MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 травня 2020

189 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 18 травня

Політолог: Сьогоднішня підтримка Зеленського – це ще і непідтримка його основних конкурентів, що збергігається і через рік після голосування

Не зважаючи ні на що, Зеленський має позитивний баланс довіри-недовіри. 57% йому довіряють чи цілком довіряють. 37% – не довіряють чи цілком не довіряють. Тобто баланс довіри/недовіри у Зеленського +20%. У Порошенка після першого року було мінус 12%, у Януковича – мінус 31%. Звісно, баланс довіра/недовіра для Зеленського поступово погірушується, однак різкого падіння як у випадку усіх його попередників не спостерігається. Для України – це щось дуже незвичне.

"Ця травма поглиблюється окупацією Криму Росією", – США в роковини депортації кримських татар

"Сьогодні ми з сумом згадуємо початок радянської депортації кримських татар, що спричинила немислимі травми, страждання та загибель багатьох тисяч людей. Горе, якого зазнали ці люди та їхні сім’ї, неможливо виміряти чи виправдати. Ця травма і страждання лише посилюються сучасною окупацією Криму Росією. США не визнають і ніколи не визнають незаконну російську анексію Криму. Наші санкції, пов’язані з Кримом, залишаться в силі, поки Росія не поверне Україні контроль над Кримським півостровом", – наголосила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін.

В'ятрович: СБУ нарешті взялася за державну зраду Єрмака й Кучми. ДОКУМЕНТ

Зрозуміло, що відкриття провадження – це лише перший крок. Адже президент Зеленський, керівник його адміністрації Єрмак і голова СБУ Баканов – давні друзі й колеги по "Кварталу 95". Одна команда, спільники. Та й рішення про дії в інтересах держави-агресорки учасники переговорів у Мінську явно не експромтом ухвалювали.

Фурса: Система Семашко лучшая только в одном – в статистике

И правда ведь, каждый год богатые и знаменитые едут рожать в Гомель, ложатся лечиться от рака в клиники Мозыря и постоянно летают обследоваться в больницы Минска. Хотя нет. Они ведь летают рожать в Майами, лечатся от рака в Израиле и Германии и ложатся на обследования в клиники ЕС и США.

Не пропускали жодної артподії. Померла Мері, дружина Марка – ця пара київських пенсіонерів довела, що життя після 80 років теж яскраве. ФОТО

У п'ятницю, 15 травня, у віці 87 років померла Мері Лібіна. Її та її чоловіка Марка Бірбраєра знали всі організатори арт подій Києва. Вони пам'ятали про цю нерозлучну пару допитливих киян-пенсіонерів і завжди залишали для них найкращі місця. Вони своїм прикладом довели, що життя після 80 років може бути також цікавим і яскравим, як і в 30, 40 та 50. А всі їх знали як "МаркаМері".

Наріман Алієв: Важко, коли ти "інший", коли не маєш прав на своїй землі, але це не є причиною опускати руки

Я її маю, бо все життя спостерігав, як мої батьки, родичі та близькі люди щось створювали: будували будинки, засівали поля, садили сади, створювали сім’ї, народжували дітей, співати пісні та писали вірші. І все це робилося не завдяки, а всупереч.

Москва предписала "утопающей" туристической отрасли оккупированного Крыма заняться самоспасанием

Ростуризм попросил местные "власти" самим выбираться с кризиса. "Развитие внутреннего туризма после снятия ограничений может дать экономикам регионов мощнейший толчок для восстановления", – отмечает глава ведомства Зарина Догузова.

Кризис гривне не помеха: как коронавирус повлиял на украинскую валюту и чего ждать дальше

Отличительной чертой экономических проблем в нашей стране всегда было резкое падение курса гривни. Так было в 90-е годы, в 2008 и в 2014 годах, когда украинская валюта стремительно обесценивалась, утягивая на дно накопления наших граждан.

Німеччина не наважується покарати Росію за атаки на її суверенітет – Süddeutsche Zeitung

Німецька система юстиції ще не мала справу з такими випадками. Іноземний шпигун, член іноземної військової розвідки, здійснив атаку проти парламенту Німеччини. Саме так злочин кваліфікувала Федеральна кримінальна поліція(BKA), яка за п'ять років провела ретельну роботу й зібрала велику кількість доказів. І суддя Федерального суду, який підписав ордер на арешт, вочевидь, згоден з висновками слідства.

В Молдове обнародовали видео с компроматом на Додона

На опубликованных кадрах Додон просит передать деньги другим членам Партии социалистов для выплаты заработных плат. Депутат Реница заявил, что передаст эти доказательства генеральному прокурору Молдовы.

Польща розірвала контракт на транзит газу з Росією

Тепер «Газпрому» доведеться бронювати на аукціонах короткострокові транзитні потужності у польського оператора Gaz-System. Зокрема, на період 17-18 травня вони будуть доступні в ході торгів. Аукціон на квартальні потужності (з липня по 30 вересня) Польща провела ще 4 травня, але в «Газпромі» результат коментувати відмовилися. Gaz-System також не уточнила майбутніх постачальників, але зазначила, що заброньовано було 80 відсотків потужностей.

Пляжному сезону бути? У МОЗ розповіли, за яких умов можна буде купатися в морі та річках

Хоча в прісній воді збудник має можливість виживати, за даними науковців, у річках з проточною водою інфікуватись досить складно, хіба що при дуже тісному контакті. Тому плавати в річці МОЗ теж дозволить.

"Слабенькі в розумовому жанрі": шоумен Кондратюк висловився на адресу Усика та Ломаченка

"Мені буде байдуже, якщо ці хлопці перестануть виступати під українським прапором. Усик та Ломаченко сильні в рингу, але дуже слабенькі в розумовому жанрі, – сказав Кондратюк. – Не розумію тих, для кого вони є кумирами. Їхні вчинки поза спортом не вартують виїденого яйця. Їхні слова не важать жодного грама".

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини