MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 24 квітня 2019

2403 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 24 квітня

РФ змінила тон розмови, але не позицію стосовно військовополонених моряків – Зеркаль

Невідомо, чи це зміна російської тактики, чи просте бажання затягнути процес консультацій. Аргументи, які ми почули від РФ, лише підтвердили нашу стартову позицію, що мова йде саме про застосування Конвенції ООН із морського права, яка гарантує імунітет нашим військовим кораблям і членам їхніх екіпажів. Розраховуємо, що скоро Міжнародний трибунал із морського права підтвердить наші вимоги. Публічні слухання відбудуться в Гамбурзі 10–11 травня.

Хто та що стоять за спробою позбутися Парубія

Не треба казати мені, що реваншу немає, коли юрист Портнова намагається прибрати з дороги людину, яка домоглася ухвалення в парламенті декомунізації, ключових оборонних законів, закону про квоти, законів про відновлення національної пам`яті, багатьох інших реформ і за декілька днів дотисне ухвалення закону про українську мову. У команді реваншистів добре розуміють, що сама наявність Парубія на посаді голови Верховної Ради – це можливість не тільки втримати проукраїнську більшість до парламентських виборів, але й гарантія незмінності курсів держави.

Немає протистояння громадян, є початок політичної боротьби – Бистрицький

Війна громадянських позицій переноситься на вогнетримкий рівень парламентських боїв політичних друзів-ворогів. Із незмінним результатом спільних сесій обранців під уцілилим від зазіхань склепінням і з перемир'ями біля буфету. Спостерігайте, ні, долучайтеся, друзі й колеги, до справжнішого та чеснішого – тому, що публічнішого, – (пере) будівництва партійної системи країни. Це час політичних ліфтів для громадських активістів. Час поглибленого продовження реформ.

Портников: Прагнення відправити у відставку Парубія – не стільки про владу, скільки про реванш і хаос

Прибрати з посади спікера людину, з якою багато хто асоціює Майдан й опір суспільства кримінальній владі, є зрозумілою метою. Домогтися дестабілізації країни, паралізувати парламент, обезголовити структури влади є зрозумілою метою. Тому що вже доводилося пояснювати, що головне завдання Кремля й тих, хто співпрацює з його вежами, – зовсім не промосковський президент, а дестабілізація та дискредитація самої української державності. Хаос. Тому так важливо стежити за тим, хто підпишеться за відставку спікера – багато масок може бути зірвано.

Яку роль відіграє пам‘ять у стосунках між народами

Міжнаціональне протистояння є однією з підвалин формування національної пам’яті, бо нація формується на відповіддях "ким ми є", якому передує "ким ми не є". Минулим конфліктом можна послуговуватися як застереженням щодо повторення такої поведінки в сьогоденні. У такому разі намагаються говорити про спільну вину за протистояння, спільно згадувати жертв з обох боків. Або ж конфлікт може слугувати виправданням для недружньої поведінки в сьогоденні. Тоді шукають одного винуватеця (ним є завжди інший), акцентують лише на власних втратах. 

Ув’язнений Нарцис: Ассанж і WikiLeaks

WikiLeaks надзвичайно вибіркова. Усі її сенсаційні оприлюднення зганьбили західні, передусім американські, компанії, чиновників та інституції. За одним сумнівним винятком, WikiLeaks ніколи не оприлюднювала нічого з російських джерел, та й жодної по-справжньому згубної інформації для китайського, саудівського, іранського або інших режимів, де зловживають владою. Що більше я дізнаюся про Ассанжа, то менше мені подобається і він, і його організація.

Цей результат нагадує, наскільки нестійкими є позиції реформаторів і прихильників євроінтеграці

Уряд Північної Македонії домігся історичного компромісу із Грецією та розблокував прийняття країни до НАТО, країна отримала можливість почати переговори про вступ до ЄС уже цього літа. Водночас і парламентарії від партії ВМРО-ДПМНЄ, і чинний президент Георгі Іванов – прихильник цієї партії – зробили все, щоб заблокувати угоду з Афінами та зберегти Македонію у сфері впливу Кремля. Одначе практично половина македонських виборців голосує за кандидата цієї партії, а невелика перевага кандидата від влади забезпечується завдяки підтримці албанського населення країни.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини