MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 вересня 2020

149 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  11 вересня

Инспекция позиций ВСУ Пушилиным и генерал-майором ВС РФ Вахитовым в районе Шумов отменена

Инспекция позиций ВСУ Пушилиным и генерал-майором ВС РФ Вахитовым в районе Шумов отменена. Что дальше?

Ультиматум Пушилина сорван в очередной раз. Все позиции под Шумами остаются в руках украинских воинов. Однако без сомнений, российские оккупанты продолжат попытки продавить президента Зеленского на такого рода уступки. Россияне понимают, что Зеленский на местных выборах проводит кампанию, рекламируя "отсутствие гибели украинских воинов" как свое главное достижение. Поэтому будут угрожать обстрелами, используя это как инструмент влияния.

Однако Офис президента, пытаясь прекратить перестрелки на Донбассе, не устраняет причины войны – пребывание российских войск на Донбассе. Война не заканчивается путем сокращения потерь и принуждения своих войск не стрелять и не защищать свою землю. Война заканчивается либо победой, либо поражением.

Кравчук констатував, що Мінські угоди виконати неможливо

Голова української делегації у ТКГ щодо Донбасу Леонід Кравчук переконаний, що Мінські угоди не вдасться виконати через різні позиції України та Росії.  Про це він заявив в ефірі радіо НВ. У неефективності угод Кравчук звинувачує попередників.

"На чолі з паном Порошенком записали одне, а тепер вимагають інше. А ті, хто записав і підписав, нам нагадують, що міжнародні домовленості треба виконувати", – сказав Кравчук.

Він констатував, що наразі виконання Мінських домовленостей неможливе.

З матеріалів про вбивство Гонгадзе зникли слова Пукача про причетність Кучми і Литвина до цієї справи – адвокат

З матеріалів кримінального провадження щодо вбивства журналіста Георгія Гонгадзе зникли слова засудженого екс-генерала Міністерства внутрішніх справ Олексія Пукача про те, що до цієї справи причетний другий президент України Леонід Кучма та екс-голова Верховної Ради Володимир Литвин.  Про це на прес-конференції в УНІАН заявила адвокат Тетяна Костіна. 

Адвокат нагадала, що незабаром – 20-ті роковини з дня загибелі Гонгадзе, проте до сьогодні до відповідальності не притягнуто як замовників його вбивства, так і замовників замаху на народного депутата II та III скликань ВР Олександра Єльяшкевича та викрадення та побиття журналіста Олексія Подольського, чиї інтереси вона представляє.

Фесенко: В нынешней Украине у антимайданного политика нет шансов на победу на президентских выборах

Во-первых, еще рано делать такой прогноз. До ближайших президентских выборов все еще может резко измениться. Во-вторых, я согласен с Богданом в том, что для Украины желательна и более вероятна центристская фигура на посту Президента. А в-третьих, не совсем с ним согласен по названым им кандидатурам (Разумков, Кличко, Гройсман, Портнов) и по их классификации на правоцентристских и левоцентристских. Это универсальная классификация, но в Украине она не работает.

Трагедия 11 сентября произошла 19 лет назад, и человечество уже привыкло жить в эпоху терактов, – Береза

11 сентября 2001 года произошла трагедия, которая повлияла на многие процессы в мире. Серия террористических атак, во время которых террористы-смертники на захваченных самолетах атаковали башни Всемирного торгового центра в Нью-Йорке и здание Пентагона в Вашингтоне. Этот теракт привел к глобальным изменениям в мировой политике и сфере безопасности.

Количество погибших людей в том теракте составляет 2977, из них 343 пожарных и 60 офицеров полиции. Так же погибло ещё 19 террористов и 24 человека пропали без вести. 3051 ребенок потерял родителей во время терактов.

Ненасильницький спротив білорусам не допоможе. Й ось чому

У зв’язку з масовими протестами проти диктатури Лукашенка в Білорусі знову постала проблема ненасильницького шляху політичної боротьби, пише для "Тижня" Ігор Лосєв

Враховуючи історичний досвід багатьох суспільств, можна сказати, що ненасильство як знаряддя політики має доволі обмежену сферу застосування. Це знаряддя безумовно не є універсальним. Воно діє проти більш-менш демократичних, цивілізованих і правових режимів або проти тих диктатур, що вже почали руйнуватися й демонструють слабкість. Диктатура сильна, впевнена в собі, що тримає ефективний контроль над чиновницьким апаратом, армією та силовими структурами, що зберігає внутрішню згуртованість є стійкою щодо ненасильницьких викликів.

У Маріуполі пройшли антитерористичні навчання. ФОТО

У районі проведення операції Об’єднаних сил Координаційна група Антитерористичного центру при Головному управлінні Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях провела дводенні антитерористичні навчання. Заключна фаза тренувань пройшла в морській акваторії Маріуполя. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Тренування відбувалися на кількох стратегічних об`єктах міста в умовах, максимально наближених до реальних. Участь у навчаннях взяли представники регіональних підрозділів Збройних Сил України, Служби безпеки, Нацгвардії, Нацполіції, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Держприкордонслужби, органів державної влади та місцевого самоврядування.

В НБУ розповіли, скільки грошей шахраї вкрали із платіжних карток українців

У першому півріччі збільшилася кількість і обсяг шахрайських операцій із платіжними картками. У січні-червні зафіксовано 47 500 випадків шахрайства із платіжними картками і банківськими рахунками українців на загальну суму 86,4 млн грн, тоді як за перше півріччя 2019 року було зафіксовано 34 700 таких випадків на загальну суму 72,6 млн грн. Про це повідомляється на Facebook-сторінці Національного банку.

Питома вага збитків від шахрайських операцій у загальному обсязі всіх операцій із платіжними картками невелика. У першому півріччі 2020 року вона склала лише 0,0048% (за аналогічний період 2019 року - 0,0043%).

"Укрзалізниця" закриває продаж квитків ще на шести станціях

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" з 14 вересня закриє продаж квитків із залізничних станцій Ніжин, Носівка, Волочиськ, Чоп, Ларга, Славута-1. Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

Обмеження прийнято за рішенням Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

У МОЗ розповіли, які категорії українців в першу чергу отримають вакцину від COVID-19

У першу чергу майбутню вакцину від COVID-19 після її розробки отримають люди з групу ризику, медики та освітяни. Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив на брифінгу під час робочої поїздки до Чернігова.

За словами Степанова, 10 вересня під час телефонної розмови з міністром охорони здоров’я Німеччини Єнсом Шпаном обговорив питання доступу України до майбутньої вакцини від COVID-19.

Українська стрічка здобула ґран-прі провідного польського фестивалю документального кіно

"Земля блакитна, ніби апельсин" виграла гран-прі польського фестивалю документельного кіно Millenium Docs Against Gravity.. Про це повідомляє режисерка стрічки-переможниці Ірина Цілик.

"Ґран-прі та приз за найкращу операторську роботу найбільшого польського фестивалю документального кіно Millenium Docs Against Gravity. Це просто щастя якесь, міцно обіймаю нашого найкращого оператора В’ячеслава Цвєткова, решту команди й наших дорогих героїв фільму “Земля блакитна, ніби апельсин”, – написала творчиня фільму.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини