MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 вересня 2020

174 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  21 вересня

"Законодавство є новим для нас, вчимося на ходу": "слуги" потрапили в черговий скандал

"Слуга народу" готова нести відповідальність, якщо порушила закон проведенням зборів на території КНУ імені Тараса Шевченка  Про це заявив голова партії Олександр Корнієнко, повідомляє видання LB.ua.

Учора, 20 вересня, столичний осередок "слуг" зібрався на території Київського національного університету імені Тараса Шевченка, щоб офіційно визначитися із кандидатами у депутати Київської міської ради.

Не треба боятися цього слова, вона повинна бути – Резніков про амністію в ОРДЛО

Під амністію в ОРДЛО не підпадатимуть зрадники, вбивці, військові злочинці, особи, які скоїли злочини проти людяності та геноцидю Про це в ефірі одного з телеканалів заявив перший заступник голови української делегації у Тристоронній контактній групі в Мінську Олексій Резніков, повідомляє УНІАН.

"Ми зараз готуємо пакет законопроєктів про перехідний період, у якому складником будуть закони і про перехідне правосуддя. Там ми маємо дати відповіді громадянам України, які мешкають на окупованих територіях, щоб вони чітко знали, щоб не боялися повернення офіційної України на ці території", – зазначив віцепрем'єр.

Нардепи дали 150 мільйонів на реконструкцію стадіону в рідному місті Зеленського

В ухваленому парламентом законопроєкті №3991 про зміни до держбюджету закладено 150 млн грн на стадіон у Кривому Розі. Про це повідомляє радник голів Запорізької та Дніпропетровської обласних державних адміністрацій Юрій Голик.

Ідеться про реконструкцію стадіону "Металург", що в рідному місті Володимира Зеленського.

"Батьківщина" офіційно висунула Олексія Кучеренка на посаду мера Києва

Конференція Київської міської партійної організації ВО "Батьківщина" ухвалила рішення про висунення Олексія Кучеренка кандидатом на посаду київського міського голови на чергових виборах 25-го жовтня 2020 року. Відповідне рішення було одноголосно ухвалено під час другого етапу 14 конференції, яка відбулася в понеділок, 21 вересня, у Києві, передає пресслужба партії.

У презентації своєї програми Олексій Кучеренко зазначив, що київська команда Юлії Тимошенко має стратегію вирішення головних проблем української столиці – модернізації житлового фонду та інфраструктурних мереж, встановлення справедливих тарифів, зменшення заторів, впорядкування забудови, плани покращення екології, озеленення міста тощо.

Совет ЕС поддержал призыв к новым выборам в Беларуси под эгидой ОБСЕ

Министры иностранных дел стран-участниц Евросоюза поддержали призыв к проведению новых выборов в Беларуси. Такие выборы должны пройти под эгидой ОБСЕ. Об этом на брифинге заявил высокий представитель ЕС по вопросам внешней политики и политики безопасности Жозеп Боррель, пишет РБК-Украина.

Он также отметил, что пока нет решения по санкциям против Беларуси.

"Соглашение невозможно, поскольку не было достигнуто необходимое единодушие. Этот вопрос должен быть рассмотрен главами государств и правительств ЕС позднее на этой неделе", – добавил Боррель.

Вероятный преемник Меркель выступил против "Северного потока-2" – Deutsche Welle

По мнению Фридриха Мерца, на фоне отравления Навального следует ввести двухлетний мораторий на продолжение строительства «Северного потока — 2» и разобраться в будущем отношений ЕС и РФ. Об этом сообщает Deutsche Welle.

Один из ведущих политиков от Христианско-демократического союза (ХДС) Фридрих Мерц выступил с идеей отсрочить завершение строительства газопровода «Северный поток — 2» на два года, а затем довести проект до конца.

CNN: Вторая волна COVID-19 накрывает Европу. Что пошло не так?

Согласно данным Европейского центра профилактики и контроля заболеваний, на этой неделе ежедневное число заражений коронавирусом в Евросоюзе и Соединенном Королевстве достигло рекордных значений и составило более 45 тысяч случаев. Власти начали вводить новые карантинные ограничения в тех местах, которые только недавно открылись. Лидеры стран уже выразили свои опасения по поводу той нагрузки, с которой больницы могут столкнуться в ближайшие несколько месяцев, а также по поводу перспективы повторного введения общенациональных локдаунов. 

По данным Европейского центра профилактики и контроля заболеваний, уровень смертности в странах Европы оставался стабильным в течение 72 дней, хотя в Болгарии, Хорватии, на Мальте, в Румынии и Испании был зафиксирован рост уровня смертности.

Український нападник Артем Кравець покинув Динамо, зігравши лише в одному матчі

"Динамо" оголосило про розірвання контракту з нападаючим Артемом Кравцем. Про це повідомив офіційний сайт "Динамо". Сторони досягли домовленості про розірвання контракту.

Відзначається, що дане рішення було прийнято після того, як у Кравця відбулася розмова з головним тренером команди Мірчею Луческу і президентом "Динамо" Ігорем Суркісом.

Четвертий шлюб: 90-ріний Григорій Чапкіс одружився з ровесницею своєї онуки

Відомий український хореограф і суддя проекту Танці з зірками Григорій Чапкіс одружився в четвертий раз.

Про це 90-річний артист повідомив під час четвертого прямого ефіру танцювального шоу, пише НВ.

«Рік, який змінив моє життя це 2020-ий. В цьому році я відзначив 90-річчя і знову одружився. Я намагаюся бути гідним тієї жінки, яка присвятила мені свої роки на заході мого життя», - сказав Чапкіс.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини