MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 вересня 2020

178 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  7 вересня

У "Шаріте" кажуть, що вивели Навального з коми

Німецька клініка, де лікують отруєного Олексія Навального, заявила, що російського опозиціонера вивели з коми. За словами  клініки, стан здоров'я Навального, який лікується в "Шаріте" із 22 серпня, покращився. 

"Штучна кома пацієнта, яку підтримували медикаментами, закінчилася. Пацієнта поступово відлучають від ШВЛ. Він реагує на те, що з ним розмовляють", – заявили у клініці.

Невдалі кадри: чому у владі знову заговорили про гучні відставки

У Раді заговорили про можливі кадрові перестановки у "верхівці" влади. Мова йде не тільки про ротації в уряді, але й у структурі правоохоронних органів. Допомогти "Слузі народу" заповнити вакантні посади можуть її потенційні коаліційні союзники.

У Кабінеті міністрів Дениса Шмигаля можуть відбутися чергові кадрові ротації. Мова про міністра фінансів Сергія Марченка та міністра економіки Ігоря Петрашка, які працюють на своїх посадах менше півроку.

Про те, що до цих міністрів у монобільшості "виникли питання", відкрито заявили перший віце-спікер Руслан Стефанчук, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія та його перший заступник Олександр Корнієнко.

Кіпр розслідує, чи законно видали "золоті паспорти" Коломойському й Боголюбову

Кіпрська газета Politis оприлюднила список громадян, які у 2008-2012 роках завдяки інвестиціям отримали так звані "золоті паспорти" Кіпру. Зараз влада країни засумнівалася у законності видачі паспортів 34 людям.

Загалом за цей період паспорти отримала 141 людина, проте 34 з них належали до групи ризику. Це ті люди, які в період подачі заяви належали до груп громадян, які були звинувачені, поміщені під варту, засуджені, або входили в групи управління компаній, на які були накладені санкції або адміністративні штрафи. Спеціальна комісія упродовж трьох місяців має визначити, чи були порушення під час надання громадянства у 2008-2012 роках.

Медведчук открыто получает деньги от Кремля на скупку телеканалов и мест в Раде, а реакции СБУ нет – Казанский

Посмотрел расследование "Схем", посвященное бизнесу Медведчука. Журналисты выяснили, что нефтепродукты со своих российских заводов он в обход санкций продает в США. В ту самую страну, ненависть к которой культивирует финансируемая Медведчуком партия ОПЗЖ

Но в расследовании "Схем" меня больше всего впечатлило даже не это (давно уже не секрет, что все самые активные борцы с Западом имеют там счета, недвижимость и виды на жительство). Оказывается, российский бизнес Медведчука получает огромные субсидии из российского бюджета.

Загарбники ввели найжорсткіший етап обмежень подачі води в окупованому Криму

Сьогодні, 7 вересня, в окупованих Сімферополі, Бахчисараї та Сімферопольському районах через посуху й обміління водоймищ почався третій, найжорсткіший, етап обмежень подачі води. Про це із посиланням на відповідні розпорядження російських окупантів повідомляє проєкт "Крим.Реалії".

"Питну воду мешканцям подаватимуть суворо по годинах – вранці й увечері. У Сімферополі частина міста отримуватиме воду по три години вранці й квечері: з 6:00 до 9:00 і з 18:00 до 21:00", – мовиться в повідомленні.

Ощадбанк більше не даватиме 100% гарантії повернення вкладів: що і коли зміниться

Ощадбанк стане учасником Фонду гарантування вкладів фізосіб уже з 1 січня 2021 року. Відповідно, державний банк більше не даватиме 100% гарантію повернення вкладів. Максимальна сума виплати становитиме 200 тис. грн. Як повідомляє пресслужба НБУ, такий план затвердили на засіданні Ради з фінансової стабільності 2 вересня.

Така пропозиція ще вимагає імплементації на рівні закону.

"З огляду на великий депозитний портфель банку і, відповідно, потребу в значних вкладах банку до Фонду для установи буде передбачено перехідний період до 31 грудня 2023 року в частині сплати регулярних зборів", – йдеться в повідомленні.

Нові рекомендації МОЗ: що робити, якщо підозрюєте в себе COVID-19

Заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак розповіла про алгоритм лікування пацієнтів, які мають підозру на коронавірус Про це повідомляє "УП.Життя".

"Якщо у вас є симптоми COVID-19, то насамперед ви маєте дистанційно зв'язатись зі своїм сімейним лікарем", – зазначила посадовиця.

За її словами, у разі, якщо відповідної декларації немає, "ви все одно можете звернутись в територіальну поліклініку, в районі обслуговування якої ви мешкаєте чи мешкали історично".

Завтра повз Землю пролетить 37-метровий астероїд: чи становить він загрозу

 

8 вересня астероїд 2020 PT4 пролетить повз Землю й Місяць. За даними NASA, астероїд являє собою космічну скелю довжиною приблизно 37 метрів, передає Express. Він рухається зі швидкістю 12,6 кілометра в секунду, або 45 360 кілометрів на годину. Космічний камінь пройде на відстані в 4,9 раза більше, ніж відстань від Землі до Місяця, або 1 883 153 км.

Шевченко назвав головну причину розгромної поразки збірної від Іспанії

Головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко прокоментував матч проти Іспанії, який його команда програла з рахунком 4:0 у дивізіоні А Ліги націй. Про це повідомляє пресслужба Української асоціації футболу.

"Головна проблема сьогодні була не в одному гравці чи в кількох окремих виконавцях. Головна проблема полягала в тому, що наша команда не відновилася", – зазначив наставник збірної.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини