MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 квітня 2020

229 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 15 квітня

Владимир Зеленский, что для вас Майдан?

Преследование активистов Майдана адвокатом Януковича, назначение адвоката на пост главы ДБР, озвученное желание главы ДБР Венедиктовой отменить закон об амнистии, заставляет нас подозревать, что Вы по политической позиции, гораздо ближе к Януковичу, чем к участникам Майдана.

Нужны позитивные сигналы: 10 вопросов, на которые власти следует ответить как можно скорее

 Готово ли государство помочь либеральной налоговой реформой для скорейшего выхода из кризиса (снижение налогов на труд, введение НнВК и т. д.) – или как в случае с рынком земли государство скорее откажется от 3–5 млрд. долл. инвестиций в год в пользу медийного рейтинга и интересов земельных баронов.

У Новинського виявили коронавірус

"Температура 36,8. Комп'ютерна томографія легень не визначила відхилень від норми. До повторного тестування лікарі поки обережні у висновках і прогнозах, але порадили кілька днів провести в стаціонарі під їхнім наглядом", – розповів нардеп. 

Карантинный бюджет: вместо сокращения расходов на 11%, Верховная Рада лишь увеличила их на 7% – аналитик

По идее, бюджетникам можно вздохнуть свободно, но оказалось, что смена парадигмы какая-то вышла странная. Кого-то помиловали (спорт и финансирование дорог, которым вернули большую часть финансирования), а вот остальным не так повезло.

Пожежі в Чорнобильській зоні: жителям Київщини та Житомирщини радять не виходити зранку на вулицю

Міністр порадив не виходити на вулицю насамперед людям, які мають захворювання легенів або серцево-судинні. Також Степанов порадив пити більше води та проводити вологе прибирання помешкань.

Бізнес на карантині – яких перевірок та штрафів слід остерігатися

Карантин карантином, але нагляд та контроль, насправді, в Україні ніхто не скасовував. Так, влада ввела деякі обмеження щодо проведення перевірок, але водночас з’явилися нові підстави для притягнення до відповідальності, зокрема посадових осіб підприємств.

Коронавірус у США: новий максимум загиблих за добу

За даними Університету Джона Хопкінса, кількість загиблих від Covid-19 у США досягла 26041. На час публікації, це на 2392 більше, ніж напередодні – 23649 загиблих.

Попереднього разу більше 2 тисяч смертей за добу в країні зареєстрували 11 квітня.

Россия становится эпицентром распространения коронавируса

Тот факт, что возвращающиеся из России граждане других стран с высокой долей вероятности являются носителями коронавируса, лишний раз доказывает, что реальная статистика, которую публикуют власти РФ – фиктивная. Риск заразиться COVID-19 настолько велик, что его концентрация в действительности должна быть, и скорее всего так и есть, в десятки раз выше тех цифр, которые скармливают общественности официальные лица.

Нью-Йорк спить: тепер тут панує суцільна тиша

Про смерть ми тут думати не звикли. Війни в Афганістані й Іраку далеко, жертв у них мало. Велике потрясіння востаннє сколихнуло місто ще в 2001-му, коли відбулися теракти; в них загинуло 2606 людей, але відтоді минуло аж 19 років, тому ця історія давня й майже забута.

Найбільш стійка гастрономічна традиція, або Декілька слів про великодній обрядовий хліб

Ще один важливий обряд відбувається у середу четвертого тижня посту, коли Великий піст ламається навпіл. У народі цей день називається Хрестці або Середохрестя. Цього дня майже повсюдно в Україні пекли пшеничні хрести – щоб був добрий урожай на пшеницю. Частину печива з’їдали на Середохрестя, а найбільшого хреста зберігали. Його беруть з собою, коли йдуть перший раз у поле сіяти яровину. Тоді печиво-хрест кладуть на рушничку посеред ниви. Коли доорюють до нього, то з’їдають, а шматочок приносять додому і дають дітям. Також пильнують, аби хто інший не з’їв хреста на полі, адже це поганий знак – на недорід. 

Оздоровлює судини та протидіє старінню – дієтологиня розповіла про овоч молодості і довголіття

На щастя, українці люблять і шанують буряк, часто готуючи борщі, вінегрети і навіть "шубу". А ще всі ми любимо солодке, але магазинні солодощі саме зараз будуть нас робити вразливішими до коронавірусу. Тому пропоную приготувати казково смачний буряково-моркв'яно-лимонний пиріг, багатий біологічно активними речовинами.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини