MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 9 вересня 2020

202 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  9 вересня

Термінове засідання ТКГ: в Офісі президента розповіли, про що домовились  

У середу, 9 вересня, відбулося позачергове засідання Тристоронньої контактної групи у форматі відеоконференції. Головна мета засідання – не допустити зриву режиму повного та всеосяжного припинення вогню на Донбасі.

Про це йдеться у повідомленні Офісу президента.

Учасники консультацій домовились про спільне інспектування в районі населеного пункту Шуми за участю представника координатора від ОБСЄ. Українська сторона забезпечить питання логістики та гарантії безпеки всім учасникам інспекції. 

Російські маріонетки з ОРДО кажуть, що передумали наступати на фронті

Загарбники ОРДО заявили, що не проводитимуть анонсованого наступу на позиції ЗСУ. Про це із посиланням на відповідну заяву так званої "міністерки закородонних справ ДНР" Наталії Никонорової повідомляє "Еспресо".

Раніше про наступ на фронті вів мову маріонетковий ватажок російських окупантів і колаборантів ОРДО Денис Пушилін.

Снєгирьов пояснив, що могло зумовити нове загострення на Донбасі

Порушення російсько-терористичними військами режиму тиші на Донбасі є реакцією на проліт американських бомбардувальників над Чорним й Азовським морями, а також шантажем із метою загальмувати зближення України з ЄС і НАТО

4 вересня над Україною здійснили політ три стратегічні бомбардувальники B-52 Stratofortress Військово-повітряних сил США. До першого за останні 25 років польоту було залучено три з шести літаків, що базуються на авіабазі у штаті Північна Дакота, які нещодавно були перекинуті на базу Фейрфорд у Великій Британії. Вони пролетіли на відстані 53 км від кордону з незаконно анексованим Кримом.

Опитування: Рейтинг "Слуги народу" впав до 25,7%

У рейтингу політичних сил на виборах до парламенту лідирують партії "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "Європейська солідарність", ВО "Батьківщина" і "Радикальна партія Ляшка".

Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 29 серпня-3 вересня 2020 року.

Згідно з результатами дослідження, партію "Слуга народу" готові підтримати 25,7% тих, хто визначився і має намір прийти на вибори. За партію "Опозиційна платформа - За життя" готові проголосувати 16,7%; партію "Європейська солідарність" – 15,6%; партію "Батьківщина" – 9,4%. Крім того, 6% опитаних підтримали б "Радикальну партію Ляшка".

Верховний Суд призупинив стягнення $350 млн із "Приватбанку" на користь Суркісів

Верховний Суд постановив призупинити виконання ухвали про стягнення $350 млн із державного "Приватбанку", винесеного Печерським судом Києва. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на сайт суду.

"Колегія суддів задовольнила клопотання АТ КБ "Приватбанк" і зупинила виконання постанови Печерського районного суду міста Києва від 9 лютого 2017 року, залишеного без змін постановою Київського апеляційного суду від 10 червня 2020 року, до закінчення касаційного провадження у справі", – йдеться в повідомленні.

Венедіктова призначила своїм заступником людину Медведчука

"Генпрокурор Венедіктова призначила людину Медведчука – "славнозвісного" військового прокурора Якубовського – своїм заступником. Я не здивований. Навіть більше. Люблю послідовних чиновників і політиків. Головне, щоб потім ці звєрьки не розбіглись по норам", – про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише юрист Олександр Лємєнов.

"Ми все ще ваші брати": Алексієвич назвала події в Білорусі повстанням і звернулася до росіян

Світлана Алексієвич називає те, що відбувається нині в Білорусі, повстанням. Відповідну заяву нобелівської лавреатки оприлюднена на сторінці білоруського ПЕН-центру. При цьому письменниця підкреслила, що Координаційна рада білоруської опозиції, до складу якої вона входить, державного перевороту не планувала.

"Спочатку в нас вкрали країну, викрадають найкращих із нас. Але замість вирваних із наших лав прийдуть сотні інших. Повстав не Координаційний комітет. Повстала країна", – наголосила літераторка.

Палеонтологи знайшли новий вид древніх приматів

Американські палеонтологи виявили в Індії зуб примата віком 13 мільйонів років. Дослідники вивчили його і з'ясували, що це найдавніший предок сучасних гібонів з усіх, знайдених досі, повідомляє Naked science.

Зуб знайшли ще в 2015 році недалеко від індійського міста Рамнагар. Знахідка була зроблена не випадково – дослідники піднялися на пагорб, на якому роком раніше була знайдена щелепа іншого примата. На пагорбі один з дослідників Крістофер К. Гілберт побачив щось блискуче – зуб.

Українські легкоатлетки зайняли весь п'єдестал на турнірі в Німеччині  

Українки Юлія Левченко, Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко зайняли весь п'єдестал пошани в стрибках у висоту на турнірі в німецькому Дессау. Левченко виграла золото з результатом 1,96 метра. Магучіх також підкорила цю висоту, але витратила більшу кількість спроб. Геращенко стала третьою, стрибнувши на 1,90 метра, повідомляє УНІАН. 

Левченко і Магучіх встановили новий рекорд турніру в Дессау. Попереднім досягненням був стрибок на 1,92 метра. 

Реаліті-шоу "Сімейство Кардашьян" закривається після 14 років існування

Американське реаліті-шоу "Сімейство Кардашьян" закривається після 14 років в ефірі.

Про це повідомила Кім Кардашьян на своїй сторінці в Instagram.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини