MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 2 січня 2020

229 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 2 січня

"За мир у всьому світі". Чому звернення президента правильне, але порожнє

Людина розумна тим і відрізняється від інших біологічних організмів, що їй завжди було не все одно. Для мавпи пам'ятник чи колір шматка тканини (прапору) не має значення, а для людини має. Можна з цього приводу засмучуватися або злитися, але що з того? Такими нас створила природа. Так було з тих пір, як людина взагалі з'явилася на землі, і так буде ще дуже-дуже довго. Українці не якийсь унікальний народ в цьому плані.

"Все равно, в какой стране жить", или Кошмарная речь Зеленского

Нет, не "плохая". С точки зрения постановки, антуража, складности выражений речь была просто прекрасная.

А с точки зрения будущего государства Украина – кошмарная.

Не важно, патриот или малоросс и ватник – Нет, это важно!, критически важно.

И Гитлер такой молодой...

Путин как человек, проведший 15 лет на ледяной вершине личной власти, знает, что Власть диктатора – это не рациональные расчеты, не рейтинги, не политические расклады, а некая аура, тайна, мистика, воля, через телеиспускательные каналы осеменяющая массы и дающая им счастливую иллюзию творческого соития с национальным вождем. Как симулякр большого идеологического стиля путинизм постоянно нуждается в мифологемах, легитимизирующих и по возможности романтизирующих его бесконечное воспроизводство себя во времени: "мочить в сортире", "встаем с колен", "собираем исконные русские земли", "национал-предатели", "арийское племя с уникальным генетическим кодом", "Крымнаш", "кердык твоей Америке".

Путін не відмовився від свого плану

Сьогодні заклики України до миру рівноцінні закликам до капітуляції. Російська армія не залишає Крим і Донбас. По всіх кордонах України стоїть механізована кремлівська орда (на сході, на півночі, в Білорусі, на півдні, на південному заході – у Придністров’ї, тільки захід ще не контрольований РФ, але й там є така чудова країна, як Угорщина…)

Аннексированный Крым в 2019 году: продолжение российского застоя

В 2019 году руководство соседней России и подконтрольные Кремлю власти аннексированного Крыма так и не смогли навязать Киеву и Западу ползучее признание аннексии украинского Крыма. Кремль продолжает массированную милитаризацию полуострова, используя крымчан в качестве "живого щита". Весь год россияне демонстративно готовились к возможной войне против Украины и стран-членов НАТО. Черноморский флот России "давит" на украинские порты в Черном и Азовском морях, одновременно проецируя силу на весь Средиземноморский бассейн.

З 1 січня мінімальна зарплата в Україні збільшилася на півтисячі гривень

акон про державний бюджет встановлює на 2020 рік мінімальну зарплату у розмірі 4723 грн (з 1 січня).

Що чекати від української економіки у 2020 році

З урахуванням цієї картини — чого можна чекати від України в наступному році? Поки немає виразної економічної політики, невідомо, за рахунок чого буде рости економіка країни. Є фрагментарні правильні кроки, наприклад, приватизація, земельна реформа — це в будь-якому випадку великий плюс. Були здійснені спроби проведення структурних реформ, але не був побудований механізм, який створив би умови для приходу інвестицій. А вирватися з цього замкнутого кола Україна може тільки за їх рахунок.

Российские каналы массово скрыли дизлайки под новогодним обращением Путина

В 2019 году, напоминают "Открытые медиа", ситуация была похожей: к середине 1 января на YouTube-канале "России 1" под выступлением Путина поставили 4000 дизлайков и лишь 1000 лайков, а у Первого канала – 12 тысяч лайков и более 66 тысяч дизлайков.

Foreign Policy: Мало что изменилось в 2019-м году. И это плохая примета для 2020-го

Несмотря на подход Трампа к "дипломатии" в духе слона в посудной лавке и диагноз от президента Франции о "смерти мозга" альянса, НАТО все же смог пережить свой 70-й день рождения почти без изменений. Несмотря на все громкие слова Трампа, американское военное присутствие в Европе сейчас больше, чем в тот день, когда он занял президентское кресло. С началом 2020 года ядро альянса до сих пор держится. А это означает, что Европа остается нездорово зависимой от защиты США.

Названо 10 книг, які найкраще продавалися протягом останнього десятиліття

На першому місці опинився еротичний роман британської письменниці Еріки Леонард Джеймс "П’ятдесят відтінків сірого". За 10 років лише в США продали понад 15,2 мільйона екземплярів цієї книги.

Вчені зі США протестували вакцину проти Альцгеймера, перші дослідження довели потенціал терапіїм

Для хвороби Альцгеймера характерне скупчення в мозку білка бета-амілоїду і тау-білка, що формують нейрофібрилярні клубки. Їх накопичення вважається причиною хвороби Альцгеймера, відтак вчені прагнули розробити лікування, яке буде вирішувати обидві проблеми.

11 послепраздничных детокс-напитков, чтобы помочь своему организму и улучшить работу ЖКХ

Жирные блюда, майонезные салаты и сладкое, – именно так многие проводят новогодние праздники. Но чтобы помочь своему организму и улучшить работу ЖКХ после застолий, рекомендую 11 простых, но действующих детокс-напитков.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTub

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини