MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 серпня 2020

364 0

Шановні читачі, до вашої  уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 11 серпня.

Ночью в Минске силовики разогнали протестующих светошумовыми гранатами и разрушили построенные баррикады

В Минске ночью силовики приступили к массовой зачистке от протестующих района метро Пушкинская и прилегающих территорий. Как сообщает Наша Ніва, по состоянию на 3 часа ночи столкновения переместились с Пушкинской и Спортивной в район станций метро Кунцевщина и Каменная горка. Издание отмечает, что зачистка Пушкинской состоялась после того, как большинство демонстрантов разошлись самостоятельно. ОМОН разгонял протестующих светошумовыми гранатами и резиновыми пулями.

"Не було вибору": у Тихановської розкрили несподівані деталі її виїзду до Литви

Колишній кандидат в президенти Білорусі Світлана Тіхановська погодилася виїхати з країни в обмін на те, що білоруська влада звільнить начальника її штабу Марію Мороз. Про це в коментарі TUT. BY розповіла довірена особа Тіхановської Ольга Ковалькова.

"У Світлани не було вибору. Важливо, що вона на волі і жива. Вони поїхали разом з Марією Мороз. Однак в заручниках продовжує перебувати частина команди Світлани", – сказала вона.

Бабченко: Тихановская уже не играет никакого значения. Люди выходят не за неё

Что там записала Светлана Тихановская под давлением и куда она уехала – уже не имеет никакого значения. И слова, и отъезд. Пригрозят убить арестованного мужа – зачитаешь с бумажки что угодно. А потом поедешь спасать детей. И это правильный выбор. Упрекать в этом может только наивный незрелый человек, который сам не был или не может примерить на себя такую ситуацию.

Но Тихановская уже не играет никакого значения. Люди выходят не за неё. А против него. И никакой новой цели искать не нужно. Избавление от диктатуры и свободные выборы – это и есть цель. И присутствует при этом Тихановская, нет ли, уже абсолютно не важно. Это совершенно случайный человек, оказавшийся в случайное время в случайном месте, на котором и табуретка набрала бы восемьдесят процентов и вывела людей на улицы.

Кличко отмыл 200 млн грн на афере с Подольско-Воскресенским мостом – Дубинский

Украденные на Подольско-Воскресенском мосту ванты, о которых недавно сообщил мэр Виталий Кличко, на самом деле «б\у-шные», и на этой афере мэр и его подельники отмыли около 200 миллионов гривен. Об этом в эфире канала Kyivlive заявил народный депутат Александр Дубинский, говорится в сообщении на его сайте.

"Архітектором усіх негараздів у Криму відтепер виступає тільки Росія" – Павло Казарін

Драма переможців. Ностальгія токсична. Вона змушує тебе боятися майбутнього. Змушує мріяти про минуле. До того ж пам'ять милостиво вичищає зі спогадів весь негатив ‒ і ти починаєш вигадувати своє власне "вчора". Починаєш перебільшувати переваги та применшувати недоліки. І головна проблема трапляється в той момент, коли мрія збувається і твоє минуле повертається.

У цей момент ти виявляєш, що спогад завжди яскравіший за реальність. Що пломбір не настільки смачний, побут не настільки гарний, та й молодість не поспішає повертатися. Саме в цьому полягає трагедія тієї частини кримчан, яка мріяла про російські прапори...

Чотири місяці тому головний санітарний лікар сказав, що країна витримає не більше 3,5 тисяч важких хворих на коронавірус. І де тепер той санітарний лікар, де та впевненість?

Гліб Бітюков: Мене часто питають, чи не було страшно їхати в Італію на піку тамтешньої першої хвилі коронавірусу. Тоді я написав текст, який розійшовся в багатьох виданнях про те, що мені страшно не за Італію і не за себе в ній, мені страшно за Україну і за те, що буде коли рівень захворюваності буде такий як в Італії.Третього квітня, напередодні від'їзду української делегації медиків в Італію, там було зафіксовано трохи більше 115 000 випадків захворювання, що склало 0,19 % від всього населення країни.На сьогодні в Україні зафіксовано 79 750 захворівших за весь період, що так само складає 0,19 % від населення України.

Ми зараз – це Італія всередині весни.

Борщівник: окупант, що краде нашу землю

Перейняті коронавірусом, ми не звертаємо увагу нас справжню екологічну епідемію, що руйнує нашу природу вже кілька років поспіль. Я маю на увазі масове, катастрофічне поширення борщівника Сосновського на українських землях. Думаю, якщо підрахувати територію, де розрослася ця небезпечна й отруйна рослина, то виявиться, що цей біологічний окупант забрав у нас уже кілька відсотків площі. Поза сумнівом: розповсюдження борщівника стало справжнім екологічним лихом для України, пише Андрій Любка...

Чому лікарі радять "додаткові" щеплення і чи варто їх робити

Ми всі хочемо почуватися в безпеці. Для цього люди купують охоронні системи, відвідують курси самооборони, пристібають ремені безпеки в авто, одягають шоломи, коли їздять на мотоциклі... Можна довго продовжувати цей перелік. У сфері охорони здоров’я також існує велика низка заходів, які допоможуть захистити себе та близьких людей. Один із найпростіших та ефективних засобів – це вакцинація. В Україні є національний календар щеплень – це ті вакцини, які держава закуповує за кошти платників податків. Вони мають гарантовано надаватися безоплатно для кожного громадянина. Щеплення для вас та вашої дитини можна отримати у сімейного лікаря чи педіатра, з яким ви підписали декларацію. Тут можна подивитися, які вакцини будуть безоплатними.Однак, лікарі також рекомендують пацієнтам робити так звані додаткові вакцини. Слово “додаткові” багатьох наводить на думку, що ці вакцини не конче необхідно робити. Але вони також важливі. Просто наразі українцям їх доводиться купувати за власний кошт. Якщо є можливість, то обов’язково зробіть ці щеплення також.

Економія питної води: чому це важливо і що робити

У світі приблизно 3 людини з 10 не мають доступу до чистої води, а там, де вода недоступна, люди можуть вирішити, що миття рук не є пріоритетом, тим самим збільшуючи ймовірність таких захворювань як холера, діарея, дизентерія, гепатит А, черевний тиф і поліомієліт. Якість прісної води так само важлива, як і кількість. За оцінками ВООЗ, близько 829 тис. осіб щорічно помирають від діареї в результаті використання небезпечної питної води, недотримання санітарних умов і гігієни рук. Економія води означає розумне використання обмеженої кількості води і належний догляд за нею. Оскільки усі ми залежимо від води для підтримки життя, нам варто приділяти більше уваги заощадженню води й навчитися зберігати наші джерела чистими та безпечними. Що під силу зробити кожному та кожній з нас для збереження води?

"Я в серці маю те, що не вмирає!". Леся Українка – одержима рідним словом і землею

У серпні ми згадуємо Лесю Українку – на початку цього місяця вона відійшла у вічність. Що таке слово/ мова для Лесі Українки, який розвиток вона отримала в її творчості – у тематичній розвідці Еспресо-TV

1 серпня – чергова річниця того дня, коли Леся Українка відійшла за обрій землі, яку любила щиро і душею. 

"Для нас, у ріднім краї, навіть дим солодкий та коханий", - писала вона, повертаючись з лікування на рідну землю. Понад усе любила цю землю, світ і життя. Але не лише цією любов'ю живе вона тепер уже в наших серцях. Її невтомна робота в плані ідентифікації нас як народу, її патріотизм, її відданість ідеям нації - те, що вражає, що мотивує і додає нам впевненості та сили й досі.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини