MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 вересня 2020

193 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  3 вересня

3 вересня – роковини бездарної спецоперації російських силовиків у Беслані

3 вересня – безумовний день скорботи за загиблими під час спецоперації по визволенню заручників, яку так бездарно провели російські спец призначенці 3 вересня 2004 року. Загинуло 334 людини. Поранено понад 800. Із 334 загиблих – 186 дітей!

В ході слідства було викрито багато фактів, які дають підставу розглядати трагічні події у Беслані (Північна Осетія, 1-3 вересня 2004 року), захоплення заручників та подальший штурм, як заздалегідь сплановану операцію російських спецслужб.

Якою ж негідною та підлою повинна бути влада Росії, щоб потім, в 2005 році федеральним законом "Про дні військової слави Росії» встановити в цей день, 3 вересня, «День солідарності в боротьбі з тероризмом".

"Нелюдська розправа Кремля". МЗС України відреагувало на докази отруєння Навального і закликало ввести санкції проти Росії

Міністерство закордонних справ України відреагувало на заяву уряду Німеччини про "безсумнівні докази" отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

У пресслужбі МЗС України наголосили, що "гостро засуджують черговий злочин російської влади, яка продовжує наступ на демократію і права людини в РФ і за кордоном".Українські дипломати закликали міжнародне співтовариство належним чином відреагувати на "нелюдську розправу Кремля над опозиційним політиком".

У США анонсували нові санкції проти РФ

CША оголосили, що ініціюють нові санкції проти Росії у зв’язку з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального

Про це заявив речник Ради національної безпеки США Джон Еліот. Заяву американський посадовець зробив після того, як у Німеччині сповістили, що Навального отруїли "Новачком".

Один із військових, які приборкували вогонь на Луганщині, загинув

Одного з військовиків, які брали участь у гасінні пожежі в Луганській області, загинув. Спершу вояка вважали зниклим, зокрема про це журналістам розповів міністр оборони Андрій Таран, повідомляє "Радіо Свобода". При цьому очільник Міноборони вже тоді не виключав смерті зниклого військовослужбовця.

У штабі ООС наголосили, що до пожеж на Луганщині призвів навмисний підпал. ФОТО

Уже другу добу поспіль на Луганщині тривають масштабні степові й лісові пожежі. Перші осередки загоряння зафіксували на рубежі Щастя-Лобачево-Лопаскіне-Трьохізбенка.

"Характер виникнення епіцентрів горіння та їхнє розповсюдження свідчить про навмисний підпал, адже вогонь з’явився відразу в кількох місцях одночасно", – наголосили у штабі.

Парламент провалив призначення членів конкурсної комісії для САП

Нардепи провалили голосування за проєкт постанови №3898 про визначення представників Верховної Ради до складу комісіїі з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у САП. Парламент не зміг призначити в комісію із проведення конкурсу на посади у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі сімох осіб, декого з яких депутати критикували під час обговорення, повідомляє УП.

За постанову проголосував 221 нардеп, не вистачило кілька голосів. Голосування було бурхливим, а його результатові дехто в залі радів.  

Суд санкціонуав примусове списання коштів й арешт майна "Приватбанку" у справі Суркісів

Печерський райсуд Києва санкціонував примусове списання коштів і (або) арешт майна "Приватбанку" в разі відмови виплачувати компаніям Суркісів визначену судом суму. Про це йдеться в тексті судової ухвали суду, яку оприлюднив міністр юстиції Денис Малюська.

У документі зазначено, що "Приватбанк" зобов'язаний виплатити кошти (тіло депозиту) на підставі депозитних договорів із компаніями, пов'язаними із Суркісами, і відсотки за користування депозитами.

Розрекламований міф. За рік роботи в турборежимі Рада прийняла менше законів, ніж попереднє скликання — КВУ

За перший рік роботи в турборежимі Верховна Рада 9 скликання прийняла менше законів, ніж попередники. За даними Комітету виборців України, за період з 29 серпня 2019 року по 29 серпня поточного нинішній парламент прийняв 264 закони. У той же час, за рік роботи Ради 8 скликання - з 27 листопада 2014 року по 27 листопада 2015 року були прийняті 330 законів.

Також депутати 8 скликання зареєстрували більше законопроектів: 4,8 тис. проти 3,4 тис. від депутатів 9 скликання.

Чи правда, що Зеленський хотів присвоїти батьку довічну стипендію? Фактчек BBC News Україна

Низка українських та російських ЗМІ написали, що Володимир Зеленський хотів нагородити свого батька, завідувача кафедри інформатики та інформаційних технологій Криворізького економічного інституту Олександра Зеленського довічною стипендією як видатного діяча освіти. Журналісти навіть публікують проєкт указу й вказують, що цей документ запропонував президент, але його зняв з розгляду уряд.

Деякі скандальні блогери, як от Анатолій Шарій, навіть стверджують, що Зеленський вже нагородив свого батька. Ці заяви дуже швидко підхопили українські та навіть російські ЗМІ. Проте насправді все не зовсім так.

Ціна солідарності. Ми забули про один із найважливіших здобутків кінця минулого століття

Поява "Солідарності" – одна з найважливіших подій у масштабі Польщі, а також світу кінця ХХ ст. Це був момент зміни суті ленінської системи, пише для "Тижня" Тімоті Снайдер

Раніше Комуністична партія мала монополію на владу. Щойно з’явилася "Солідарність", усе змінилося. У цей час також сформувалося покоління активістів, які пізніше взяли участь у переговорах Круглого столу, а згодом відіграли ключову роль у демократичній Польщі. Без Ґданських угод і "Солідарності", що з’явилася внаслідок них, не було б виборів 4 червня.

31 липня 1980 року "Солідарність" стала легальною. Цей факт важливий із трьох причин. По-перше, це був сигнал, що комунізм не є вічним. Раніше здавалося, що режим неможливо перемогти, бракувало уяви, щоб запропонувати йому альтернативу. По-друге, "Солідарність" показала, що народилася нова, післявоєнна Польща, що існує не тільки комуністична держава, але й польське суспільство, яке не асоціюється з нею. По-третє, "Солідарність" довела, що в Польщі існує справжнє громадянське суспільство, яке справді обговорює свої цінності та напрями розвитку. "Солідарність" зробила таку дискусію можливою.

"Дівки в КІМВ – підстилка для дипломата". Випускники університету Шевченка вимагають звільнити професорку, яку нагородив Зеленський

Студентки і випускниці Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Громадська організація Червоний Губер вимагають звільнення завідувача кафедри іноземних мов Інституту міжнародних відносин Валентини Дайнеко. Вони зареєстрували відповідну петицію.

73-річну професорку, яка 30 років очолює кафедру іноземних мов, звинувачують в сексистських висловлюваннях по відношенню до студенток, образі і приниженні студентів.

24 серпня президент Володимир Зеленський нагородив Дайнеко орденом княгині Ольги I ступеня — до цього вона вже отримала орден III і II ступеня від президентів Віктора Ющенка і Петра Порошенка.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини