президент порушив законодавство. ІНФОГРАФІКА

39,1% українців хочуть, аби майбутній президент насамперед все знизив тарифи на комунальні послуги. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного з 9 по 14 квітня. Враховуючи, що за законодавством у повноваженнях президента немає такої опції від слова "взагалі", то виходить, що майже половина українців хоче, щоби президент із ходу порушив законодавство. Приїхали...

Цивілізаційні втрати: не Нотр-Дамом єдиним. ФОТО

ерористи та злочинні угруповання розкрадали безцінні артефакти з Сирії та Іраку в безпрецедентних масштабах. Вкрадені речі доправляють до Європи та США і продають приватним колекціонерам. У ЮНЕСКО стверджують, що незаконна торгівля артефактами здійснюється на мільйони доларів. Варто згадаи про долю розкішного та монументального міста Пальміра. В травні 2015 року бойовики Ісламської держави захопили Пальміру, та почали його заміновувати.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини