MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 28 лютого 2020

196 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 28 лютого

Зеленському та його офісові інтерв’ю Суркова мало б дуже виразно пояснити, що таке Україна – дипломат

Бояться вони Україну. Бояться глибоко, до кісток. Усі ці фантазії та образи походять від такого собі холодного та тверезого розуміння, що Україна відбулася.

Шість років Революції гідності: шість висновків, які треба зафіксувати

Україна є. До 2013 року це не всім було зрозуміло. Була територія, було населення, був державний апарат із усіма атрибутами. Не було громадян і не було суб’єктності, а окремо взяті патріоти нічого не визначали. Тепер суб’єктність з’явилася, вона не збігається ні з регіоном, ні з верствою, ні з якоюсь політичною силою чи лідером і поготів. Вона, на жаль, ще не має органу, який її виражатиме, бо Майдан – інструмент надзвичайний, екстремальний. У щоденному режимі вона все ще безголоса, і це проблема.

Лекарство от незаживающей раны Крыма спрятано в главном кабинете Кремля – Портников

На заявление Зеленского немедленно откликнулся пресс-секретарь российского президента Дмитрий Песков, заявивший, что решение президента "никоим образом не соответствует действительному положению дел вокруг Крыма". Разумеется, высказались руководители структур "власти" оккупированного полуострова, журналисты, представители режима Януковича. Но это – предсказуемая реакция.

Портников: Нас завойовують, а в такій ситуації вибір простий

Від багатьох своїх співвітчизників, які вважають себе носіями здорового глузду, я роками чую одне й те ж: з ядерною державою не воюють, її не можна перемогти. Тому потрібно домовлятися, "зійтись десь посередині".

Береза: То, что мы в шаге от краха государства, уже грустно констатируют даже наши западные партнеры

Сейчас все повторяется. Правильные обещания раздавались во имя неправедных целей. В итоге разуверившееся общество запуталось, все больше людей отворачиваются от Зеленского и его "слуг", рейтинги власти падают, а общество готово следовать практически за любым, кто готов обещать бороться за все хорошее против всего плохого.

Россия – это изгой-агрессор с репутацией изобретателя международной машины лжи. Теперь эта машина обернется против нее

Санкции покажутся мелким штрафом за переход в неположенном месте. Знаете, что я скажу тем, кто в последние годы – с момента аннексии Крыма – твердил про "черного лебедя" с упертостью юродивого монаха на городских площадях? Что если бы речь шла об акциях на фондовой бирже, то этот аскет стал бы миллиардером, словно участник "большой игры на понижение" в кризис 2008 года: тогда на волне массовых банкротств лишь нескольким аутистам удалось обернуть катастрофу в свою личную пользу.

The Guardian: Трамп може приїхати до Києва

Видання відзначає, що уряд в Києві активно працює над тим, щоб представити церемонії в Україні як більш прийнятний спосіб вшанувати пам’ять про Другу світову війну, без ризику схвалити російську агресію.

У Эрдогана реально цугцванг, в который он загнал себя сам, – Илия Куса о ситуации в Сирии

Обстановка крайне накалённая. С одной стороны, масштабная военная операция Турции против сирийской армии в Сирии, вероятно, на какое-то время получит кредит народного доверия и одобрямс с точки зрения "морального превосходства" позиции Турции по ситуации в Сирии, в которое все пока что верят.

Сильна історія та заплутана екранізація: рецензія на фільм "Черкаси"

На створення фільму режисера Тимура Ященка надихнуло відео в Youtube, на якому моряки іншого українського корабля, "Костянтина Ольшанського", співають "Воїни Світла". Режисер вирішив додати цей епізод у сценарій як збірний образ моряків, що відстоюють свою гідність із піснею. Консультантом фільму був реальний командир "Черкас" Юрій Федаш. За його словами, під час захоплення корабля не було часу на співи.

"Шахтар" дізнався суперника по 1/8 фіналу Ліги Європи

Зазначимо, що "Шахтар" залишився єдиним представником України в єврокубках – донеччани зайняли третє місце у свої групі в Лізі чемпіонів й продовжують змагання у Лізі Європи. 

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини