MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 1 жовтня 2020

164 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує  до вашої уваги – традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  1 жовтня

Лісові пожежі на Луганщині: загинули 9 людей, ще 14 – госпіталізовано. ФОТО, ВІДЕО

Станом на 12:30 1 жовтня 9 осіб загинули внаслідок пожеж у Луганській області, 14 довелося доставляти до медзакладів. Про це повідомляє прес-служба ДСНС України. 

З чотирьох прилеглих сіл рятувальникам вдалося евакуювати 120 громадян – їх розмістили у школах й лікарнях сусідніх населених пунктів.

Скандал у контактній групі: російська сторона зізналася, що записує переговори

Український журналіст Сергій Гармаш, якого залучили в Тристоронню контактну групу (ТКГ) як представника ОРДЛО, розповів, що російська сторона записувала переговори, порушуючи дипломатичні норми.

«Обурливою сенсацією стало зізнання (представника Росії в переговорній групі Бориса, – ред.) Гризлова про те, що вони, виявляється, ведуть відеофіксацію переговорного процесу. Це, звісно, неприпустимо для дипломатичної практики», – заявив Гармаш в ефірі «24 каналу».

За словами журналіста, Борис Гризлов сказав, що «так роблять усі». При цьому пізніше він хотів зробити вигляд, що ніякої заяви не було.

Кравчук виправдав Фокіна та заявив, що ніхто не знав про його позицію до призначення у ТКГ

Голова делегації України в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук розповів подробиці звільнення його скандального екс-заступника Вітольда Фокіна. Про це пише ТСН з посиланням на заяву Кравчука.

Зазначається, що він виправдав слова Фокіна про те, що нібито немає війни між Україною і Росією, "тривалою відсутністю в інформаційно-політичному просторі". Також Кравчук припускає, що він міг зробити скандальну заяву на емоціях. Водночас називає його "досвідченою і добросовісною" людиною.

Олена Білозерська: Єрмака і йому подібних треба гнати з політики

Чи потрібна війна і чи варто у геополітичних питаннях спиратися на громадску думку? Відповідь на це питання на своїй сторінці у Facebook дала український журналіст, громадський діяч, офіцер Збройних Сил України Олена Білозерська, інформує UAINFO.org:

"Єрмак: "Щоб добре розуміти те, що відбувається на Донбасі, потрібно все-таки депутатам туди особисто з'їздити. Але не в "паркетному режимі адмінподорожі" і не на півдня. А побачити на власні очі справжнє життя, відверто поспілкуватися з місцевими жителями, військовими. Послухати біль конкретних людей - наприклад, розпитати про їхнє ставлення до режиму припинення вогню.

І нарешті зрозуміти, що ця тиша для них дійсно означає. А вже потім обговорювати щось, писати дуже викривальні "фейсбучні повчання", давати глобальні поради, як за три дні все вирішити".

Саме не служило, не воювало – і повчає депутатів, серед яких є ті, що служили й воювали. "Чудак", прости Господи. Я можу розказати, і Єрмакові, й депутатам, що можна почути на фронті і в прифронтовій зоні, в т.ч. про самого Єрмака.

Вахтанг Кікабідзе очолив список партії Саакашвілі на парламентських виборах у Грузії

Відомий грузинський артист Вахтанг Кікабідзе став першим номером у списку партії експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі Єдиний національний рух на жовтневих парламентських виборах у Грузії. Про це повідомляє Rustavi 2.

"Ми представили в ЦВК партійний список. Перше місце в списку зайняв Буба (Вахтанг — ред.) Кікабідзе", — заявила член партії Тіна Бокучава.

27 серпня Саакашвілі оголосив, що повертається в Грузію. У свою чергу, грузинська влада заявила, що після повернення його "чекає в’язниця".

 

Динаміка позитивна: Балух прийшов до тями

Колишній політв'язень Кремля, кримчанин Володимир Балух, який після жорстокого побиття в Києві, перебував в медикаментозному сні, прийшов до тями. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написала народний депутат Ірина Геращенко.

"Хороші новини від лікуючих лікарів В. Балуха: Пацієнт стабільний, відкриває очі, рухає руками і ногами! Динаміка позитивна! Потрібен час! Займаємось!", – зазначила Ірина Геращенко.

Підозрюваний у вбивстві Гандзюк указав на замовника

Ігор Павловський назвав Владислава Мангера замовником нападу на Катерину Гандзюк Як зазаначає Facebook-сторінка "Хто замовив Катю Гандзюк?", про це підозрюваний у вбивстві заявив на судовому засіданні в Одесі.

При цьому Ігор Павловський послався на слова Олексія Левіна, іншого підозрюваного, який і назвав голову Херсонської облради замовником злочину, наслідком якого стала смерть Катерини Гандзюк через хімічні опіки сірчаною кислотою.

МОЗ: Кількість хворих на COVID-19 катастрофічно збільшується. Встановлено новий антирекорд

В Україні зафіксовано 4 069 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 — це антирекорд кількості нових хворих за добу. Про це повідомляє МОЗ, інформує UAINFO.org.

1 жовтня (станом на 9:00) в Україні 213 028 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 4 193 летальних, 94 398 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 4 069 нових випадків. Загалом проведено 2 308 415 тестувань методом ПЛР. За добу одужало 2 038 пацієнтів.

Першої хвилі пандемії COVID-19 в Україні не було – Ляшко

Головний державній санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що в Україні не було першої хвилі захворюваності на COVID-19.

"Коли ми запроваджували карантин, ми говорили, що хочемо запобігти поширенню і піковому зростанню кількості хворих за короткий проміжок часу. Щоб не було підйому хвилі, спуску і знову підйому. І Україні це вдалося. У нас не було хвилі, а поступове зростання, з яким ми з системою охорони здоров’я справляємося. Тому першої хвилі як такої у нас не було", – сказав представник МОЗ в ефірі Українського радіо.

Ляшко поставив у приклад Францію, Іспанію, Німеччину та Велику Британію, де чітко простежуються перша хвиля пандемії у березні-квітні (фіксували по 8−9 тисяч випадків на добу) та друга хвиля у вересні-жовтні (фіксують 12−13 тисяч нових випадків).

Еколог заявив, що відновити подачу води Північно-Кримським каналом вже неможливо

Відновити подачу води в Крим Північно-Кримським каналом технічно неможливо, оскільки за минулі 6 років він прийшов в повну непридатність. Про це в інтерв'ю УНІАН розповів професор кафедри екології Києво-Могилянської академії, академік Академії економічних наук України, експерт Кримськотатарського ресурсного центру Євген Хлобистов.

За його словами, ситуація з водопостачанням Криму гнітюча. Але окупаційна влада лукавить, коли говорить, що проблема пов'язана тільки з перекриттям каналу в 2014 році.

Шумахер-младший дебютирует в Формуле-1 на родном автодроме

Лидер общего зачета Формулы-2, 21-летний немецкий гонщик Мик Шумахер, болид которого недавно залило пеной прямо на трассе, на ближайшем Гран-при Айфеля (9--11 октября) дебютирует в Формуле-1.

Сын семикратного чемпиона мира Михаэля Шумахера, разбившегося в 2013 году во время катания на лыжах во французских Альпах, примет участие в первой тренировке и сядет за руль болида "Альфа Ромео", заменив на полтора часа Антонио Джовинацци информирует UAINFO.org со ссылкой на Факты.

"Я очень рад возможности принять участие в свободных заездах. Тот факт, что мое первое участие в официальной сессии Формулы-1 состоится перед моими домашними болельщиками на Нюрбургринге, делает его еще более особенным. Я благодарен команде "Альфа Ромео" и гоночной академии "Феррари" за возможность вернуться за руль Формулы-1 спустя полтора года после наших совместных тестов в Бахрейне.

В Лондоне установили памятник Гарри Поттеру

В Лондоне на площади Лестер-сквер появился памятник Гарри Поттеру.  Так, статуя изображает Дэниела Рэдклиффа в роли мальчика-волшебника в сцене, где он впервые улетает на квиддич. Примечательно, что Лестер-сквер находится возле кинотеатра Одеон. Именно в нем в 2001 году состоялась премьера Гарри Поттера.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини